1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

1:4
(0:1)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

FOTO: Veterán Jelínek řádil v Kněževsi, sestřelil ji hattrickem


Branky


12

Lišany zajížděly do Kněževsi bez vykartovaného Hanzla, k dispozici nebyl ani Medřický s Mutinským, což hrálo do karet domácím. Na silně podmáčeném terénu se stal hvězdou zápasu veterán Jirka Jelínek, který soupeře sestřelil hattrickem a rozhodl o důležitém lišanském vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněná tutovka mrzela

Na podmáčeném hřišti bylo vidět hodně soubojů, ve kterých se dařilo více hostujícímu celku. Ten si díky většímu důrazu ulehčil zápas, ale na prvnígól se dlouho čekalo. Lišany byly nebezpečné rychlými kontry, ale chyběl klid ve finální fázi. I Kněževes si dokázala vytvářet šance. Ale i domácí nebyli v konečném řešení přesní.

 

Největší tutovku v domácím dresu měl v prvním poločase Miksa, ale kněževeského tahouna vychytal skvělým zákrokem Řepka. Neproměněná tutovka domácí mrzela. Ve 40. minutě se hosté prosadili po levé straně, Jelínek dostal míč do šestnáctky, podržel si obránce na zádech a nekompromisně propálil Lennera - 0:1. Lišany tak šly do kabin s těsným náskokem.

Důležité rychlé góly

Poločasový plán Kněževsi nevyšel. Nasazení rychlíka Šímy bylo pro lišanské hráče dostatečným varováním, které hosté vzali vážně a dali si na nebezpečného hráče pozor. Bylo jasné, že oba celky budou chtít co nejdříve skórovat, protože na obou stranách by šlo o velmi důležitý gól. V 53. minutě svůj cíl naplnili hosté. Stoper Lišan dobře vystoupil, míč se dostal na střed hřiště k Jelínkovi, který elegantně zasekl míč před bránícím hráčem a poslal do ulice Hildebranda. Ten postupoval sám na Lennera a přízemní střelou navýšil vedení - 0:2.

 

O tři minuty později se zelenobílí radovali znovu! Pokutový kop na sebe vzal zkušený Jelínek a i když Lenner trefil stranu, na utaženou střelu k tyči nedosáhl - 0:3. Tento gól byl klíčový a veledůležitý. Kněževes si dokázala ve zbytku utkání vytvořit dobré příležitosti, ale ta koncovka... Řepka mezi třemi tyčemi působil jistě a v 76. minutě se mohl s týmem radovat z další branky.

 

Centr Hildebranda nedokázala obrana odvrátit, míč se dostal na kopačky Jelínka, který se proháčkoval mezi nedůslednými obránci a potřetí v zápase nedal Lennerovi šanci - 0:4. Hostující brankář by si čisté konto zasloužil, ale Šíma byl jiného názoru. Tři minuty před koncem základní hrací doby si zaběhl na centr za obranu mezi dvěma stopery a rychle zakončil. Řepka si na míč sáhl, ale mimo tři tyče ho vytěsnit nedokázal - 1:4. Poslední gól byl pouze korekcí skóre a následoval už jen závěrečný hvizd.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Zápas jsme opět rozehráli dobře, ale sráží nás produktivita. Utkání hrané na zčásti promáčeném terénu přinášelo první poločas šance na obou stranách. O poločase jsem nabádal kluky, aby byli trpěliví a drželi alespoň do 60. minuty stav 0:1, že do druhého poločasu nastoupí náš útočník Šíma a šance určitě přijdou. Bohužel se to klukům nepodařilo zrealizovat a v 56. minutě to bylo 0:3 a bylo po zápase. Lišany zvítězily zaslouženě a nám nezbývá nic jiného než nadále pracovat.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Nejprve bych rád zmínil hřiště. Po vydatném dešti bylo hřiště velmi podmáčené a bylo těžké na něm hrát pro oba týmy. Dal se čekat velmi náročný zápas a hlavně jsme se museli modlit, ať se nikdo nezraní. Na zápas jsme odjeli oslabeni o Medřického, Mutinského a vykartovaného Hanzla. Očekávali jsme náročný zápas, který nám vyšel skoro na jedničku. Soupeře jsme předčili v důrazu, rychlosti a nakonec i brankami, které jsme vstřelili. Každý hráč makal od začátku do konce a řekl bych, že to byla zasloužená výhra, která nám dodala dobrou náladu. Domácí si vytvořili dvě větší šance a pár pološancí. Náš tým hrozil jedním rychlým výpadem za druhým. Škoda jen, že jsme občas moc zbrklí při řešení finálního zakončení či přihrávky.

Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] - D. Mašík [-] (67. J. Plaček [-] ) , M. Miksa [-] , L. Malafa [-] , P. Komžik [-] , R. Hertl [-] (46. T. Šíma [-] ) , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] , T. Žák [-] (59. P. Vovsík [-] ) , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , J. Hildebrand [-] , M. Sahaidak [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-] , V. Hamouz [-] , R. Žalud [-] , J. Jelínek [-] , P. Kindl [-] , J. Paseka [-] (79. P. Ledvinka [-] )

ŽK: 70. P. Komžik , 77. R. Hertl , 84. P. Čihař - 83. V. Hamouz , 88. J. Feher .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Nejedlo Tomáš - JASANSKÝ Marek, ZAČAL Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2024 19:00
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2024 14:37
Redakce Rakovník

Expert: František Kalaš
Tip experta: výhra hostů

Tady bych viděl vyrovnaný zapas s lepším výsledkem pro hosty.

Redakce Rakovník

Expert: František Kalaš
Tip experta: výhra hostů

Tady bych viděl vyrovnaný zapas s lepším výsledkem pro hosty.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích