3:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

3:0
(3:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

FOTO: Na Šamotce se hrálo na jednu branku, Tatran s klidem zvítězil


Branky


14

Páteční předehrávka úředně 5. kola soutěže se odehrála na Šamotce, kde domácí Tatran přivítal hosty z Janova. Hostující Sokol přijel v plné síle a oproti předchozím zápasům to chtělo trochu překopat strategii. Proti stál silný soupeř, který si sice trochu hledá, ale vítězství potřebuje jako sůl. Toto utkání mělo jednoho pána, kterým byl právě domácí celek. Tatran kontroloval zápas od začátku do konce a zaslouženě zvítězil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Střed hřiště jako průchoďák

Od první minuty bylo jasné, kdo bude chtít více držet míč. Tatranu se to dařilo a svého soupeře do žádné nebezpečnější šance nepouštěl. Na konci první desetiminutovky poprvé rakovnický celek zahrozil. Po nadýchaném centru Roušavého z levé strany se k hlavičce dostal Nguyen, ale Melč vytasil důležitý zákrok. Janov vydržel s čistým kontem pouze čtvrt hodiny.

 

J. Kučera si našel odražený centr, kterému nikdo z hostující defenzivy nevěnoval pozornost. V souboji jeden na jednoho posadil na zadek stopera Melče a přízemní střelou k tyči nedal brankáří Melčovi žádnou šanci - 1:0. Domácí své vedení navýšili ve 27. minutě. Janovský aut ukořistil Jakub Husák, narazil si s Havlem a postupoval sám středem hřiště na Melče, který byl bezmocný - 2:0.

 

Tatran dominoval, na hřišti byl pouze jeden tým a Janov se nedokázal do zápasu vůbec dostat. Své náznaky šancí nevyužil, a tak trestali do třetice všeho gólového hned po třech minutách od druhé branky domácí. Kombinační akci po ose Dolák - Havel - Roušavý zakončil posledně jmenovaný, který z hranice šestnáctky procedil míč přes janovského brankáře - 3:0. Střed hřiště nebyl silným pásmem Janova, který v tomto prostoru dal soupeři až moc prostoru a v kabině toho mohli hosté jen a jen litovat...

Kontrola vedení

Druhý poločas nabídl podobný scénář hry, ale diváci smutnili. Tatran kontroloval své vedení, svého soupeře do ničeho většího opět nepouštěl a sám si vytvářel další příležitosti volající po gólu. Nepřesná koncovka nebo dobré zákroky Melče ale byly důvodem, proč další branka nepadla. Čas plynul a Sokol se stále nemohl nadechnout ke gólu, který by napomohl zdramatizovat zápas.

 

I přes občasné záblesky naděje při janovském ofenzivním tažení domácí obrana nepolevila, odehrála celý zápas velmi koncentrovaně a soupeři nedovolila ani gól. Závěr zápasu byl rozkouskován střídáním na obou stranách a duel se pouze dohrával. Tři body zůstaly po zásluze na domácím pažitu. Janovu nezbývá nic jiného než se soustředit na další kolo, které odehraje doma se Mšeckými Žehrovicemi. Tatran zavítá do Lužné.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Adam Beneš, brankář: Zejména v prvním poločase utkání jsme podali velmi dobrý výkon. Byli jsme výrazně fotbalovější a zaslouženě vstřelili tři branky. Ve druhém poločase jsme měli několik zajímavých situacích, které jsme ale nevyřešili dobře v předfinální fázi, a tak už branka nepadla. Hosty jsme během utkání nepustili k žádné nebezpečné střele nebo šanci. Podali jsme slušný výkon a zaslouženě vyhráli.

Sokol Janov
Jakub Kail, kapitán: Je to jednoduché, bez nabídky a bez pohybu bohužel fotbal proti takovým týmům hrát nejde. Každý by měl začít sám u sebe a říct si, co asi dělá špatně, protože takhle to nejde. Soupeři jsme tři góly během chvilky doslova darovali a naopak nejsme schopní proměnit jedinou šanci. Věřím tomu, že se to zlomí, ale bude to těžké, protože máme jednoho silného soupeře za druhým. Tatran vyhrál zaslouženě.

Sestavy


TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - D. Dolák [-] , J. Husák [-] (81. O. Neveďal [-] ) , T. Nguyen [-] , M. Hájek [-] , D. Roušavý [-] , M. Havel [-] (59. M. Soukup [-] ) , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] (81. R. Foniok [-] ) , F. Laki [-] , J. Kučera [-]

Sokol Janov
J. Melč [-] - A. Alijevič [-] (81. M. Marhevský [-] ) , R. Konvalinka [-] (68. J. Koukal [-] ) , M. Pelc [-] , L. Roubík [-] , M. Bradáč [-] , T. Kačírek [-] (68. F. Houda [-] ) , J. Kail [-] , V. Zuska [-] , M. Amler [-] (88. P. Dohnal [-] ) , J. Melč [-]

ŽK: 69. O. Jelínek , 87. M. Kučera .
Hráči zápasu: J. Kučera , D. Roušavý , M. Hájek - M. Bradáč .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Šefara Milan - BENEŠ Vladimír, GEBHART Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Rakovník

Expert: Jan Beneš
Tip experta: remíza

Tatran má již své tradiční problémy se sestavou, očekávám že hosté budou v utkání hodně kousat a body se budou dělit.

Redakce Rakovník

Expert: Jan Beneš
Tip experta: remíza

Tatran má již své tradiční problémy se sestavou, očekávám že hosté budou v utkání hodně kousat a body se budou dělit.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích