2:5
(1:3)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2015 16:30

8.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Po povedeném výkonu si Kostelec odvezl z Dobrušky tři body


Branky


41. M. Hájek , 88. L. Žid - 27. M. Cvejn , 33. D. Krupka , 35. M. Cvejn , 74. L. Plocek , 83. T. Přikryl
0

Kostelec se jako nová tvář Krajského přeboru předvádí ve velmi dobrém světle, to fotbalisté tohoto týmu potvrdili v zápase na hřišti Dobrušky. Hostům se vydařil vstup do zápasu, ze kterého nakonec vytěžili výhru 2:5

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výborný výkon Kostelce

V Dobrušce se hrál od prvních minut svižný fotbal. Lepší pohyb měli fotbalisté hostujícího Kostelce nad Orlicí, kteří se snažili rychle dostávat míč od nohy a kombinačně překonávat domácí obranu. Aktivní hra Kostelce přinesla několik zakončení, hlavička z pokutového území a střela zpoza vápna postrádaly razanci, a proto s nimi neměl gólman Jiří Jaška větší problémy. 

V obrovské příležitosti se v 11. minutě ocitl kostelecký Jan Švandrlík. Kostelecký útočník dostal balon přesně na nohu, v malém vápně měl čas na zakončení, svoji střelu ale z bezprostřední blízkosti namířil jen do gólmana Jašky. Kostelečtí se rozehrávali k výbornému výkonu, ve 12. minutě postupovali tři hráči hostujícího týmu proti brance Dobrušky. Kostelecký záložník Vladimír Bartoš se místo přihrávky rozhodl pro zakončení, jeho střelu ale opět vychytal brankář Jaška. Bartoš si navíc při dopadu přivodil zranění a musel být střídán. 

V 27. minutě hosté ubránili akci Dobrušky a přešli k rychlému brejku. Na přihrávku za domácí obranu si počkal Matěj Cvejn, který tak mohl postupovat sám proti brankáři Jaškovi. Gólman Dobrušky se snažil situaci vyřešit vyběhnutím, Cvejn si jeho počínání všiml a kličkou ho obešel. Ani tak neměl Matěj Cvejn vůbec lehkou pozici, díky lobu přes zaskakujícího obránce v bráně Dobrušky se mu ale podařilo otevřít skóre zápasu a poslat Kostelec  do vedení 0:1.

O několik minut později se hostům vyplatil vysoký presink rozehrávky Dobrušky. V 33. minutě hosté donutili k chybě brankáře Jiřího Jašku, který odkopl balon jen Dominiku Krupkovi. Kostelecký útočník se dlouho nerozmýšlel a pohotovou ranou do levého rohu branky zvýšil na 0:2.

Obrana Dobrušky se v prvním poločase nepotkala s oslnivou formou, už v 35. minutě totiž domácím defenzivním hráčům utekl Matěj Cvejn, který lehce dloubl balon přes brankáře Jašku. Kostelec nyní vedl už 0:3.

Drobnou náplast na domácí rány přinesla 41. minuta. Nutno říci, že to byla náplast velice povedená. Dobruška se po rohovém kopu dostala k dalšímu přetaženému centru, který našel na pravé straně pokutového území Marcela Hájka. Útočník Dobrušky byl v pozici a úhlu, ze kterého se spíše centruje, Hájek se ale rozhodl pro přímou střelu. Hájkova střela zamířila do levého horního rohu branky Lukáše Junka, odrazila se od břevna a rozvlnila síť. 

Ani tato branka však příliš nezkazila dobrý dojem z výkonu Kosteleckých, kteří si z prvního poločasu odnesli vedení 1:3.

Vyloučení zkraje poločasu

Naděje domácích na případný obrat v zápase poklesly hned v úvodu druhého poločasu. Ve 47. minutě se útočník Aleš Hašek snažil dostihnout balon. K míči měl ale blíže brankář Junek, kterého Hašek ve skluzu zasáhl. Útočník Dobrušky se po obdržené červené kartě odebral do kabin. Proti oslabenému soupeři se hostům snáz kontrolovala hra i výsledek. 

Další brankové pojistky přidali hosté v poslední části hry. V 74. minutě se Kostelečtí dostali rozvážnou kombinací až k vápnu Dobrušky a z pravé strany poslali centr před branku. V malém vápně se k balonu dostal nikým nehlídaný Lukáš Plocek. Kostelecká čtrnáctka měla dost času i prostoru na zakončení, Plocek prostřelil gólmana Jašku a poslal svůj tým do vedení 1:4.

V 83. minutě nechala obrana Dobrušky svého gólmana opět na holičkách. V pokutovém území se úplně sám zjevil střídající Tomáš Přikryl, který lobem překonal brankáře Jašku, a zvýšil tak na 1:5.

Branku útěchy stihli domácí zaznamenat v 88. minutě. Přímý kop z levé strany rozehrával Jaroslav Hubáček. Na jeho centr si v pokutovém území naskočil Lukáš Žid a hlavou snížil na konečných 2:5.

Kostelec předvedl v Dobrušce velmi povedený výkon a díky aktivnímu přístupu zvítězil. 



Ohlasy k zápasu



FK Kostelec nad Orlicí
Milan Bořek - vedoucí mužstva FK Kostelec nad Orlicí: Z naší strany byl 1. poločas nejlépe zahraný v této soutěži, kdybychom v 11. minutě vedli 3:0, nikdo by se nedivil. Druhá půle byla ovlivněna zbytečným zákrokem domácího Haška na našeho gólmana. Utkání jsme dohráli dle naších představ. Domácí, ač oslabeni nedali svoji kůži zadarmo a bojovali až do konce. Všem hráčům díky za nejlepší výkon na hřišti soupeře.



Sestavy


SK Dobruška
J. Jaška [-] - V. Malý [-] , R. Ulrych [-] (80. M. Trubač [-] ) , L. Žid [-] , M. Hájek [-] (83. M. Majer [-] ) , O. Polák [-] , A. Hašek [-] , M. Jirásek [-] (46. J. Hubáček [-] ) , F. Šotola [-] , P. Fišer [-] (46. P. Matula [-] ) , J. Effenberk [-]

FK Kostelec nad Orlicí
L. Junek [-] - J. Mlynář [-] (83. J. Kvasnička [-] ) , A. Řehák [-] , K. Kaplan [-] , L. Šrámek [-] - L. Plocek [-] , P. Klapal [-] , M. Cvejn [-] (75. D. Marek [-] ) , V. Bartoš [-] (13. T. Přikryl [-] ) - D. Krupka [-] (80. J. Šrámek [-] ) , J. Švandrlík [-] (83. T. Kozel [-] )

ŽK: 30. P. Fišer , 49. J. Hubáček , 70. F. Šotola . ČK: 47. A. Hašek .
Místo: Dobruška, tráva. Počet diváků: 120. Rozhodčí: Novotný Matěj - FRYŠ Milan, JUNEK Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.