Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

5:3
(5:2)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

FOTO: Gólová show Tatranu byla odpálena hned v prvním poločase


Branky


15. M. Havel , 25. O. Jelínek , 32. O. Neveďal , 34. D. Roušavý , 38. M. Hájek (p.) - 3. M. Aoumi , 40. T. Trýb , 57. R. Hůla
10

Sedm gólů hned v prvním poločase? Pro Tatran se Senomaty žádný problém. Ofenzivní hody byly bohatší pro domácí celek, který šel do kabiny po první půli s třígólovým náskokem a pěti góly na svém střeleckém účtě. Berani ve druhé půli kousali, ale k vyrovnání nakonec nedošlo. Hosté se dožadovali pokutového kopu, který by zápas pořádně zdramatizoval. Sudí Kozák byl ale jiného názoru a domácí dotáhli dobře rozjetý zápas do vítězného konce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólové hody

Začátek zápasu patřil možná trochu překvapivě hostujícímu celku. Laciná ztráta Tatranu v zadních řadách byla hned ve 3. minutě potrestána. Ze všeho těžil Aoumi, ke kterému se dostala špatná rozehrávka domácích po výborném presinku na míč. Senomatský hráč si navedl míč do šestnáctky a velezkušený brankář Červený byl bez šance - 0:1. Berani šokovali vedoucí brankou, ale to bylo z jejich strany na delší dobu vše...

 

Zelenobílí se rychle oklepali a nakopli se k daleko lepšímu výkonu než v úvodních minutách. Uběhla čtvrt hodina hry a přímý volný kop kousek za vápnem zahrával Havel. Fotbalový matador ukázal, že to v noze pořád má! Technickou střelou do šibenice nachytal Peterku na jeho straně a bylo vyrovnáno - 1:1. Tatran kontroloval hru a po deseti minutách zápas otočil. Jelínek vystihl nepřesnou rozehrávku ve středu hřiště a do pravé strany nastartoval Neveďala. Ten si elegantně obhodil obránce, navedl si míč do vápna a pod sebou našel právě Jelínka, který v náběhu mířil přesně - 2:1.

 

Rakovnický celek byl v euforii a na hřišti byl v tuto chvíli pouze jeden tým. Po půl hodině hry se prosadil Tatran znovu. Odvrácený roh Husáka se dostal za vápno k Neveďalovi, který nic nevymýšlel a do padajícího míče práskl nejlépe, jak jen mohl! Peterka jeho pokus k přední tyči nedokázal vytěsnit a vedení domácích bylo navýšeno - 3:1. Další ránu zasadil Beranům o chviličku později Roušavý. Neveďal našel na straně vápna Jelínka, který poslal střílený centr na zadní tyč, kde v náběhu procedil míč přes senomatského brankáře právě exlišanský fotbalista - 4:1.

 

A aby toho nebylo málo, tak měli domácí ve 38. minutě možnost pokutového kopu. K tomu se postavil velezkušený Hájek a i když Peterka vystihl stranu, na míč jen těsně nedosáhl - 5:1. Zdálo se, že je hotovo a že jsou Senomaty zralé na ručník. Svěřenci Jiřího Kučery do konce poločasu alespoň snížili a to hned po rozehrávce po inkasované brance. Na roh velkého vápna dostal míč Trýb a krásným lobem poslal kulatý nesmysl přes brankáře Červeného - 5:2. První poločas skončil suverénním vedením Tatranu, ale druhá vstřelená branka hostí živila alespoň maličké senomatské naděje na nějaký ten zvrat... 

Penalta s otazníkem

Do druhého poločasu nastala na domácí straně změna mezi třemi tyčemi, které hájil Beneš. Tatran nadále kontroloval hru a držel své luxusní třígólové vedení. V 56. minutě se udály hned čtyři změny na druhé straně a o minutu později přišla další senomatská branka! Nové tváře na hřišti přinesly ojedinělou šanci, ze které hostě vytěžili maximum. R. Hůla dostal míč do středu hřiště, proháčkoval se přes bránící hráče a křížnou střelou na zadní tyč propálil Beneše - 5:3.

 

Berani cítili šanci na kontaktní branku, ta ale nepřicházela. Přicházely ale šance domácích, ale i oni na další branku čekali. Čas plynul a utkání se dostalo do poslední desetiminutovky základní hrací doby. V té se dožadovali hosté pokutového kopu a sudí Kozák si mohl vybrat, zda zákrok posoudí v souladu s pravidly či naopak. Vybral si možnost číslo jedna, čímž rozpoutal vlnu nepochopení na hostující lavičce. To nemění nic na tom, že si Tatran zápas pohlídal a dotáhl ho zaslouženě do vítězného konce.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Adam Beneš, brankář: Do utkání jsme vstoupili velmi laxně a po laciné ztrátě jsme prohrávali. Následně jsme však převzaly otěže zápasu a pěti brankami zaslouženě otočili vývoj. Po naší páté brance jsme hosty nechali opět lacině snížit, a tak jsme do kabiny šli s třígólovým náskokem. V úvodu druhého poločasu jsme měli opět několik šancí ke skórování, které jsme ale nevyužili. Senomatům se pak opět z ojedinelé šance podařilo skórovat. Mrzí mě, že se nám nepodařilo proměňovat šance. Utkání jsme měli plně pod kontrolou, a kdybychom byli kvalitnější ve finální fázi, tak jsme mohli ještě tři branky přidat. Senomaty naopak skórovaly ze všeho, takže naše vítězství je zasloužené. Trochu mě mrzí chování trenéra hostů, který se snažil po konci najít opět chybu na výkonu rozhodčího, kdy si myslel, že jeho mužstvo mělo zahrávat kolem 80. minuty pokutový kop. Pan trenér ale už bohužel neviděl, že v té době už měl jeho tým hrát v devíti, kdy měl být nejprve vyloučen jeho hráč v prvním poločase za zmaření zjevné brankové možnosti a ve druhém poločase hostující kapitán, který měl být podruhé napomínán žlutou kartou.

SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Dali jsme vedoucí gól, Tatran do ničeho nepustili. Bohužel jsme si začali myslet, že všechno půjde samo. Opustili jsme herní disciplínu a domácí nás z první vážnější akce potrestali. Než jsme si uvědomili, že nemůžeme hrát jako někde na louce, prohrávali jsme o čtyři branky. Po přestávce jsme šli na hřiště s tím, že nejdeme utkání dohrát, ale pokusíme se ho minimálně zdramatizovat. Dali jsme třetí gól, přežili dvě šance Tatranu a kdyby rozhodčí Kozák měl koule na to, aby nařídil penaltu proti domácím patnáct minut před koncem, bylo by to hodně zajímavé. Ptalo se mě dost lidí, proč jsem předal po utkání rozhodčímu papírový kapesník. Byla to moje přátelská pomoc, aby měl příště až se na zápase podělá, čím utřít. Žádná senzace, žádný úplatek, jen pomoc.

Sestavy


TJ Tatran Rakovník
M. Červený [-] (46. A. Beneš [-] ) - M. Havel [-] , A. Mašek [-] (83. R. Foniok [-] ) , J. Husák [-] , T. Nguyen [-] , M. Hájek [-] , D. Roušavý [-] , O. Neveďal [-] (43. M. Soukup [-] ) , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] , J. Kučera [-]

SK Senomaty
J. Peterka [-] - R. Trešl [-] (56. M. Špidra [-] ) , J. Šnídl [-] , T. Pichner [-] , T. Trýb [-] , M. Sailer [-] , M. Aoumi [-] (56. D. Hůla [-] ) , R. Hůla [-] , M. Komín [-] (56. M. Kodeš [-] ) , Z. Jonák [-] , L. Žebrakovský [-] (56. M. Štícha [-] )

ŽK: 61. J. Kučera , 79. M. Soukup , 87. D. Roušavý - 21. M. Komín , 41. R. Trešl , 71. M. Špidra .
Hráči zápasu: M. Havel , M. Hájek , J. Husák - R. Hůla .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - STROUHAL Jiří, ŠÍMA Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Hanych
Tip experta: remíza

Za mě to bude hodně vyrovnaný souboj, který vítěze nepozná.

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Hanych
Tip experta: remíza

Za mě to bude hodně vyrovnaný souboj, který vítěze nepozná.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích