2:1p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:1p.
(1:1)

 

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

29.08.2015 17:00

4.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Kratonohy ztratily první bod, Náchod porazily "až" po penaltách


Branky


0

Atraktivní podívanou sliboval zápas dosud neporažených týmů - Kratonohy na svém hřišti hostily Náchod. Utkání vyrovnaných soupeřů skončilo vyrovnaným výsledkem - po devadesáti minutách se hrálo 1:1 a penalty zvládli lépe domácí v poměru 5:3. Kratonohy se tak osamostatnily na prvním místě tabulky a jsou jeden bod právě před Náchodem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po brankové čtvrthodině oba týmy střelecky tápaly

Oba týmy se snažily o aktivní vstup do zápasu, oba týmy ale rovněž disponují zkušenými obranami, a jediná cesta do útoku tak vedla přes dlouhé nakopávané balony, které ale často končily v zámezí. 

První gólové situace přesto přišla poměrně brzy. V 11. minutě domácí ubránili situaci před vlastním vápnem a rozjeli rychlý protiútok. Míče se chopil Marek Kulič a dlouhou přihrávkou našel rozběhnutého Radka Mládka. Ten si míč dokázal zpracovat a postupoval sám proti gólmanovi Františku Balážovi. Mládek sice poměrně dlouho vyčkával se zakončením, jeho trpělivost se ale vyplatila a zakončením na vzdálenější tyč poslal Kratonohy do vedení. 

Náchod se za nepříznivého stavu nesesypal a snažil se o rychlé vyrovnání, několik střeleckých pokusů zpoza vápna ale skončilo mimo bránu Josefa Mačího. V 15. minutě se fotbalisté Náchoda dostali rychlou kombinací na jeden dotek až do pokutového území Kratonoh, následná střela však i po teči domácích skončila v autu. Když už se zdálo, že domácím se následný rohový kop podaří ubránit a uklidnit hru, nechal se domácí Jan Fidra lehce odstavit od míče. Náchod poslal do pokutového území další centr, brankář Mačí vyrazil hlavičku hostů jen před kapitána Jana Kábrta, který se před odkrytou brankou nezmýlil a srovnal na 1:1.

Kratonohy dokázaly bránit kombinaci hostů a domácí mohli přecházet do přečíslení. Ve dvacáté minutě byl jejich nadějný protiútok příliš rozvážný a pomalý, navíc skončil nepřesnou přihrávkou do pokutového území. I v dalším průběhu hry si domácí fotbalisté dokázali připravit několik střeleckých příležitostí, většina z nich ale končila mimo tři tyče Balážovy branky.

Hráči Náchoda byli v dobré fyzické kondici a nepříjemnou hrou do těla výrazně znepříjemňovali domácím jejich hru. Do nadějné příležitosti se fotbalisté Kratonoh přesto dostali ve 34. minutě, centr do pokutového území ale zůstal nevyužit, protože osamocený útočící hráč Kratonoh špatně trefil míč a ten pokojně doskákal až do rukavic Brankáře Baláže. Útočné snahy se nedaly upřít ani jednomu z týmů, proti však často bývali pomezní rozhodčí. Možnost dalšího protiútoku dostali domácí ve 42. minutě, kdy se dostali do přečíslení 2 na 1. Přílišné vyčkávání ale tentokrát nepřineslo podobný úspěch jako při první brance Kratonoh, a brankář Baláž proto pohodlně ukryl míč do svých rukavic. První poločas tak skončil remízou 1:1.

Bezgólový druhý poločas

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první. Náchodští se snažili uzavírat domácí kolem jejich pokutového území, hráči Kratonoh naopak spoléhali na protiútoky, které ale byly často zastavovány zdviženým praporkem pomezního. S postupem času se začínala projevovat na domácích fotbalistech únava a hosté z Náchoda získávali více času s balonem. Náchod více uzavíral Kratonohy před pokutovým územím a v úplném závěru mohlo přijít rozhodnutí. Centr z levé strany zachytil v pokutovém území Roman Pípek. Náchodský záložník měl dostatek času i klidu na zakončení, jeho střela tomu ale vůbec neodpovídala. Jeho pokus postrádal razanci a brankář Mačí jeho slabou střelu s oddechem chytil. 

Ani druhý poločas tak nepřinesl výsledkové rozzuzlení, a utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu.

 

Rozstřel rozhodla hned první série, ve které se za Kratonohy trefil Marek Kulič. Náchodského exekutora Jimmyho dokázal vychytat Mačí, a Kratonohy se tak dostaly do vedení, které už nepustily a penaltový rozstřel ovládly poměrem 5:3.

 

Sestavy


FK Kratonohy
J. Mačí [-] - R. Mládek [-] (85. M. Nun [-] ) , J. Kořínek [-] , D. Hamák [-] (66. J. Štěpánek [-] ) , M. Kulič [-] , J. Fidra [-] (55. M. Jilemnický [-] ) , T. Jiroutek [-] (46. D. Franc [-] ) , Z. Semelka [-] , P. Němeček [-] , J. Huňák [-] , D. Hrůša [-]

FK Náchod
F. Baláž [-] - P. Rompotl [-] , M. Punar [-] , D. Bohuslav [-] (71. A. Akpem [-] ) , J. Kábrt [-] - O. Vrabec [-] (80. T. Petr [-] ) , P. Jeníček [-] , P. Simon [-] (59. M. Moravec [-] ) , V. Vlček [-] (66. R. Pípek [-] ) - P. Jimmy [-] , M. Malý [-]

ŽK: 74. Z. Semelka , 83. J. Štěpánek - 46. P. Jimmy , 54. M. Malý , 62. O. Vrabec , 75. J. Kábrt , 86. T. Petr .
Místo: Kratonohy. Počet diváků: 200. Rozhodčí: Křepský Michal - ZELÍK Pavel, JEŽEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.