1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.05.2016 17:00

25.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rychnov zdolal v derby Týniště


Branky


0

Rychnov se v jarní části sezony těší dobré formě, kterou po těsné výhře 1:0 potvrdil i v důležitém derby s Týništěm. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychnov se ujímá vedení

V úvodu zápasu se hrálo vyrovnané utkání. Oba týmy volily po zisku míče postupnou kombinaci, případné snahy o přímé a dlouhé přihrávky totiž většinou končily v moci soupeře. Po čtvrthodině hry domácí dokázali zatlačit svého soupeře do jeho vlastního vápna. V šestnácté minutě poslali Rychnovští prudký centr do pokutového území hostů, pohotovou střelu malého vápna ale výborným zákrokem vyrazil týnišťský gólman Jan Rolejček. Po následném rohovém kopu se domácí dostali k několika centrům, které však hostující obrana zblokovala. Proto Rychnovští zvolili místo vzdušné přihrávky přihrávku po zemi. Tímto receptem vyzráli na obranu hostů, míč se ve vápně dostal k Michalu Bárnetovi a rychnovský kapitán zamířil přesně pod břevno Rolejčkovy branky.  

Týniště se dostávalo do šancí díky standardním situacím. Rychnovští ale dokázali při bránění standardek zhušťovat prostor ve vlastním vápně, a proto se většina střel hostů ani neprošla k brankáři Janu Vránovi. Domácí Rychnov neměl za stavu 1:0 kam spěchat, a proto volil jakousi udržovací kombinaci. Domácí si s rozvahou předávali míč ve středu hřiště, nehnali se příliš dopředu a raději volili přihrávky do šířky.

 

Ve dvacáté deváté minutě se výrazně připomnělo Týniště. Hosté rozehráli míč z přímého kopu do těžko bránitelného prostoru – do kapsy mezi obranou řadou a brankářem. Domácí na chvíli zaváhali, nebylo jasné, jestli míč odehrají obránci, nebo brankář. Toho využili hosté, kteří se dostali k dobré hlavičce směřující k levé tyči. Brankář Vrána se ale předvedl s výborným zákrokem a rukavicí míč vytáhl z brankové čáry. Hosté i v dalším průběhu poločasu hrozili převážně díky centrům po standardních situacích, vyrovnání ale nepřišlo. První poločas skočil vedením Rychnova 1:0. 

Týniště se k vyrovnání nedostalo

Týniště ve druhém poločase pokračovalo ve svých ofenzivních snahách. Hosté se více drželi na balonu a kombinovali na polovině soupeře. Provoz před vápnem Rychnova byl ale natolik hustý, že kolmice do vápna procházely jen s velkými obtížemi. Domácí se do útočení příliš nepouštěli, prakticky všichni hráči Rychnova byli stažení na vlastní polovině. Rychnov se soustřeďoval především na zhušťování prostoru kolem svého vápna, a proto moc nepresoval rozehrávající zadáky Týniště.

 

S přibývajícím časem a rizikovější hrou Týniště mohli domácí přecházet do protiútoků. Tyto akce ale Rychnovští řešili příliš složitě a hosté se díky tomu stačili vracet. Rychnovští ale zároveň nepouštěli svého soupeře k výraznému ohrožení branky. Až v závěrečných minutách rozehrávalo Týniště přímý kop z hranice pokutového území. Lukáš Slezák poslal míč přes zeď k pravé tyči, ale brankář Jan Vrána byl u své tyče opět včas a balon vyboxoval. Zápas tak skončil výhrou Rychnova 1:0.



Ohlasy k zápasu



SK Týniště nad Orlicí
Jan Šrajer - sekretář SK Týniště: Vyrovnané derby pro sebe rozhodl Rychnov už na začátku zápasu. Naše mužstvo dnes nepodalo výkon, který by zaručil pokračování úspěšné série, a tato porážka nás může hodně mrzet.



Sestavy


FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Vrána [-] - M. Pups [-] , R. Plachetka [-] , L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] , D. Trejtnar [-] (89. F. Brož [-] ) - R. Zajíček [-] (79. L. Volný [-] ) , M. Semerád [-] , S. Pohl [-] - J. Počtýnský [-] (85. J. Jedlinský [-] ) , O. Stieber [-]

SK Týniště nad Orlicí
J. Rolejček [-] - J. Forejtek [-] , P. Špaček [-] (58. M. Novák [-] ) , M. Matoušek [-] , J. Plašil [-] , J. Vydarený [-] , L. Slezák [-] , J. Lemfeld [-] , M. Novák [-] , J. Odehnal [-] , M. Pavlas [-] (62. J. Winkler [-] )

ŽK: 29. D. Trejtnar , 74. O. Stieber , 78. M. Pups - 68. J. Odehnal .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: Kubišta Josef - PRŮCHA Petr, SLAVÍČEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.