3:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.08.2024 10:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Martin Pulpit přihlížel prvnímu vítězství Kněževsi


Branky


14

Hrající trenér Rostislav Hertl upozorňoval, že kádr Kněževsi prochází generační obměnou. Po výprasku v poháru a po vysoké prohře v Pavlíkově přivítala Kněževes doma nevyzpytatelný Janov. V kádru Sokola bylo několik absencí, naštěstí ne kvůli zranění. Síla janovských hráčů nebyla taková, čehož využili domácí. I když v zápase prohrávali, tak berou nakonec velmi cenné tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slepené góly otočily zápas

Kdo se pozorně koukal kolem sebe, tak si všiml, že byl na tomto utkání přítomen velmi známý český trenér Martin Pulpit. O motivaci tak neměli hráči obou stran nouzi. Začátek zápasu nabídl velké šance hostí, kteří přijeli do Kněževsi v okleštěné sestavě. Konvalinka se zjevil sám před zaskakujícím brankářem M. Vršeckým, který ukázal velmi dobrý zákrok a svůj tým podržel. V podobné situaci byl i Krejčí, ale mířil vedle.

 

Skóre se poprvé měnilo ve 14. minutě. Janov poslal do vedení netradiční střelec Kačírek - 0:1. Ve 27. minutě mohl být rád janovský kapitán Kail, že uviděl za svůj zákrok pouze žlutou kartu. Podobná situace nastala na druhé straně u Šímy, který také místy nešetřil důrazem a také mohl být rád, že vůbec dohrál. Domácí celek čekal na své příležitosti, které také přicházely. Největší měl velezkušený Plaček, který dostal dobrý míč od Šímy a byl sám před Tomáškem. Kněževeský matador ale branku trestuhodně přestřelil!

 

To ale nemuselo domácí mrzet. Po půl hodině hry bylo vyrovnáno. Centrovaný míč na hranici malého vápna Kail neuklidil do bezpečí, situaci chtěl řešit fotbalově a toho využil dotírající mladík Žák, který vystihl úmysl hostujícího stopera a uklidil míč do sítě - 1:1. O tři minuty později bylo na domácí straně ještě veseleji! Komžík pokryl ve středu hřiště zkušeně míč, poslal nahrávku za obranu do míst, kam si nabíhal Šíma a ten zkušeně podél brankáře přízemní střelou dokonal obrat - 2:1. Domácí si zbytek první půle pohlídali a těsné vedení nepustili.

Malafa nasměroval k první výhře

Do druhé půle byl cíl pro oba celky jasný. Domácí chtěli přidat další gól, kterým by svému soupeři odskočili. Naopak Janov se potřeboval vrátit do hry vyrovnávací brankou, která by dala naději k obratu. Hra Kněževsi byla místy taková, jak by si domácí hrající kouč představoval. Velmi dobrý zápas hrál mladík Žák, který ukazuje, že bude pro Kněževes velmi platným hráčem, a to i přes svůj nízký věk.

 

Další branka zápasu padla po hodině hry. Janov zahrával přímý kop z poloviny hřiště a centr do šestnáctky nadzvedl domácí hráč. Míč se snesl na břevno, od kterého se odrazil mezi brankáře, obránce a janovského Petrů. Hostující hráč načasoval ideálně svůj výskok a míč poslal přes gólmana M. Vršeckého - 2:2.

 

Vyrovnávací branka vtiskla hostujícímu celku naději, ale v 79. minutě bylo zase vše jinak. Na dobře zahraný rohový kop si naběhl Malafa a kladivem zatloukl míč o zem do branky - 3:2. Ve zbytku zápasu se pokoušel Janov o vyrovnání, ale Kněževes těsný náskok uhájila až do závěrečného hvizdu a mohla se radovat z prvního vítězství v novém ročníku.

 

Galerie od Štefana Ferencze a Lukáše Ilberga.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Hodnocení zápasu s Janovem se mi píše velice dobře a to nejen, že jsme získali tři body, ale hlavní je pro každého trenéra to, že vidí ve hře svého týmu to, co po svých hráčích chce a na co je v týdnu připravuje. Kluci otočili zápas ze stavu 0:1 a vytvořili si další vyloženě šance. Musím kluky pochválit nejenom za dnešní výkon, ale i za tréninkový přístup. V brance nastoupil za zraněného Láďu Lennera Míra Vršecký a obstál na jedničku. Musím také pochválit mladého Tobiase Žáka, který nejen že dal gól, ale jeho výkon nadchl i Martina Pulpita, který se byl na náš zápas podívat.

Sokol Janov
Jakub Kail, kapitán: Na zápas bylo bohužel dost omluvenek kvůli dovolené nebo práci, s čímž jsme počítali. Zápas z naší strany byl dobrý tak třicet minut, pak jsme nesmyslně hráli dlouhé míče, z čehož byly jen protiútoky Kneževsi. Zápas byl také ovlivněn výkonem rozhodčího. Ne že by se nějakému týmu pomáhalo, ale bylo na obou stranách spousta chyb, což pak vede k frustraci a máte celý zápas otrávený. Řekl bych, že nám byla odpuštěna penalta a červená pro mě, zároveň červená na druhé straně pro Šímu. Každý nezaujatý divák, který to viděl, by to mohl a měl potvrdit. Od příštího zápasu už budeme zase v plné síle, tak by to mělo šlapat.



Sestavy


FK Kněževes
M. Vršecký [-] - D. Mašík [-] (86. A. Koutecký [-] ) , M. Miksa [-] , L. Malafa [-] , P. Komžik [-] (55. J. Plaček [-] ) , T. Žák [-] (77. M. Barna [-] ) , J. Vršecký [-] (68. J. Žemlička [-] ) , R. Čihař [-] , T. Šíma [-] (81. R. Hertl [-] ) , M. Šefara [-] , P. Čihař [-]

Sokol Janov
M. Tomášek [-] - R. Konvalinka [-] , P. Dohnal [-] (58. J. Koukal [-] ) , M. Petrů [-] , M. Krejčí [-] , M. Bradáč [-] , J. Linc [-] , T. Kačírek [-] , J. Kail [-] , V. Zuska [-] , J. Kloub [-]

ŽK: 47. T. Žák , 66. L. Malafa , 88. R. Čihař - 7. V. Zuska , 27. J. Kail , 83. M. Bradáč .
Hráči zápasu: T. Šíma , T. Žák - V. Zuska , M. Bradáč .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: BENEŠ Vladimír - VÁŇA Josef, KNAP Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Adam Beneš
Tip experta: výhra hostů

Kněževes prochází generační obměnou, Janov má kvalitnější kádr, což take potvrdí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů