Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

4:1
(2:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

22.09.2024 17:00

7.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Meteor B prolomil smůlu a porazil Střešovice B jasně 4:1


Branky


3

V nedělním utkání sedmého kola 1. A třídy skupiny B nastoupil FK Meteor Praha 8 B proti SK Střešovice 1911 B a po několika neúspěšných zápasech se dočkal zasloužené výhry 4:1. Zápas přírodní trávě v Bedřichovské ulici přilákal 83 diváků, kteří byli svědky překvapivého výsledku i dominantního výkonu domácího týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Meteor šel do zápasu s vědomím, že v předchozích pěti zápasech dokázal vstřelit jen jediný gól a potřeboval bodový zisk, aby se odlepil od dna tabulky. Střešovice naopak dorazily jako favorit s bilancí tří vítězství a solidní formou z posledních zápasů.

Domácí Meteor vstoupil do utkání s velkým odhodláním a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V 16. minutě se prosadil Jan Král a poslal Meteor do vedení 1:0. Tento moment byl zřejmě klíčový pro další vývoj utkání, protože hosté začali působit zaskočeně a jejich hra postrádala přesnost i důraz.

Meteor se nenechal ničím vyvést z rovnováhy a ve 27. minutě přidal druhý gól Andrii Illiashenko. Střešovice se po inkasovaných brankách nedokázaly dostat do tempa, což bylo z velké části způsobeno i nepříznivými podmínkami na hrací ploše. Jak přiznal trenér hostí Radek Trhlík: "S tragickým terénem se domácí vypořádali o poznání lépe než my."

Do druhé půle vstoupily Střešovice s několika změnami a cílem zvrátit vývoj utkání. Ačkoliv zlepšily nasazení, narážely na dobře organizovanou obranu Meteoru, která nepřipouštěla žádné větší šance. Naopak domácí znovu udeřili v 55. minutě, kdy se po rychlém protiútoku trefil Tomáš Košatka a zvýšil na 3:0.

Střešovice se snažily o tlak, ale výrazně jim uškodilo vyloučení Martina Vyskočila, který po dvou žlutých kartách musel předčasně opustit hřiště. I přesto se v 76. minutě podařilo hostům snížit, když Jan Halíř proměnil pokutový kop a vykřesal naději na zvrat.

Střešovice i v deseti hráčích zvýšily tlak a vytvořily si několik šancí, ale domácí brankář byl vždy na místě. V nastaveném čase pak Meteor stvrdil své vítězství, když Jaroslav Kratochvíl skóroval z brejku a upravil konečný stav na 4:1.

„Domácí ukázali větší vůli po výhře a s nepříznivým terénem se vypořádali lépe než my. První poločas jsme odehráli bídně, druhý přinesl zlepšení, ale na body to nestačilo,“ hodnotil utkání trenér Střešovic Radek Trhlík.

Meteor tak po šesti kolech konečně slaví první vítězství a tři důležité body, které by mohly být impulsem k dalším lepším výsledkům. Střešovice se po tomto nepovedeném utkání budou muset rychle vzpamatovat, aby neztratily kontakt s horními příčkami tabulky. 

 



Ohlasy k zápasu



SK Střešovice 1911 B
Radek Trhlík - trenér: Soupeř v předcházejících pěti zápasech dokázal vstřelit pouze 1 gól, nám pak během půl hodiny rovnou 2... Na první z nich jsme mu přímo přihráli, při druhém jsme po ztrátě míče více méně přihlíželi gólové akci soupeře. My jsme si v úvodním dějství dokázali vytvořit jen 1 gólovou šanci, brankař domácích našeho střelce vychytal... Na druhý poločas jsme tedy Meteoru připravili "Caplárovu past", udělali pár změn a trochu zlepšili nasazení a důraz. V jeho průběhu jsme si však připomněli naše "standartní" problémy, tentokrát umocněné stavem "hrací" plochy (!) . Nemohli jsme se dostat do zajištěné obrany domácích a inkasovali zřejmě rozhodující gól z rychlého protiútoku po centru z křídla. Podobný obraz hry pokračoval, Meteor se soustředil na obranu, náš tlak narůstal a přece jen přišly i nějaké šance. Korunu zmaru však nasadil jeden z našich hráčů párminutovým zkratem v němž stihl 2 žluté a tedy červenou kartu. Prakticky až v této chvílí jsme v deseti přepnuli na maximální výkon, zaslouženě snížili a domácí se přes početní převahu báli o body. Další šance jsme už bohužel nevyužili a tak definitivní podobu výsledku dal v nastavení gól Meteoru z brejku do naší otevřené obrany. První poločas jsme odehráli bídně, druhý přinesl zlepšení a poslední půlhodina už i solidní práci. To však na body nestačí. Domácí ukázali větší vůli po výhře a s tragickým terénem se vypořádali o poznání lépe než my. Proto jedeme domů s prázdnou.

Sestavy


FK Meteor Praha VIII B
J. Šrámek [-] - R. Vykydal [-] (64. D. Nykl [-] ) , J. Král [-] , M. Dvořák [-] , D. Kousal [-] , T. Košatka [-] (85. K. Kohlíček [-] ) , J. Kratochvíl [-] , S. Valenta [-] , T. Matys [-] (64. J. Hladký [-] ) , J. Kincl [-] , A. Illiashenko [-] (46. V. Ficek [-] )

SK Střešovice 1911 B
M. Chloupek [-] - S. Koller [-] , I. Chvalovský [-] (46. J. Halíř [-] ) , D. Hůlka [-] , J. Burger [-] (65. D. Scharf [-] ) , M. Vyskočil [-] , D. Michalanský [-] (46. J. Hojsák [-] ) , V. Vondrášek [-] (65. J. Němec [-] ) , M. Charvát [-] , I. Šiškun [-] , T. Rudyk [-]

ŽK: 70. D. Nykl - 50. S. Koller , 70. M. Vyskočil . ČK: 72. M. Vyskočil .
Počet diváků: 83. Rozhodčí: MORÁVEK Jiří - PRÝMAS Luboš, SUCHAR Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 FK Zlíchov 1914 7 22:8 17
2 SC Olympia Radotín 6 15:10 15
3 SK Zbraslav 7 13:7 14
4 FC Přední Kopanina B 6 20:12 13
5 TJ Sokol Cholupice 7 20:11 11

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Leo Bužík 9
2 Daniel France 7
3 Tomáš Platil 5
4 Martin Ondruš 5
5 Jan Linhart 5

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 23 47,9% 1
2 Venca Likeš 19 39,6% 0
3 Jiří Klik 17 42,5% 0
4 Martin Charvát 13 54,2% 0
5 Jaromír Bělunek 10 41,7% 0

Zobrazit celou tabulku