Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:2
(2:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

19.09.2024 18:30

6.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Zlíchov a Zbraslav se rozešly remízou, souboj o čelo tabulky přinesl drama a sporné momenty


Branky


5

Ve čtvrtek večer se v dohrávce 6. kola 1. A třídy skupiny B střetly dva neporažené celky – FK Zlíchov a SK Zbraslav. Zápas, který se kvůli silným dešťům musel odložit z víkendového termínu, přilákal na zlíchovské hřiště 65 diváků a sliboval napínavou podívanou, což se také potvrdilo. Po zajímavém průběhu a dramatickém druhém poločase skončil duel spravedlivou remízou 2:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zlíchov ovládl úvod zápasu, poté se hra vyrovnala

Domácí Zlíchov vstoupil do utkání ve velkém stylu a hned od úvodního hvizdu zatlačil hosty do defenzívy. V 6. minutě otevřel skóre Jan Chochola, a když se tentýž hráč o sedm minut později prosadil znovu, Zlíchov vedl 2:0 a byl na koni. Domácí měli i další šance, ale bohužel pro ně se jim nedařilo v zakončení.

Zbraslav se po šoku z rychlého dvougólového vedení Zlíchova začala postupně zvedat. Hosté převzali kontrolu nad hrou, a i když do konce první půle nedokázali snížit, dostali se do několika slibných šancí, z nichž jedna skončila na tyči.

Do druhého poločasu vstoupila Zbraslav s jasným cílem utkání zdramatizovat. Změny v sestavě, včetně příchodu Andreje Davida a Viktora Vodičky, přinesly oživení a hosté byli stále více nebezpeční. Jejich snaha byla odměněna v 54. minutě, kdy se Jiří Smejkal prosadil a snížil na 1:2. 

Zbraslav nadále tlačila a Zlíchov se dostával pod stále větší tlak. Po několika šancích se hostům podařilo vyrovnat v 72. minutě zásluhou Pavla Vodrážky, který nádhernou střelou srovnal na 2:2. Hosté byli v tuto chvíli lepším týmem a domácí brankář měl plné ruce práce.

Zlíchov se po vyrovnávací brance opět vzchopil a posledních 15 minut se pokoušel o rozhodující úder. Trenér Václav Bellada změnil rozestavení i styl hry a jeho svěřenci si vytvořili několik slibných šancí. Největší příležitost ke vstřelení vítězného gólu přišla v 70. minutě, ale domácí střelci selhali v zakončení. Zbraslav také několikrát zahrozila, ale skvělý výkon brankáře Marka Mičkala udržel skóre nerozhodné.

Trenér Zlíchova Václav Bellada litoval ztraceného vedení, ale zároveň uznal, že zápas skončil spravedlivou remízou. „Do zápasu jsme vstoupili velkým náporem a odměnou nám bylo zasloužené vedení 2:0. Pak jsme ale ztratili kontrolu a Zbraslav nás potrestala. Změnili jsme rozestavení a byli jsme lepším týmem v závěru, ale žádnou z šancí jsme nedotáhli do gólu. Výsledek je spravedlivý.“

Lukáš Mück, trenér Zbraslavi, byl se ziskem bodu spokojen, i když se neubránil kritice některých momentů. „První poločas jsme nebyli v zápase, ale druhá půle patřila nám. Ukázali jsme, že umíme hrát jiný fotbal, a bod beru jako zasloužený. Musím však zmínit některé verdikty rozhodčího, které byly přinejmenším sporné. Obzvlášť momenty týkající se možných zranění hráčů po úderu do hlavy a faulů ve vápně.“

Zápas o čelo tabulky tak skončil nerozhodně a oba týmy si do tabulky připsaly po bodu, což je udrželo v nejvyšších patrech. Zlíchov i Zbraslav nadále zůstávají neporaženými týmy a jejich další souboje slibují neméně napínavou podívanou.



Ohlasy k zápasu


FK Zlíchov 1914
Václav Bellada - trenér: Do zápasu jsme vstoupili velkým náporem a odměnou nám bylo zasloužené vedení ve 13. minutě 2:0. Nadále jsme byli lepším týmem a vytvářeli si další šance, ale selhávali jsme v zakončení. Od 30. minuty převzala Zbraslav otěže zápasu a byla lepší. Vytěžila z toho jen tyčku. Do druhé půle jsme vstoupili stejně špatně, jako jsme končili první. Hosté byli aktivní a tlačili nás. Chyběl nám pohyb a všechny míče se hned vracely na naši polovinu. Logickým vyústěním toho byl gól Zbraslavi v 54. minutě. Hosté byli v tuto chvíli lepší a my si koledovali o vyrovnání. Kolem 65. minuty jsme se zvedli, hru vyrovnali a v 70. minutě měli obrovskou šanci, kterou jsme neproměnili. Téměř z protiútoku se hosté parádně trefili ze střední vzdálenosti a bylo vyrovnáno. Změnili jsme rozestavení, styl hry a posledních 15 minut byli výrazně lepším týmem. Bohužel jsme žádnou z šancí nedotáhli do gólu, a tak skončil zápas spravedlivou remízou.

SK Zbraslav
Lukáš Mück - trenér: Byl to zápas o čelo tabulky. My jsme tam jeli s tím, že Zlíchov je doma silný a že to bude hodně o bojovnosti. První poločas jsme to nebyli my a nechali jsme si zápas utéct v prvních 14 minutách, kdy skóre bylo 2:0. Potom jsme se pomalinku chytali, protože z takového šoku se člověk zpamatovává trošku hůř. Závěr poločasu už jsme tlačili, měli jsme tam hodně gólovek, akorát jsme je nezakončili nebo trefili tyčku. Je to škoda, mohli jsme jít do kabin za stavu 2:1, ale zaslouženě jsme první poločas prohrávali 2:0, protože jsme to jednoduše nebyli my. Do druhého poločasu jsme vystřídali, dali jsme tam Andreje a Viktora Vodičku, kdy poté se to zvedlo a vysunuli jsme hru. Chtěli jsme hodně napadat, což se nám povedlo. Dali jsme kontaktní gól na 1:2, tlačili jsme a soupeř nám jen utíkal na brejky, a to jsme si pohlídali a zakončovali mimo. Do vážné šance se dostali jen asi jednou, kdy výborný zákrok v bráně předvedl náš brankář Marek Mičkal. Další střely jsme zblokovali. Nicméně, to že to skončilo 2:2 je za mě ok. Jim se povedl vstup do zápasu a nám se povedl druhý poločas. Byla to zasloužená remíza a s bodem jsem spokojen. Hlavně, že se kluci nevzdali, zabojovali a ukázali, že umíme hrát úplně jiný fotbal. Druhý poločas nám vyšel, zatímco soupeři vůbec ne. Rád bych se vyjádřil k několika momentům, které mne během zápasu zaskočily, zejména k některým verdiktům rozhodčích. Obvykle výkony rozhodčích nehodnotím, vím, že to není ani žádoucí, ale tentokrát se domnívám, že došlo k několika situacím, které stojí za zmínku. Měli jsme případ, kdy náš hráč po několika úderech do hlavy zůstal nehybně ležet na hřišti, a přesto rozhodčí hru nezastavil. V těchto situacích, kdy jde o zdraví hráčů, by měla být hra okamžitě přerušena. Podobné momenty se opakovaly již v prvním poločase. Co se týče incidentu ve vápně, mám za to, že když hráč, který má míč, je zezadu strčen, jedná se o faul – v tomto případě podle mě dokonce o penaltu. Rozhodčí by měli dbát na bezpečnost hráčů, zejména když jde o zásahy do hlavy. Když hráč po takovém zásahu zůstane ležet, je třeba hru přerušit a ověřit jeho stav, což se tentokrát nestalo. Místo toho hra pokračovala bez jakéhokoli zájmu o hráčovo zdraví. Takové situace jsem doposud nezažil a považuji je za nešťastné. Přesto chápu, že fotbal je vyhrocená hra, kde se oba týmy snaží vyhrát, ale zdraví hráčů musí být vždy prioritou. Verdikty, které jsme v tomto utkání zažili, bych označil za kontroverzní, a doufám, že se podobné situace nebudou v dalších zápasech opakovat.

Sestavy


FK Zlíchov 1914
J. Žežulka [-] - T. Wolf [-] , L. Chalupa [-] , J. Chochola [-] , D. Nsingani [-] (46. M. Lukes [-] ) , M. Černohorský [-] (46. O. Halbich [-] ) , J. Kravčík [-] , A. Beneš [-] (67. J. Slabyhoud [-] ) , K. Schulz [-] , Š. Vošta [-] , J. Šrédl [-]

SK Zbraslav
M. Mičkal [-] - R. Souček [-] (46. V. Vodička [-] ) , J. Smejkal [-] , J. Klufa [-] , L. Uhlíř [-] (79. F. Čumpelík [-] ) - O. Haluza [-] , Š. Hrubý [-] , F. Kotě [-] - P. Vodrážka [-] , M. Mixa [-] (73. A. Bohunický [-] ) , M. Mandlík [-] (46. A. David [-] )

ŽK: 44. A. Beneš , 75. J. Kravčík - 87. P. Vodrážka .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: HLAVÁČEK Erik - JANŠTA Michal, PAUER Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Jan Linhart
Tip experta: remíza

Vyrovnaná bitva lídrů tabulky skončí remízou.

Redakce Praha

Expert: Jan Linhart
Tip experta: remíza

Vyrovnaná bitva lídrů tabulky skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích