0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2016 16:00

19.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Atraktivní zápas nejlepších týmů tabulky rozhodla jediná branka


Branky


0

Dva nejlepší týmy soutěže se střetly na půdě druhého Náchodu. Bouřlivá divácká kulisa sledovala svižné a bojovné utkání, ve kterém padla sice jen jedna branka, vzruchu před oběma gólmany bylo ale mnohem více.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzké vedení Kratonoh

První minuty zápasu se odehrávaly ve vysokém tempu. Kratonohy zakládaly útoky po stranách hřiště. Zejména na pravém křídle byl aktivní David Jošt, který během první desetiminutovky předvedl několik sprintů, jeho následné centry do vápna ale nenašly jeho spoluhráče. Náchodští zahrozili v 9. minutě, domácí dlouhými balony přenesly hru z levé strany na pravou, střelu z úhlu ale brankář Josef Mačí vyrazil.  Ve 14. minutě skončila domácí rozehrávka přímého kopu v rukavicích brankáře Mačího, ten se dlouho nerozpakoval a dlouhým výhozem vyslal do protiútoku Marka Kuliče. Po několika dotycích s míčem Kulič našel skulinu mezi vracejícími se obránci domácích a k samostatnému úniku vyzval Jiřího Kořínka. Střelec Kratonoh byl sice v mírném úhlu, ani to mu ale nezabránilo, aby k nelibosti domácího publika překonal brankáře Františka Baláže.

Úvodní branka zápasu ještě více rozvířila domácí ochozy, ve kterých se sešla pětistovka diváků. Těm se zatajil dech ve 24. minutě, když na Joštův centr z pravé strany nabíhal na přední tyč Marek Kulič, tomu se ale nepodařilo centr tečovat, a míč tak relativně neškodně skončil v autu. Prakticky vzápětí se do obdobné situace dostal domácí tým, ani náchodští fotbalisté ale nedokázali míč v pokutovém území zkrotit. Oba týmy praktikovali ve středu hřiště důraznou hru, která vedla k četným nedovoleným zákrokům. V těchto chvílích se k ostrým anatomickým výrazům uchylovali i ti nejmladší příznivci kopané.

 

Po půlhodině hry hosté přenechali tvoření hry domácímu týmu. Kratonohy se tak soustředily na vykrývání prostorů a přechody do protiútoků. Domácí tak odehráli druhou část poločasu na polovině Kratonoh, do žádné vyložené příležitosti se ale nedostali. Vyhecovaný první poločas tak skončil vedením hostů 0:1. 

Bezgólová převaha Náchodu

 Ve druhém poločase se Kratonohy nikam nehnali a čekaly, co vymyslí soupeř. Náchod se tak usadil na polovině Kratonoh, k ohrožení branky se ale dostával jen díky centrům ze standardních situací a s těmi se dokázal poradit brankář Mačí. Hosté se dostali k několika brejkům, hrozbu přečíslení tři na jednoho zastavila nepřesná přihrávka jednoho z hráčů hostů. V 51. minutě postupoval po levé straně Marek Kulič, kterého napravo doplňovali jeho spoluhráči, Kuličova přihrávka však postrádala razanci, a šanci hostů tak zpacifikoval domácí gólman Baláž.

 

 

Náchodští drželi míč častěji na svých kopačkách, poctivě se vracející hráči Kratonoh jim ale nedávali příliš prostoru a času na rozvinutí útočných kombinací. Domácí se tak uchylovali k centrům, které blokovali obránci Kratonoh. Velkou šanci na vyrovnání měli domácí v závěru zápasu. Poté, co Kratonohy neproměnily další z protiútoků, se v 89. minutě po centru Michaela Moravce objevil na zadní tyči Lukáš Říha, střídající hráč domácích ale Mačího z úhlu neprostřelil. O několik vteřin později se Náchodští dostali k další střele, ani tentokrát ale brankáře hostů nepřekonali. Kratonohy tak udržely své hubené vedení až do úplného konce a z Náchodu si odvezli tři body. 



Sestavy


FK Náchod
F. Baláž [-] - M. Moravec [-] , P. Rompotl [-] , M. Punar [-] (84. S. Hanel [-] ) , J. Kábrt [-] - O. Vrabec [-] (77. T. Vejprava [-] ) , M. Brich [-] (77. P. Samek [-] ) , P. Simon [-] , J. Hable [-] - M. Malý [-] (89. T. Petr [-] ) , J. Vaněček [-] (67. L. Říha [-] )

FK Kratonohy
J. Mačí [-] - M. Kulič [-] (95. L. Bůžek [-] ) , V. Pražák [-] , J. Kořínek [-] (84. R. Mládek [-] ) , D. Hamák [-] , D. Jošt [-] (81. Z. Semelka [-] ) , D. Franc [-] (93. F. Josef [-] ) , D. Hrůša [-] , P. Němeček [-] , J. Huňák [-] , L. Hlava [-] (89. J. Fidra [-] )

ŽK: 26. J. Vaněček , 61. J. Hable , 78. M. Punar , 91. J. Kábrt - 52. L. Hlava , 70. J. Kořínek , 91. R. Mládek .
Počet diváků: 500. Rozhodčí: ZAVŘEL Josef - ZAORAL Vít, KALAŠ Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.