1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

1:0
(1:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

13.10.2024 16:00

10.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Zbraslav zdolala Nebušice díky Vodrážkově trefě a ukončila sérii bez výhry


Branky


4

V nedělním utkání 10. kola 1. A třídy skupiny B hostila Zbraslav poslední tým tabulky FC Nebušice. Zbraslavští hráči toužili po ukončení série neúspěchů a návratu na vítěznou vlnu. Přestože soupeř přijel jako outsider, zápas nebyl snadnou záležitostí. Domácí celek nakonec zvítězil těsně 1:0 zásluhou Pavla Vodrážky, který se prosadil ve 35. minutě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zbraslav začala utkání velmi aktivně, což trenér Lukáš Mück ocenil: „První poločas jsme začali výborně, měli jsme několik šancí a dařilo se nám dobývat branku soupeře.“ Zbraslav tlačila, ale Nebušice se bránily houževnatě a vyrážely do nebezpečných protiútoků. Jednou dokonce trefily tyč, což domácím přivodilo nervózní momenty. Nakonec ale přišel rozhodující okamžik ve 35. minutě, kdy Pavel Vodrážka využil chybu hostující obrany a vstřelil jediný gól utkání.

 

„Ten gól nám hodně pomohl. Konečně jsme dali první branku my, což nás uklidnilo,“ dodal Mück.

 

Zbraslav měla i po vstřeleném gólu několik dalších šancí, ale buď míče končily na břevně, nebo se vyznamenal hostující brankář. „Myslím si, že jsme si druhý gól v prvním poločase zasloužili, ale chybělo nám trochu štěstí v zakončení,“ posteskl si zbraslavský kouč.

 

Do druhé půle vstoupili domácí s cílem zvýšit své vedení, ale Nebušice nehodlaly nic vzdát. Hosté se postupně osmělovali, ale jejich snahy narážely buď na dobře organizovanou obranu Zbraslavi, nebo na vlastní nepřesnosti.

 

Trenér Nebušic Jan Plachý litoval neproměněných šancí a zdravotních problémů, které jeho tým postihly: „Přijeli jsme v horší sestavě kvůli souběhu s béčkem. Navíc se nám zranil obránce a další hráč musel ze zdravotních důvodů odstoupit v poločase.“ Přesto jeho tým odvedl po taktické stránce solidní výkon, a až na jednu chybu při špatné malé domů, kterou Zbraslav potrestala gólem, se držel statečně.

 

Nebušice v závěru zápasu otevřely hru a mohly vyrovnat, když trefily břevno i tyč, ale štěstí stálo na straně domácích. „Jedna chyba rozhodla zápas. Na konci jsme to hodně otevřeli, ale jako už mnohokrát jsme nedokázali závěr zápasu zvládnout,“ dodal Plachý.

 

Pro Zbraslav znamená vítězství nejen cenné tři body, ale především prolomení série bez výhry. Trenér Mück pochválil svůj tým za odhodlání a nasazení: „Pro nás je to důležité vítězství. Náš mladý kádr má kvalitu a věřím, že půjdeme nahoru.“ Zbraslav se nyní těší na těžký duel proti Slivenci, který překvapil výhrou na Zlíchově, a Mück věří, že jeho tým bude v plné síle připraven.

 

Zbraslav tak nadále zůstává v boji o přední příčky tabulky, zatímco Nebušice zůstávají na chvostu s pouhými dvěma body a budou muset v dalších zápasech zabojovat o záchranu.

 



Ohlasy k zápasu


SK Zbraslav
Lukáš Mück - trenér: Chtěli jsme prolomit naši smůlu, která trvala 5 možná 6 zápasů, kdy jsme nevyhráli a sbírali po bodu nebo jsme prohrávali. Náš cíl byl neprohrát a dát první gól, abychom dostali klid na nohy. Nejhorší je utkání s týmem z druhého konce tabulky, ten tým chtěl také vyhrát a bodovat. Každý bod je pro ně cenný. V některých úsecích, když soupeř bránil v sedmi vzadu, tak to bylo velmi těžké a musela se hodně dobývat branka. První poločas jsme začali hodně aktivně, byl to výborný vstup, měli jsme šance. 2x jsme si nepohlídali brejk a soupeř jednou trefil tyč. Konečně jsme prolomili to, že jsme konečně dali my první gól, což nám hodně pomohlo. Stále jsme soupeře dobývali a chtěli dát druhý gól do konce poločasu. Měli jsme tam nějaké tutovky, ale bohužel to šlo vedle nebo do břevna nebo těsně nad nebo to dobře chytil golman. Myslím si, že jsme si druhý gól v prvním poločase zasloužili. Do druhého poločasu jsme chtěli hrát ještě víc aktivněji a co nejdříve dát další góly. Byla tam jedna šance za druhou. Vrátil se nám po zranění Matěj Potočár, kluci z dorostu nám přišli pomoci a už se těšíme i na Klufu, který byl zraněn s Mezinárodním svazem Mládeže. Dobývali jsme soupeře, ale jak když jsme zakletí. Kluci mají tutovky, ale vždy troška chybí. Nechápu. Dokopali jsme to pro nás k důležitému vítězství. Teď se budeme připravovat na boj se Slivencem, kdy víme, že to bude velmi těžké. Slivenec překvapil na Zlíchově. Slivenec bude u nich velmi těžký soupeř a bude to derby. Věřím, že budeme v plné síle a že uhrajeme body, které potřebujeme. Nevzdáváme se, jsme třetí, 5 bodů od prvního a druhého, kteří mají stejně. Věřím klukům, máme mladý kádr a kvalita půjde nahoru. Pavel Vodrážka konečně protrhnul smůlu tím gólem a snad se rozstřílí. Musím pochválit všechny kluky.

FC Nebušice
Jan Plachý - trenér: Přijeli jsme v poměrně horší sestavě, protože jsme měli souběh s béčkem. Takže na lavičce jsme neměli moc kvality a do toho se nám zranil v prvním poločase jeden obráce a jeden hráč musel ze zdravotních důvodů odstoupit v poločase, takže to byl náš handycap. Zápas jsme zvládli po taktické stránce velmi dobře až na jednu jedinou chybu, kdy jsme zahráli špatnou malou domů, kterou soupeř vystihl a dal rozhodující gól. V tomto zápase platilo, že jeden gól rozhodne. Soupeř si vytvořil šance až na konci, když jsme to hodně otevřeli a snažili se vyrovnat. Trefili jsme tyčku i břevno a jak se říká štěstí přeje připraveným. Dá se říct, že série neúspěchů vyvolává u kluků nízké sebevědomí, ale na hřišti ukázali, že fotbal hrát umí a Zbraslav byla malinko v křeči. Znám je trošku jinak z minulých sezon a je velká škoda, že jsme toho nedokázali využít. Na konci však, jak už to u nás bývá, tak neumíme ty zápasy dohrát.

Sestavy


SK Zbraslav
T. Brož [-] - L. Uhlíř [-] , V. Vodička [-] , R. Souček [-] - J. Mandlík [-] (76. T. Vejvoda [-] ) , F. Kotě [-] , O. Haluza [-] , F. Čumpelík [-] (65. M. Potočár [-] ) , Š. Hrubý [-] - P. Vodrážka [-] (82. M. Mandlík [-] ) , M. Mixa [-] (76. M. Kadlec [-] )

FC Nebušice
P. Krystyník [-] - M. Schierreich [-] (46. D. Fenakel [-] ) , L. Kulhavý [-] , P. Sepeši [-] , J. Macej [-] , J. Pavlů [-] , T. Laredo [-] (76. J. Plachý [-] ) , D. Idrissov [-] , J. Částka [-] (33. R. Murzakanov [-] ) , Y. Yessirkegenov [-] , M. Svoboda [-]

ŽK: 62. P. Sepeši .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: ZIMA Lukáš - PLECITÝ Pavel, LUDVÍK Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2024 22:03
Redakce Praha

Expert: Václav Ježdík
Tip experta: výhra domácích

Ddomácí mají kvalitní kádr, teď trochu krizi, ale Nebušice dají. Hosté si už na A třídu zvykli a s každým zápasem rostou.

Redakce Praha

Expert: Václav Ježdík
Tip experta: výhra domácích

Ddomácí mají kvalitní kádr, teď trochu krizi, ale Nebušice dají. Hosté si už na A třídu zvykli a s každým zápasem rostou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 FK Zlíchov 1914 10 31:12 23
2 SC Olympia Radotín 10 21:12 23
3 SK Zbraslav 10 17:12 18
4 SK Uhelné sklady Praha 10 24:16 15
5 Prague Raptors Football Club 9 20:12 15

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Martin Ondruš 12
2 Leo Bužík 12
3 Daniel France 9
4 Jan Linhart 8
5 Michael Richard James Houdek 7

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 36 50,0% 1
2 Venca Likeš 33 45,8% 0
3 Jiří Klik 24 42,9% 0
4 Martin Charvát 13 54,2% 0
5 Jaromír Bělunek 10 41,7% 0

Zobrazit celou tabulku