M. Vacek 9.
V. Beneš 51. (vl.)
2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2015 13:30

10.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jičín přetrhl výsledkovou mizérii a porazil Chlumec


Branky


9. M. Vacek , 51. V. Beneš (vl.) - 47. P. Novák
0

Jičínu se v posledních zápasech nedařilo - z posledních třech zápasů vytěžili jičínští fotbalisté pouze jediný body. Hostům z Chlumce se před zápasem dařilo střelecky - v posledních dvou utkání nastříleli hosté třináct branek. Zápas na půdě Jičína se lépe vyvedl domácím, kteří  byli hlavně v prvním poločase lepším týmem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí si vypracovali šance, proměnili však jen jednu

Chuť po zlomení série špatných výsledků byla v prvním poločase vidět na domácích fotbalistech. V úvodních minutách se do zakončení v blízkosti chlumeckého vápna dostali jičínští Michalové Miler i Vacek, oběma však nevyšlo zakončení a jejich střely si místo v brance hostů nenašly. Domácí se snažili držet balon a postupnou kombinací se dostávat na polovinu hostů. To dávalo šanci Chlumeckým v podobě vystižených přihrávek a následných brejků.

První gól padl už v 9. minutě. Michal Vacek oslovil svou přihrávkou za chlumeckou obranu rozběhnutého útočníka Michala Milera, který v pokutovém území Chlumce nic nepodcenil a prudkou střelou do horní části branky poslal Jičín do vedení.

Domácí hráči povzbuzení vedoucím gólem nepolevovali v nastaveném standardu a nadále se snažili držet míč a přihrávkami překonávat formaci Chlumce. Díky tomuto stylu hry se Jičín dostal k několika nebezpečným střeleckým pokusům. Střely z dálky však dokázali srazit bránící hráči Chlumce nebo je pokryl gólman Petr Černohlávek.

 

V 29. minutě se k hlavičce dostal Michal Vacek, jeho oblouček však dokázal na poslední chvíli vyškrábnout brankář Černohlávek. Z následné akce se výrazněji připomněli Chlumečtí. Rychlý brejk, který vedl Jakub Jedlinský, však skončil pouze na levé tyči jičínského gólmana Michala Puše. Ve 40. minutě napálil míč z voleje Tomáš Veg, brankář Černohlávek však stačil vytrčit pravou nohu a míč vyrazil. V prvním poločase byli nebezpečnější domácí fotbalisté, kteří hrozili převážně prudkými střelami, za Černohlávkova záda však pronikl pouze jediný jičínský projektil. 

Hosté srovnali krok, na body to ale nestačilo

Vstup do druhé části se domácím hrubě nevydařil. Už ve 47. minutě se Chlumečtí dostali po pravé straně k vápnu Jičína, následný přízemní centr minul několik jičínských i chlumeckých kopaček, až se dostal až k Pavlu Novákovi, který byl na zadní tyči domácí branky úplně sám, a proto pohodlně vyrovnal. Brzké vyrovnání mělo pozitivní účinek na chlumeckou hru. Hosté získali více sebevědomí při práce s balonem, a dokázali se tak udržet na polovině soupeře.

 

V 51. minutě však ke smůle hostů vystihl jejich rozehrávku Tomáš Veg, který se okamžitě rozběhl po levém křídle. Jičínský obránce poslal z levé strany prudký centr do vápna Chlumce, kde k ještě větší smůle hostů tečoval balon Václav Beneš. Chlumecký obránce tušil za svými zády střelce Milera, jeho obranný zákrok však skončil za zády bezmocného gólmana Černohlávka. Domácí se tak dostali opět do vedení, jejich hra však nebyla tak dominantní jako v prvním poločase. Hráči Chlumce častěji hrozili z rychlých protiútoků. Brejky se však hostům nedařilo využít, jejich křížné přihrávky do vápna dokázal sbírat gólman Puš, nebo končily nepřesným zakončením. V závěrečných minutých si Chlumečtí vytvořili tlak na polovině Jičína, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Jičín tak udržel těsné vedení a mohl se radovat z cenných a povzbudivých třech bodů. 



Ohlasy k zápasu


SK Jičín
Miroslav Jeník - trenér mužstva SK Jičín: Jsme rádi, že jsme po sérii neúspěšných výsledků opět vyhráli za tři body. 1. poločas jsme byli lepším týmem, jen škoda, že jsme vstřelili jen jednu branku. Ve 2. poločase se hosté zlepšili, měli nebezpečné protiútoky, a protože jsme nedokázali vstřelit další uklidňující branku, strachovali jsme se do poslední minuty o výhru.




Sestavy


SK Jičín
M. Puš [-] - J. Řeháček [-] , L. Haken [-] , T. Veg [-] , M. Kocourek [-] - J. Drusan [-] (79. F. Materna [-] ) , M. Miler [-] (90. J. Míka [-] ) , D. Zezulka [-] , J. Ulvr [-] , P. Mikolášek [-] (70. T. Haken [-] ) - M. Vacek [-] (88. J. Nálevka [-] )

FK Chlumec nad Cidlinou
P. Černohlávek [-] - D. Koubek [-] , D. Bareš [-] , D. Jelínek [-] , V. Beneš [-] (77. D. Hubený [-] ) , P. Janda [-] (46. K. Staněk [-] ) , M. Kučera [-] (46. J. Hanuš [-] ) , J. Vopátek [-] , P. Pilař [-] , J. Veselský [-] (83. J. Kraus [-] ) , P. Novák [-]

ŽK: 43. M. Vacek , 83. J. Ulvr - 82. P. Pilař , 83. J. Vopátek , 89. J. Kraus .
Místo: Jičín, UMT. Počet diváků: 30. Rozhodčí: Buchta Petr - TRYZNA Lukáš, KAZDA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.