1:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

1:3
(1:2)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

08.09.2024 17:00

5.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

VIDEO: Kopanina veze tři body z hřiště Meteoru, kde se bojovalo nejen s míčem, ale i s terénem


Branky


5

V nedělním utkání 4. kola 1. A třídy skupiny B zvítězilo béčko Přední Kopaniny nad rezervou Meteoru 3:1, ale vítězství to nebylo snadné ani zdaleka. Nejenže se oba týmy potýkaly se soupeřem, ale především s katastrofálním stavem hřiště, které připomínalo spíš oraniště než fotbalový trávník. Kopanina nakonec slaví tři body, ale spíše než na fotbalovou kvalitu utkání se bude vzpomínat na to, jak hráči bojovali s podmínkami.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hned po příjezdu na hřiště Meteoru na Štěpničné čekal oba týmy šok. Trenér Kopaniny František Melounek se netajil svým rozčarováním: „Hřiště bylo v dezolátním stavu. Řešilo se s rozhodčími, jestli se vůbec bude hrát. Umělá tráva měla v sobě jámy a díry, a když jsme šli na trávu, ta vypadala, jako by přes ni lítalo stádo divokých prasat." Nakonec se však rozhodlo, že se hrát bude, i když za velmi těžkých podmínek.

Kvůli měkkému terénu se každá situace na hřišti měnila ve složitý souboj nejen s míčem, ale i s podložím. „Když někdo zajel do skluzu, vzal s sebou třeba 30x30 cm trávy. Výsledek zápasu byl tím hodně ovlivněn,“ dodal Melounek.

Kopanina měla od úvodu více ze hry a byla aktivnějším týmem. Už v 18. minutě se prosadil Sebastian Razetto, který poslal hosty do vedení. O necelou čtvrthodinu později ale domácí srovnali zásluhou Davida Nekvasila, když kuriózní situace zapříčiněná stavem hřiště umožnila Meteoru snadnou cestu k brance. „Náš stoper chtěl odkopnout balon, vykopl drn a soupeř šel sám na brankáře,“ popsal trenér Melounek kuriózní moment.

Hosté však dokázali rychle reagovat. O dvě minuty později vrátil Kopanině vedení Vojtěch Veleba, který navázal na aktivní hru svého týmu. Meteor měl problémy se dostat do tempa a kombinace na hrbolatém trávníku byla téměř nemožná. Přesto se domácí nevzdávali, ale hosté měli navrch.

V 67. minutě se po dalším z rychlých útoků trefil Filip Jančí a uzavřel skóre na konečných 3:1. Kopanina měla více šancí, ale stav hřiště často zmařil nadějné akce. „Kdyby zápas skončil 1:8, nikdo by se nedivil,“ dodal trenér Melounek, který byl spokojen alespoň s tím, že se jeho hráči vyhnuli zraněním. „Zaplaťpánbůh, že se nám nikdo nezranil,“ oddechl si po závěrečném hvizdu.

I když si Přední Kopanina odvezla tři body, trenér Melounek nebyl s průběhem utkání vůbec spokojený. „Co se týče zápasu, ten se snad ani nedá hodnotit. Byla to katastrofa z obou stran, kombinovat nešlo, museli jsme míč jen nakopávat. Šlo především o zdraví hráčů, protože na takovém hřišti nikdo nechtěl hrát.“ Melounek také poukázal na to, že hráči Meteoru se na tomto terénu zranili, což jen podtrhuje problémy, kterým obě mužstva čelila.

I přes všechny komplikace si však Kopanina upevnila své postavení v horní polovině tabulky, zatímco Meteor B zůstává nadále na chvostu s pouhým jedním bodem a mizerným skóre, jelikož zatím za 5 kol ani jednou nevstřelil branku.

 

 

 



Ohlasy k zápasu



FC Přední Kopanina B
František Melounek - trenér: Hřiště bylo v dezolátním stavu. Řešilo se s rozhodčími, jestli se vůbec bude hrát. Meteor má napsanou umělou trávu na Štěpničné, ale na té byly úplné jámy a díry. Když jsme řekli, že chceme jít na trávu, tak ta vypadala, jako kdyby na ní přes noc lítalo stádo divokých prasat. To bylo úplně hrozné. Řešilo se jestli se bude hrát a nakonec se hrálo, ale hřiště bylo hrozně měkké. Takže když někdo zajel do skluzu, tak s sebou vzal třeba 30x30 cm trávy. Opravdu katastrofa. Co se týče zápasu, tak jsme nevěděli s čím soupeř nastoupí, jelikož jejich áčko hrálo v sobotu. Z áčka měli nakonec pouze asi 3 střídající hráče. Troufnu si říct, že i na tomto terénu jsme byli celý zápas lepším týmem. Výsledek zápasu byl ovlivněn stavem hřiště. Když jsme se dostali do šance, tak to kolikrát skočilo na koleno a tak podobně. My jsme dostali gól tak, že stoper chtěl odkopnout balon, vykopl drn a soupeř šel sám na brankáře. Kdyby zápas skončil 1:8, tak se asi nikdo nemohl divit. Zaplať pán bůh, že se nikomu nic nestalo. Já mám pocit, že dva hráči soupeře se zranili. Co se týče zápasu, tak ten se asi ani nedá hodnotit. Byla to katastrofa z obou stran, nešlo tam kombinovat, musel jste balon vzít a nakopnout ho. Šlo i o zdraví hráčů a nebylo to nic příjemného. Klukům se na tom hřišti ani nechtělo hrát. Se třemi body jsem každopádně spokojen, stejně tak, že se nám nikdo nezranil.

Sestavy


FK Meteor Praha VIII B
J. Petřík [-] - D. Krůta [-] , D. Kousal [-] (33. T. Košatka [-] ) , M. Dvořák [-] , D. Nekvasil [-] (77. J. Hladký [-] ) , J. Kratochvíl [-] , S. Valenta [-] , J. Kincl [-] , R. Štola [-] , F. Jiřík [-] (53. A. Illiashenko [-] ) , M. Hendrych [-] (77. P. Šulek [-] )

FC Přední Kopanina B
L. Zavadil [-] - F. Zelenka [-] (68. P. Čvirk [-] ) , V. Veleba [-] , M. Salimehmed [-] , Š. Vik [-] , S. Razetto [-] (68. N. Salsa [-] ) , M. Lískovec [-] (58. F. Jančí [-] ) , B. Hollerbach [-] (46. R. Zavadil [-] ) , J. Tržický [-] , A. Kareš [-] , V. Kočí [-]

ŽK: 57. M. Hendrych , 70. S. Valenta , 85. J. Kincl - 43. B. Hollerbach , 45. M. Lískovec , 85. P. Čvirk .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: JANŠTA Michal - ZIMA Lukáš, HEJMA Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Samuel Koller
Tip experta: výhra hostů

Hosté budou opět silní a odvezou si všechny body domů. 1:5

Redakce Praha

Expert: Samuel Koller
Tip experta: výhra hostů

Hosté budou opět silní a odvezou si všechny body domů. 1:5

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 FK Zlíchov 1914 7 22:8 17
2 SC Olympia Radotín 6 15:10 15
3 SK Zbraslav 7 13:7 14
4 FC Přední Kopanina B 6 20:12 13
5 TJ Sokol Cholupice 7 20:11 11

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Leo Bužík 9
2 Daniel France 7
3 Tomáš Platil 5
4 Martin Ondruš 5
5 Jan Linhart 5

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 23 47,9% 1
2 Venca Likeš 19 39,6% 0
3 Jiří Klik 17 42,5% 0
4 Martin Charvát 13 54,2% 0
5 Jaromír Bělunek 10 41,7% 0

Zobrazit celou tabulku