Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:5
(2:2)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

08.09.2024 17:00

5.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Střešovické béčko si ze Slivence odváží tři body po výhře 5:2


Branky


5

V napínavém utkání čtvrtého kola 1. A třídy skupiny B zvítězil rezervní tým Střešovic na půdě AFK Slivenec 5:2. Zápas, který se odehrál v neděli odpoledne před stovkou diváků, přinesl gólové hody a dramatické momenty, zejména v závěru prvního poločasu, kdy domácí dvěma slepenými góly srovnali skóre. Hosté však ve druhém poločase znovu dominovali a nakonec zaslouženě odjížděli s plným bodovým ziskem.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Střešovice B vstoupily do zápasu sebevědomě a hned od začátku si vytvořily několik nebezpečných šancí. Již ve 13. minutě dostali hosté výhodu pokutového kopu, který proměnili a ujali se vedení. Slivenec se pokoušel držet krok, ale v závěru první půle inkasoval znovu. Ve 40. minutě zvýšil Ivan Chvalovský na 2:0 a zdálo se, že Střešovice míří k pohodlnému vítězství.

Domácí se však nevzdali a v posledních minutách první půle dokázali během tří minut dvakrát skórovat. Nejprve ve 42. minutě snížil Petr Novák a těsně před přestávkou, ve 45. minutě, srovnal Ondřej Adamík. Slivenec tak v napínavém závěru prvního poločasu oživil naděje na bodový zisk.

Střešovický trenér Radek Trhlík po zápase přiznal, že přestávka jeho týmu prospěla. „Měli jsme možnost se zklidnit a ujasnit si další postup,“ komentoval situaci. Jeho svěřenci vstoupili do druhé půle soustředěně a brzy si vzali vedení zpět. V 49. minutě se prosadil Jonáš Burger a poslal Střešovice do vedení 3:2.

Domácí se v druhé polovině zápasu snažili o vyrovnání, ale Střešovice hrály zodpovědně v defenzivě a nepřipustily větší tlak Slivence. Jak sám trenér Trhlík poznamenal, fotbal jeho týmu sice nebyl pohledný ani kombinační, ale účelný a bojovný.

Rozhodující moment přišel až v 85. minutě, kdy Tomáš Kouklík zvýšil na 4:2 a prakticky tím zápas rozhodl. Slivenec už neměl síly na odpověď a v nastavení přidal Kouklík ještě svůj druhý gól, čímž završil konečný výsledek 5:2.

Trenér Radek Trhlík byl po zápase s výkonem svého týmu spokojen. „Věděli jsme, že Slivenec je na domácí půdě nepříjemným soupeřem. Přijeli jsme potvrdit výhru z minulého kola s obměněnou, ale silnou sestavou. Po párminutovém výpadku na konci prvního poločasu jsme se znovu uklidnili a zápas kontrolovali. Zaslouženě si vezeme tři body,“ řekl po zápase.

Pro Střešovice je to druhá výhra v řadě a tým se posouvá na vyšší příčky tabulky, zatímco Slivenec spadl na 14. příčku.

Střešovice B pokračují v dobré formě a budou se těšit na další utkání, kde budou chtít potvrdit své vzrůstající ambice. Slivenec se naopak bude snažit najít cestu, jak stabilizovat výkony a začít sbírat body.



Ohlasy k zápasu



SK Střešovice 1911 B
Radek Trhlík - trenér: Slivenec nepatří mezi oblíbené soupeře střešovických mužstev, zejména na domácí půdě bývá velmi nepříjemný. My jsme přijeli potvrdit výhru z minulého kola se sice výrazně obměněnou, ale opět silnou základní sestavou, které kryla záda kvalitní lavička. Téměř celý poločas hráli naši chlapci dobrý fotbal, převahu vyjádřili dvěma góly a při dalších šancích držel akcie domácích gólman Šilhavý a naše nedůslednost v koncovce. V závěru půle však přišel z naší strany párminutový výpadek a soupeře jsme po dvou slepených gólech "do šatny" pustili zpět do zápasu. Přestávka nám celkem posloužila, trochu jsme se mohli zklidnit a ujasnit si další postup. Brzy po zahájení jsme šli opět do vedení a přestože byl fotbal z naší strany následně více bezpečný a bojovný než kombinační a pohledný, naši hráči odváděli zodpovědnou práci. Souvislejší tlak Slivence jsme nepřipustili a věřili, že rozhodneme odstupovým gólem. Toho jsme se dočkali až v závěru a následně ještě v nastavení přidali jeden gól navíc. Vezeme tedy domů, řekl bych zasloužené, 3 body.

Sestavy


AFK Slivenec
M. Šilhavý [-] - O. Adamík [-] , L. Kácovský [-] , D. Vasylčuk [-] (33. D. Janiček [-] ) , O. Míča [-] (46. M. Eichler [-] ) , J. Vávra [-] , P. Novák [-] , A. Rozman [-] , D. Pankuch [-] , J. Homola [-] , T. Adamec [-]

SK Střešovice 1911 B
O. Pospíchal [-] - I. Šiškun [-] , D. Michalanský [-] (46. T. Kouklík [-] ) , I. Chvalovský [-] (52. K. Dobrý [-] ) , M. Krejčí [-] , J. Burger [-] , D. Scharf [-] , S. Weiss [-] (78. M. Vyskočil [-] ) , O. Hojsák [-] (64. J. Němec [-] ) , M. Charvát [-] (52. D. Hůlka [-] ) , M. Vejvoda [-]

ŽK: 47. L. Kácovský , 86. M. Eichler - 47. I. Chvalovský .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: CHRENKO Pavel - MAREK Tomáš, KUTIŠ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Samuel Koller
Tip experta: výhra hostů

Jdeme vyhrát! 1:3.

Redakce Praha

Expert: Samuel Koller
Tip experta: výhra hostů

Jdeme vyhrát! 1:3.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 FK Zlíchov 1914 7 22:8 17
2 SC Olympia Radotín 6 15:10 15
3 SK Zbraslav 7 13:7 14
4 FC Přední Kopanina B 6 20:12 13
5 TJ Sokol Cholupice 7 20:11 11

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Leo Bužík 9
2 Daniel France 7
3 Martin Ondruš 5
4 Jan Linhart 5
5 Tomáš Platil 5

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 23 47,9% 1
2 Venca Likeš 19 39,6% 0
3 Jiří Klik 17 42,5% 0
4 Martin Charvát 13 54,2% 0
5 Jaromír Bělunek 10 41,7% 0

Zobrazit celou tabulku