S. Uman 49.
S. Uman 54.
B. Uman 56.
L. Křelina 59. (p.)
B. Uman 89.
5:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

5:2
(0:1)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

FOTO + VIDEO: Sedm branek jako ve Štítarech? Domácí nastříleli Týnci pět kousků


Branky


49. S. Uman , 54. S. Uman , 56. B. Uman , 59. L. Křelina (p.) , 89. B. Uman - 24. A. Vančura , 88. M. Hübšt
13

Utkání dvou rozdílných poločasů – ten první odkryl nepříliš zažitý systém domácích na čtyři obránce a ukázal, že Týnec dokáže hrát atraktivní svižný fotbal. Druhé dějství nabídlo fantastický obrat domácího týmu a také křehkost hostujícího Týnce – během deseti minut inkasoval čtyřikrát a nechal si protéct zápas mezi prsty. Z individuálních výkonů zaujalo bratrské duo Benjamin a Samuel Umanovi a na hostující skvělým výkonem záložník Marcel Nesládek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nesládek motorem hostující zálohy

Den před začátkem astronomického podzimu přivítal domácí tým trenéra Stacha na svém hřišti soky z Týnce nad Labem. První tři minutky byly plné živelného fotbalu bez větších šancí. První šancí byla povedená střela domácího kanonýra Sama Umana, pro zbytek článku zvaného Samko, který dobře využil Růžičkův centr, žel bohu pro Štítary, vyprášil pouze rukavice pozorného Adamce v bráně Týnce. Šance hráčů z města, jemuž se kdysi lidově přezdívalo Labská Tejnice, na sebe nenechala dlouho čekat – agilní Nesládek zatáhl míč po pravé straně a málem našel svého kolegu na penaltě. Úvodní desetiminutovku uzavřel v 7. minutě dobrou střelou hostující Nesládek, kterýžto využil perfektní křižné přihrávky od kapitána Wolframa, Hons v domácí bráně byl však pozorný.

 

 

Až dvanáctá minuta nabídla první stoprocentní šanci – domácí Vlášek dobře pronikl do vápna a předložil do běhu Růžičkovi, kterého z úhlu výborně vychytal Adamec.

 

 

Na další velkou šanci si museli diváci počkat až do 22. minuty, kdy Nesládek skvěle našel Vejdělka, ale blonďatého mladíka v tutovce vychytal Hons. Týnec to však nemuselo příliš dlouho mrzet. Ve 24. minutě poslal Nesládek další povedený křižný balón na Vančuru, kterému stál v cestě už jen Hons, ten však neodhadl vyběhnutí z brány a hostující mladík ho tak přehodil a otevřel skóre zápasu. Vančura v čiré euforii po vstřelení branky poslal na tribunu srdíčko ala Angel Di Mária, komu však bylo adresováno, ví jen on.

 

 

Vstřelený gól nakopl hosty a najednou jich bylo plné hřiště. Dvacátá šestá minuta patřila Vejdělkovi, který si na dvaceti metrech poradil se strážcem kličkou za patou a levou nohou technicky jen těsně minul Honsovu svatyni. Štítary málem přispěchaly s odpovědí o devět minut později. Středopolař Vlášek výborně vyslal do šance Samka Umana, ten však znovu nechal vyniknout Adamce v bráně Týnce. Šest minut před koncem prvního dějství se hosté vytasili ještě s jedním pohledným fotbalovým momentem. Takřka čtyřicetiletý Grubr zasekl míč na rohu velkého vápna a levou nohou vyslal projektil pod břevno, se kterým si s vypětím všech sil poradil Hons a vyrazil ho na roh. Posledním zajímavým momentem byl závar domácích po rohu kapitána Miškovského, Adamec však dokázal znovu skvěle zakročit a udržet vedení svého týmu i do druhého poločasu.

Obrat o sto osmdesát

Do druhého dějství vlétl zpoza opony poločasové přestávky zcela jiný tým Štítar. Něco jako když zapomenete osolit jídlo a někdo přinese solničku, najednou měla domácí hra onu potřebnou chuť po vítězství. Hned pár vteřin po úvodním hvizdu zkoušel štěstí Samko Uman, ale Adamec znovu skvěle vyrazil. Branky se domácí dočkali hned o dvě minutky poté – dvoumetrový Hons stáhl ze vzduchu centr Týnce, dalekonosným výhozem našel na levé straně Kršňáka, ten pohotově hlavou sklepl na Samka Umana, kterýžto si svým signifikantním prvním dotykem dal míč neomylně kolem hostujícího obránce a na zadní tyč prostřelil Adamce.

 

 

V 52. minutě zkoušel odpovědět výborný Nesládek, ale obrana Štítar jeho slalom na poslední chvíli zablokovala. O dvě minuty později se však znovu radoval domácí tým. Výborný centr z hloubi pole si zpracoval Benjamin Uman a levou nohou vyslal povedený projektil, který však ještě dokázal bravurně vyrazit nad sebe Adamec, odražený mič však ze vzduchu trefil za jeho záda Samko Uman a otočil skóre ve prospěch Štítar.

 

 

Padesátá šestá minuta byla znovu ve znamení oslav na domácí straně – kombinační symfonie, na jejímž konci posunul Lev míč jako zkušený šachista na Benjamina Umana, který si obhodil hostujícího stopera a levou nohou zpřetrhal pavučinky u levé tyče Adamcovy svatyně. Pro hosty hrůzostrašný úvod poločasu uzavřel gólem z penalty Křelina po faulu na Vláška.

Video zde:  

 

Poté následovala relativně hlušší pasáž, ve které nebylo k vidění příliš šancí. Nudnější část zápasu přerušila až druhá žlutá karta pro hostujícího Vančuru po bezohledném podražení soupeře v souboji o míč. Vyloučení střelce prvního gólu zápasu jako by definitivně zlomilo hosty.

 

 

Hosté z Týnce se přeci jen dostali do další šance, Hombu však v 74. minutě skvěle vychytal Hons. Hostující celek se však přeci dočkal druhé branky dvě minuty před koncem základní hrací doby. Štítary zahrávaly rohový kop, odvrácený míč na půlce zpracoval právě Homba, otočil se kolem Zadražila a pelášil do vápna, kde zasekl, znovu obehrál Zadražila a předložil milimetrový centr na Hübšta, který se hlavou z blízka nemýlil.

Video zde:  

 

 

Poslední slovo však měl domácí tým. V poslední minutě dostal míč na hraně ofsajdu Benjamin Uman od kapitána Miškovského a zamířil přesně k levé tyči. Víte, co má, kromě zvláštního jména, společného právě Benjamin Uman s autorem článku, Jonathanem Mensatorisem? Oba o víkendu vsítili gól minutu před koncem základní hrací doby. Zatímco šikovný levák s číslem sedm na dresu zvyšoval na 5:2, žurnalista, přezdívaný též neobjektivní, mírnil prohru svého týmu gólem na 1:8 na hřišti úřadujícího lídra 10. ligy. Milovníci statistik by mi jistě neodpustili neuvést fakt, že šlo o první gól ze hry, který dostalo ono Béčko Sparty Kolín.

 

Video zde: 



Ohlasy k zápasu


Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Asi zasloužená výhra, ale že bych byl z našeho výkonu příliš nadšený, to tedy ne. V defenzívě jsme si počínali velmi lehkovážně, místy až naivně. A co se týče útoku, to, co neproměníme, je někdy až neuvěřitelné. Již druhý zápas po sobě jsme udělali z hostujícího brankáře hráče utkání, který nám chytil minimálně deset gólů. V tréninku šance bez problémů proměňujeme, ale v zápase na brankáře střílíme jako na magnet. Abych nebyl jen negativní, cením si skvělého nástupu do druhé půle, kdy jsme na soupeře vlétli a zničili ho čtyřmi góly. Nicméně stále věřím, že jsme schopni podávat lepší výkony bez zbytečných výkyvů a chyb.


Sestavy


Štítarský SK
P. Hons [-] - S. Uman [-] , B. Uman [-] , L. Lev [-] , M. Kršňák [-] (67. O. Nejman [-] ) , J. Miškovský [-] , J. Vlášek [-] (73. D. Zadražil [-] ) , K. Machurka [-] (86. D. Pych [-] ) , F. Hoření [-] , L. Křelina [-] , Š. Růžička [-] (76. F. Jonáš [-] )

TJ Sokol Týnec nad Labem
O. Adamec [-] - F. Robovský [-] , P. Wolfram [-] , M. Váša [-] (67. M. Hübšt [-] ) , A. Vančura [-] - D. Sýkora [-] (73. M. Lambev [-] ) , J. Homba [-] , T. Grubr [-] , T. Vejdělek [-] , L. Kulich [-] , M. Nesládek [-] -

ŽK: 35. J. Miškovský - 60. A. Vančura , 60. L. Kulich , 67. M. Váša , 86. P. Wolfram . ČK: 71. A. Vančura .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: VLK Karel - POLÁK Jakub (N), SÝKORA Miloš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jonathan Mensatoris

Expert: Jonathan Mensatoris
Tip experta: výhra domácích

Stachova komanda se vrátí zpět na vítěznou vlnu.

Jonathan Mensatoris

Expert: Jonathan Mensatoris
Tip experta: výhra domácích

Stachova komanda se vrátí zpět na vítěznou vlnu.

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích