Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2015 10:15

9.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavia vysoko porazila Červený Kostelec


Branky


0

Před zápasem měli fotbalisté hradecké Slavie sérii dvou vítězných zápasů v řadě. Hattrick zkompletovala Slavia na domácím hřišti proti Červenému Kostelci, kterému domácí nedali žádnou šanci a zvítězili jasně 8:3. Po prohraném zápase s Vysokou v minulém kole a nyní se Slavií, čeká za týden Červený Kostelec další těžký soupeř, a to Sršni z Kratonoh. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavia využívá nedůrazu hostů při bránění

Domácímu týmu se podařil vstup do zápasu. Fotbalistům Slavie se v prvních minutách dařilo kombinovat na polovině soupeře a pomocí centrů se dostávali do zakončení v pokutovém území. První branka přišla už v 5. minutě. Jaroslav Linhart převzal ve vápně centr z pravé strany, kolem záložníka Slavie sice stáli tři bránící hráči Kostelce, nikdo z nich ale nejevil zájem vybojovat míč, a Linhart tak měl dostatek času pro překonání brankáře Jana Martínka. 

Po vstřelené brance domácí pokračovali ve své typické kombinační hře. V úvodních desítkách minut hosté nevysouvali svůj presink za půlící čáru, a domácí tak měli dostatek času pro rozehrávky útočných akcí. Domácí byli silnější i přesnější v soubojích jeden na jednoho, a hráči Červeného Kostelce se tak nedokázali prosadit a probojovat do prostorů, ze kterých by mohli brankáře Jana Moníka ohrozit. Slávisté se snažili prosadit rychlými útoky vedenými po stranách hřiště a následnými centry do pokutového území. Vzdušné přihrávky domácích ale často postrádaly přesnost nebo je dokázala odvrátit obrana hostů. 

V 35. minutě se domácí snadno dostali až na hranici pokutového území Kostelce, vlažného přístupu hostující obrany využil záložník Michal Brázda, který přízemní střelou k pravé tyči zvýšil na 2:0. Po další obdržené brance se do řad Kostelce vloudila nejistota. O pár okamžiků později si hosté koledovali zdlouhavou riskantní rozehrávkou před vlastním pokutovým územím. Napadání Slavie přinutilo Kostelec k chybě a domácí se dostali k balonu. Jan Havrda v 38. minutě lobem přehodil kosteleckého obránce a stejným způsobem pokořil i brankáře Martínka. Havrdův poslední vysoký lob se snesl přesně pod břevno a Slavia vedla 3:0.

Hosté dokázali v prvním poločase držet míč na svých kopačkách, v přechodu do útoku ale nebyli tak úspěšní jako jejich soupeř, a první poločas tak skončil výhrou domácích 3:0.

Domácí nacházeli rychlé odpovědi na góly Kostelce

Ve druhém poločase se Kostelečtí nechtěli ještě vzdát. V 51. minutě vyzval Jakub Hundák přihrávkou do vápna Tomáše Martínka, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a prostřelil brankáře Moníka. Kostelec tak snížil na 3:1. Sebevědomí domácích ale příliš neutrpělo a už v 53. minutě dokázal střílený centr usměrnit do sítě Martin Šolc. Rychlá odpověď pochopitelně více povzbudila domácí hráče, kteří se během dalších minut dostali k několika střelám, ty ale dokázal brankář Martínek pochytat. 

V 58. minutě naopak zaváhala obrana Slavie, která nedokázala pokrýt druhou kosteleckou vlnu. Hosté se probojovali po pravé straně k pokutovému území domácích a míč do vápna dostal nabíhající Martin Vít. Obránci Slavie již nedokázali k hráči Kostelce však přistoupit, a Martin Vít proto dokázal překonat brankáře Moníka podruhé. Slavii se opět podařilo rychle odpovědět. V 61. minutě dokázali hosté odvrátit míč ze svého pokutového území, balon se ale odrazil k Michalu Brázdovi, který byl sice tísněn dvěma hráči Kostelce, ani to mu však nezabránilo, aby pohotovou střelou vymetl levý horní roh Martínkovy branky. O pár desítek vteřin později se Slavia dostala k rychlému protiútoku, který ale domácí vyřešili nepřesnou přihrávkou. 

Kontaktní branky si Kostelečtí dlouho neužili ani v 70. minutě. Tehdy v pokutovém území převzal míč Martin Vít, který povedenou kličkou "vykoupal" brankáře Moníka a přihrál Davidu Šotkovi, který měl před odkrytou brankou snadnou práci. I na třetí kosteleckou branku dokázali domácí rychle reagovat. V 74. minutě se Slavie po pravé straně probojovala k brance Kostelce. Následný centr našel na bližší tyči Martina Šolce, který svojí druhou brankou v zápase vrátil Slavii tříbrankový náskok. 

Ve zbytku zápasu už góly stříleli pouze domácí fotbalisté. V 83. minutě se za obranu Červeného Kostelce dostal Šimon Derner, který překonal brankáře Martínka a zvýšil na 7:3. Konečný výsledek 8:3 uzavřel v 87. minutě opět útočník Derner. Domácí se dostali k brejku pět na tři, při kterém se sice zahnali k postranní čáře, rychlými přihrávkami se jim ale podařilo dostat se do malého vápna Kostelce. V brankovišti byli domácí silnější než hosté a po nepřehledné okopávané se opět prosadil Šimon Derner. Slavia tak došla k vysokému vítězství 8:3.



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové
Josef Pleskot - trenér mužstva FC Slavia Hradec Králové: Naši hráči dodrželi předzápasové pokyny, do utkání nastoupili s pokorou a po velmi dobrém kolektivním výkonu zápas brankově ovládli. Chválím celý tým, ale dnes bych chtěl vyzdvihnout výkon Martina Šolce, který na tři branky nahrál a dvě vstřelil.




Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Moník [-] - M. Šolc [-] (75. M. Dostál [-] ) , M. Mottl [-] , M. Hloušek [-] , J. Lán [-] (88. M. Klicnar [-] ) - V. Horák [-] (86. D. Chobotský [-] ) , M. Hutla [-] (72. T. Erber [-] ) , J. Linhart [-] , M. Brázda [-] - J. Havrda [-] , Š. Derner [-] -

TJ Červený Kostelec
J. Martínek [-] - D. Petrů [-] , T. Martínek [-] , O. Koval [-] (17. J. Nývlt [-] ) , M. Vít [-] , L. Hlava [-] , M. Gross [-] (84. S. Štelzig [-] ) , J. Hundák [-] , M. Fireš [-] , D. Hála [-] , D. Škoda [-]

ŽK: 31. M. Šolc , 50. J. Linhart , 87. D. Chobotský - 39. M. Gross , 41. D. Hála , 64. M. Vít .
Místo: Slavia HK. Počet diváků: 85. Rozhodčí: Klečka Ivan - DOUBIC Patrik, HAVLÍK Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.