1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

1:1
(0:1)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

12.10.2024 15:00

11.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Dobratice srovnaly krok: Mitrenga zařídil bod proti favoritovi z Jablunkova!


Branky


11

Po třech venkovních vítězných zápasech se fanoušci dobratického fotbalu konečně dočkali utkání na domácím hřišti. V sobotu se hrálo mistrovské utkání 1.A třídy proti Jablunkovu, který v této sezóně překvapuje a drží čtvrté místo. Tým Jablunkova tvoří mladí hráči kolem dvaceti let, vedení zkušenými bývalými ligisty Hupkou a Szmekem. Před začátkem zápasu byla minutou ticha uctěna památka bývalého fotbalisty a dlouholetého fanouška Bohuše Tvrdého, vzpomínku přednesl předseda TJ Dobratice B. Bortlíček.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jablunkov převzal otěže, Dobratice pod tlakem hledaly cestu vpřed

Hned ve druhé minutě poslal Pařenica první střelu na jablunkovského brankáře, čímž připomněl, který tým má zatím nejlepší mušku v soutěži. Jenže to bylo na dlouhou dobu ze strany domácího celku vše. Hosté převzali iniciativu a jejich mladistvý elán byl na hřišti okamžitě patrný.

 

Mladíci začali aktivně napadat dobratické hráče, což vedlo k rychlým gólovým příležitostem. První velkou šanci měl kapitán Jablunkova Szmek, jehož hlavičku v 10. minutě bravurně zlikvidoval Klus. O minutu později už ale přišla gólová odměna. Po centru z pravé strany byl Nieslanik zcela volný a lehkým dotykem poslal míč vedle pravé tyče Klusovy branky – 0:1. Kde byli zadáci Dobratic, zůstává záhadou.

 

V 18. minutě došlo k nešťastnému střetu, kdy se při souboji o míč zranil hostující Swierczek po srážce s Lýskem a musel být brzy vystřídán. Následovala hluchá desetiminutovka, kdy se hra změnila v poněkud nudný fotbal, který nepřinesl žádné výrazné momenty.

 

Až po půlhodině se na pasivitu domácích nechtěl dívat Skotnica, který vyslal z 30 metrů utěšenou střelu na jablunkovskou branku, ta však těsně minula cíl. Jablunkov po celý první poločas kontroloval dění na hřišti díky povedenému presingu, což domácím značně vadilo. Souhra Dobratic vázla, a počet přesných přihrávek by se dal spočítat na prstech jedné ruky.

 

Zlepšený výkon Dobratic a dramatický závěr utkání proti Jablunkovu

Druhý poločas začaly Dobratice střídáním Michalíka za Stříže, což přineslo oživení hry. Lýsek prověřil mladičkého jablunkovského gólmana střelou z dálky, a ten musel být znovu v pohotovosti po další ráně z levého rohu šestnáctky. Gól Dobratic nakonec přišel, ale kapitán Causidis byl v ofsajdové pozici, a tak nebyl uznán.

 

Po příchodu Chlebka v 60. minutě se hra domácích viditelně zlepšila, především co se týče přesnějších přihrávek a většího tlaku na soupeře díky průnikům po křídlech. Hostující obránci, zejména ti na krajích, ale dobře četli hru a úspěšně pokrývali pokusy Šimečka a rychlého Mitrengy.

 

Přesto přišlo několik zajímavých momentů. Například po rohovém kopu míč dosedl na kopačku Mitrengy, jeho volej zpoza šestnáctky měl dobrý směr, ale skončil nad břevnem. O chvíli později donutil Pařenica jablunkovského brankáře k zákroku dne svou vydařenou střelou.

 

Dvacet minut před koncem vystrašila domácí fanoušky střela Szmeka. Míč se zvláštně prošoural kolem brankáře, ale na brankové čáře stál Stříž, který ho odkopl do bezpečí a založil gólový protiútok. Chlebek potáhl míč na půlku a přesnou přihrávkou našel Mitrengu, jenž zvládl rychlostní souboj a přesnou střelou na zadní tyč rozvlnil síť – góóól!

 

Po chvíli se Pařenica po špatně odhlavičkovaném míči jablunkovským zadákem ocitl sám před brankářem, ale trefil jen jeho nohy. Tato šance mohla rozhodnout utkání. Další příležitosti měl Šimeček, ale míč mu sjel z nohy a střela šla mimo. Pařenica měl také šanci hlavou, ale míč dopadl na vrchní síť.

 

Dvě minuty před koncem ještě zahrozil Jablunkov. Bocek se ocitl v dobré pozici, ale trefil jen boční síť. V posledních sekundách zkoušel Šimeček prolomit obranu hostů, ale nepovedlo se. Utkání tak skončilo remízou, která vzhledem k rozdílnému průběhu poločasů uspokojí obě strany.

''Zdroj:TJ Dobratice ''

'' Foto: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/270-dobratice-jablunkov ''

 

Sestavy


TJ Dobratice
M. Klus [-] - L. Somr [-] , A. Michalik [-] (46. M. Stříž [-] ) , J. Mitrenga [-] , T. Bařina [-] , P. Lýsek [-] , M. Šimeček [-] , R. Pařenica [-] (81. D. Dobiáš [-] ) , M. Causidis [-] , O. Skotnica [-] , A. Kohut [-] (60. M. Chlebek [-] )

1. FK Spartak Jablunkov
O. Cyhan [-] - F. Chrascina [-] (77. A. Karch [-] ) , A. Skupien [-] (60. D. Skupień [-] ) , M. Hudzieczek [-] , R. Szmek [-] , M. Hupka [-] , B. Bocek [-] , J. Cienciala [-] , J. Świerczek [-] (21. D. Klus [-] ) , A. Nieslanik [-] , K. Labaj [-]

ŽK: 87. L. Somr .
Počet diváků: 198. Rozhodčí: SEIDLER David - SEIDLER René, SLADKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2024 09:41

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2024 18:49

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2024 17:28

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2024 09:51

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2024 09:22

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2024 01:07

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích