D. Hruška 11. (p.)
1:7
(1:2)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

1:7
(1:2)

D. Hruška 11. (p.)
 

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Krakovany vítězí v deštivém derby s Býchory! Dostál jako Bale


Branky


11. D. Hruška (p.) - 33. D. Horák , 36. O. Beneš , 55. T. Sixta , 65. P. Myška , 67. A. Dostál (p.) , 69. O. Šíma , 75. D. Horák
14

Derby Býchor s Krakovany byl jediný zápas víkendu, který se odehrál v rámci 8. ligy na Kolínsku. V počasí tzv. pod psa byl k vidění zprvu zápas, ve kterém měl větší převahu domácí tým Býchor, ale Krakovany dokázali ještě do poločasu skóre otočit. Druhé dějství již jasně opanoval hostující tým. Z individuálních výkonů zaujal především hostující středopolař Šíma, dvougolový Horák či životní sprint Aleše Dostála, kterýžto připomněl Garetha Bale v nejlepší formě. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obrat

Vhled do utkání nám opět nabídne povedený report z dílny hostujícího obránce Ondry Černého.

 

 

Za deštivého počasí jsme tento víkend vyrazili sehrát derby do nedalekých Býchor. Informace o stavu hrací plochy byly pozitivní, a tak jsme se těšili, že si jako jedni z mála na Kolínsku zahrajeme. Hřiště skutečně vypadalo, jako by jen trochu zapršelo, takže nic nebránilo tomu, aby mladý sudí Karásek zahájil utkání. Domácí na nás od začátku vyvinuli tlak, byli všude první a my jsme špatně přebírali hráče, což způsobilo, že někdo z nich byl vždy volný. Svoji územní převahu domácí proměnili v řadu rohových kopů. Po jednom z rohů se nečekaně ozval hvizd píšťalky – ani domácí pořádně nevěděli, za co mají kopat penaltu. Údajně si hráč zápasu Ondra Šíma počínal v souboji nedovoleně rukama. Penaltu se štěstím proměnil zkušený Hruška, když využil podklouznutí brankáře L. Chvojky, který v bráně zaskakoval, a domácí tak šli do vedení 1:0.

Převaha domácích se však postupně vytrácela a zhruba od dvacáté minuty jsme převzali otěže zápasu my. První příležitosti z Kutilovy kopačky a Horákovy hlavičky zůstaly neproměněny, ale ve třiatřicáté minutě jsme se už mohli radovat, když po přihrávce před bránu skóroval Horák na zadní tyči – 1:1. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. K trestnému kopu z hranice vápna se postavil Beneš a jeho tečovaný pokus se štěstím skončil v bráně – 2:1 pro nás. Do poločasu jsme mohli ještě navýšit skóre, ale na přední tyči zaskvěl brankář Vaňkát, který také v bráně zaskakoval, a do kabin se tak šlo za našeho jednobrankového vedení.

Debakl

Druhý poločas jsme chtěli pokračovat ve stejném duchu, v jakém jsme končili ten první, a to se nám od začátku dařilo. Přikovali jsme domácí k jejich bráně a vytvořili tlak v podobě série nebezpečných rohových kopů. Bohužel se nám žádný z nich nepodařilo využít, a tak jsme si na další gól museli ještě chvíli počkat. Vytoužená branka padla v 55. minutě, kdy si Dostál hodil míč do běhu jako mladý Gareth Bale, všechny obránce přesprintoval a jako na zlatém podnose předložil přihrávku před bránu Sixtovi, který míč uklidil do sítě – 3:1 pro nás.

Po tomto gólu se domácí snažili s utkáním ještě něco udělat, ale poslední hřebíček do rakve jim zasadil v 65. minutě Myška, který na zadní tyči po prodlouženém rohovém kopu dělovkou prorazil vše, co mu stálo v cestě – 4:1 pro nás. Tento gól definitivně zlomil vůli domácích, a my tak měli volnou cestu k navyšování skóre. Postupně se prosadili Dostál, který proměnil penaltu po faulu na Sixtu, Šíma, jenž rozvlnil síť střelou ze střední vzdálenosti, a Horák, který proměnil svůj průnik do vápna.

V 75. minutě tak na světelné tabuli svítilo pro domácí hrozivé skóre 1:7, které zůstalo nezměněné i po závěrečném hvizdu sudího Karáska. V derby tak vítězíme rozdílem třídy.



Ohlasy k zápasu



SK Krakovany
Obránce Ondřej Černý: Prvních dvacet minut to nevypadlo vůbec dobře, zbytek zápasu to však již byla dominance a my jsme tak naprosto spokojeni, lepší výkon jsme si přát nemohli. Všichni zaslouží pochvalu, je potřeba však zůstat nohama na zemi a dál makat, jedna vlaštovka jaro nedělá. Příští týden nás na domácí půdě čeká těžký špíl proti mladíkům z Velkého Oseku, kdy bude potřeba navázat na dnešní výkon, abychom mohli pomýšlet na body. Na závěr bych chtěl pochválit Sokol Býchory za výborně připravenou hrací plochu, kdy vydatné deště nebyly vůbec znát, díky čemuž jsme mohli toto utkání odehrát. Pochvalu také zaslouží mladý sudí Karásek za dobře zvládnuté utkání.

Sestavy


TJ Sokol Býchory
O. Vaňkát [-] - Z. Jirkovský [-] , D. Hruška [-] (70. M. Škopek [-] ) , P. Kedršt [-] (52. P. Havlíček [-] ) , J. Teplý [-] , J. Vyhnánek [-] , Z. Vondra [-] , P. Hejný [-] , A. Jehlička [-] , P. Chlumský [-] , R. Hošek [-]

SK Krakovany
L. Chvojka [-] - P. Myška [-] , M. Kutil [-] - O. Beneš [-] , P. Strejcius [-] (76. O. Černý [-] ) , D. Horák [-] (75. R. Mochari [-] ) , O. Šíma [-] - A. Dostál [-] (70. D. Kosprd [-] ) , M. Věříš [-] , T. Sixta [-] , L. Neruda [-]

ŽK: 25. Z. Vondra , 35. J. Teplý , 39. Z. Jirkovský - 79. P. Myška .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: KARÁSEK Tomáš - DRÁBEK Jozef (N), POKORNÝ Richard (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jonathan Mensatoris

Expert: David Moravec
Tip experta: výhra domácích

Sílu domácích jsme sami poznali, proto dávám jedničku.

Jonathan Mensatoris

Expert: David Moravec
Tip experta: výhra domácích

Sílu domácích jsme sami poznali, proto dávám jedničku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích