1:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.08.2024 17:00

2.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mikulovice vytáhly futsalové trumfy


Branky


11

V úvodním zápase Okresního přeboru Pardubic zvítězili fotbalisté Mikulovic na hřišti nováčka Sparty Dašice 1:3. Oba týmy vytáhly v sestavě několik překvapivých trumfů, ty hostující však měly vyšší váhu. Vítězný gól vstřelil sedm minut před koncem uzdravený špílmachr Jakub Kříž.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas neměl vítěze

Na úvodní utkání okresu dorazilo na stadion nováčka soutěže z Dašic 55 diváků a byli zvědaví, zda si domácí hráči, posílení o několik jmen z rozpadnuvších se nedalekých krajských Moravan, poradí s nepříjemným soupeřem z Mikulovic. 

Překvapivá jména představili ve své základní sestavě i hosté. Především se uzdravily dva základní kameny - stoper a kapitán Jiří Vencl a playmaker a nejlepší střelec Jakub Kříž. Ještě větší pozdvižení však vzbudily dvě bývalé opory futsalové Chrudimi - Lukáš Rešetár a Zdeněk Chmelík. Oba hráči absolvují v Mikulovicích pravidelně letní přípravu.

Dašice si od první minuty zvykaly na typický mikulovický fotbal, založený na precizní obraně a nebezpečných brejcích. Jako protiváhu nabídly kombinační hru s důrazem na nebezpečné standardní situace, kde zejména při rohových kopech hrozil vysoký Švadlenka. 

Mikulovičtí se první půlhodinu potýkaly s vlastní nepřesností, poté se ale dvakrát objevil v únikových šancích Plesinger, ovšem ani v jednom případě se mu nepodařilo vyřešit situaci gólově.

A tak přišel trest! Ve 38.minutě se do balónu opřel ze střední vzdálenosti Jan Šprta a překvapil gólmana Červenku - 1:0.

První poločas však nakonec vítěze neměl. Ve 44.minutě dašická obrana v domnění ofasajdu Kříže přestala na chvilku hrát, čehož využil k vyrovnání pohotový Chmelík - 1:1.

Kříž s Plesingerem rozhodli v závěru

Přestože se jednalo o první soutěžní vystoupení, hrál se líbivý fotbal, který přítomné diváky těšil celých 90 minut. Ve druhém poločase byla vidět snaha obou celků převážit misky vah na svou stranu a připsat si na úvod plný bodový zisk.

Ve 46.minutě mohl poslat Spartu do vedení Švadlenka, v těsné blízkosti hostujícího brankáře ale mířil vedle tyče. Šance pak střídala šanci a tak trochu se čekalo, který tým bude mít více štěstí v zakončení.

Rozuzlení pěkného fotbalového představení přinesla až závěrečná desetiminutovka, ve které zkušenější hosté svého soupeře nakonec přetlačili.

V 76.minutě mířil ještě těsně vedle z voleje Martin Karlík, ale pak v 83. a 85.minutě už byli úspěšní Kříž s Plesingerem - 1:3. Zejména pro prvně jmenovaného to bylo zadostiučinění po vynechání celé loňské jarní části z důvodu zraněné achilovky.

Oba celky ukázaly na úvod ročníku solidní výkony a naznačily, že budou nepříjemným soupeřem pro každého protivníka.



Ohlasy k zápasu



SK-1.FC Mikulovice
Martin Karlík, obránce: "Pro pobavení: dvě minuty po mém nástupu na hřiště v 62.minutě jsem dostal žihadlo do svalu na noze."



Sestavy


Sparta Dašice
J. Černohubý [-] - L. Švadlenka [-] , J. Vajer [-] , R. Šprta [-] , V. Englich [-] (72. M. Kulhánek [-] ) , J. Šprta [-] , F. Marci [-] (59. D. Smejkal [-] ) , J. Novotný [-] , L. Hegar [-] , A. Vinař [-] , O. Šmejda [-]

SK-1.FC Mikulovice
F. Červenka [-] - J. Hyxa [-] , V. Novotný [-] (62. M. Karlík [-] ) , J. Vencl [-] - T. Karlík ml. [-] , R. Stefanov [-] (72. P. Nováček [-] ) , O. Těšínský [-] , J. Kříž [-] - J. Plesinger [-] (88. K. Dufek [-] ) - Z. Chmelík [-] , L. Rešetár [-] (78. V. Bříza [-] )

Počet diváků: 55. Rozhodčí: NOVOTNÝ Miloslav - MÁLEK Patrik, LANG Matyáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Jan Černohubý
Tip experta: výhra domácích

V úvodním zápase chceme zvítězit! Co jiného bych jako kapitán mohl říct...

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích