2:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:3
(1:2)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

21.09.2024 10:30

7.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Háje v napínavém souboji s Xaverovem padly, lídr soutěže si udržel neporazitelnost


Branky


4

V sobotním utkání 7. kola 1. A třídy skupiny A přivítaly Háje Jižní Město vedoucí tým tabulky Xaverov. Před skromnou návštěvou 36 diváků se odehrálo vyrovnané a dramatické utkání, ve kterém hosté nakonec vybojovali těsné vítězství 3:2 a potvrdili tak svou pozici na vrcholu tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas odstartoval raketově. Již v 5. minutě udeřil Xaverov, když se po individuální akci prosadil kanonýr Robert Sládek. Ten potrestal zaváhání domácí obrany a potvrdil svou fantastickou formu, kterou v této sezoně prezentuje. Jeho statistiky jsou ohromující, v sedmi zápasech nastřílel již 19 gólů a i tentokrát byl klíčovým mužem Xaverova.

Odpověď domácích však přišla téměř okamžitě. Hned o dvě minuty později se o vyrovnání postaral Jan Novák, který svým pohotovým zakončením dostal míč za záda gólmana Lačíka. "Novák byl po celou dobu utkání nebezpečný a dělal nám velké problémy," přiznal trenér Xaverova Marek Ladomerský.

Po vyrovnávacím gólu se hra trochu uklidnila, ale oba týmy nadále útočily. Hosté z Xaverova postupně získávali mírnou převahu a ve 24. minutě se znovu dostali do vedení. Robert Sládek byl znovu u toho, když připravil příležitost, kterou proměnil Petr Herian. První poločas tak skončil za stavu 2:1 pro Xaverov.

Do druhého poločasu vstoupily Háje s větší aktivitou. Domácí tým se snažil dlouhými nákopy a centry ze stran tlačit do šancí, ale obrana Xaverova spolu s brankářem Lačíkem odolávala. Několikrát domácí zahrozili ze standardních situací, kdy trefili dokonce i tyč, ale štěstí jim nepřálo.

V 73. minutě přišel zlomový okamžik zápasu. Xaverov podnikl rychlý útok a po povedené akci zvýšil na 3:1, když se prosadil znovu Petr Herian. Vypadalo to, že hosté směřují k pohodlnému vítězství, ale Háje se nevzdaly.

Háje v závěrečných minutách zintenzivnily svůj tlak a v 78. minutě se jim podařilo snížit, když se trefil Martin Lojda. Domácí tým pokračoval v ofenzivě, ale hosté se stáhli do defenzívy a bránili své těsné vedení. „Po našem nedůrazu jsme inkasovali, ale kluci pak odolávali tlaku soupeře, který se uchýlil k nákopům,“ komentoval Ladomerský.

Háje v posledních minutách vyslaly několik nebezpečných míčů do pokutového území, ale obrana Xaverova vše ustála a hosté si tak odvezli důležité tři body.

Petr Lojda, vedoucí mužstva Hájů, hodnotil zápas kriticky: „Byl to zápas blbec. Hráči byli upozorněni na dva nebezpečné útočníky, ale to nepomohlo. Zvláště Sládek převyšuje krajské soutěže. Jeho bilance je impozantní.“ Zmínil také smůlu svého týmu, zejména v prvním poločase, kdy museli dvakrát nuceně střídat kvůli zraněním. „Druhý poločas byl v naší režii, bohužel jsme po triviální chybě inkasovali,“ dodal.

Na straně Xaverova panovala spokojenost, i když trenér Ladomerský přiznal, že to nebylo jednoduché vítězství: „Byl to kvalitní soupeř a musím pochválit kluky, jak zvládli závěr zápasu. Sládek s Herianem nás znovu podrželi.“

Xaverov si tak udržel svou neporazitelnost a nadále vévodí tabulce s plným bodovým ziskem. Háje sice podaly bojovný výkon, ale nakonec zůstaly bez bodu a zůstávají ve středu tabulky. Pro diváky to byl rozhodně zajímavý a atraktivní zápas, který by si možná zasloužil remízu, ale Xaverov ukázal, proč je lídrem soutěže.



Ohlasy k zápasu


FC Háje Jižní Město
Petr Lojda - vedoucí mužstva: Zápas blbec. Hráči byli upozorněni na dva nebezpečné útočníky, ale to nepomohlo, oba skórovali. Zvláště Sládek převyšuje krajské soutěže. Jeho podzimní bilance 6 zápasů 19 gólů je impozatní. Po celý zápas jsme měli smůlu. V 14. minutě jsme měli pro zranění již 2x vystřídáno. V prvním poločase byli hosté o trochu lepší a zaslouženě vyhrávali. Druhý byl v naší režii, bohužel jsme po triviální chybě inkasovali. Z velké převahy v posledních 15 minutách jsme vytěžili jen snížení. Zápas byl pro diváky jistě zajímavý, ale slušela by mu spravedlivá remíza.

SC Xaverov Horní Počernice
Marek Ladomerský - trenér: Musím říct, že to byl kvalitní soupeř a kvalitní zápas, kde jsme šli rychle do vedení po individuální akci Roberta Sládka a zaváhání stoperů. Následně nás potrestal skoro z rozehrávky Novák. Kvalitní útočník, komplexní. Byl nebezpečný po celou dobu utkání. Měli jsme štěstí jednou když trefil tyč. Stejně musím pochválit Vrzala a golmana Lačíka, který nás v tomto zápase trošku vychytával, ale po srovnání na 1:1 jsme měli dost šancí, abychom odskočili, což se nám podařilo až v půli prvního poločasu na 2:1. Měli jsme další šance, ale nepodařilo se nám je proměnit. Po poločase to bylo takové nahoru dolů. Soupeř se tlačil dopředu dlouhými nákopy nebo centry ze strany. Mají dobré zahrávání standardek, kdy jsme to naštěstí uskákali. Měli tam i dost rohových kopů. Pak se nám podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů po hezké akci. Mohli jsme ještě navýšit, ale nepovedlo se a vzápětí nás ztrestal soupeř po našem nedůrazu. Poté za stavu 3:2 se soupeř uchýlil k jednoduchým nákopům bez nějaké kombinace a naši kluci to uskákali. V závěru jsme měli ještě nějaké šance, ale nedali jsme. Takže jsme to naštěstí uhráli a musím znovu kluky pochválit. Až na nějaké dvě nebo tři takové opomenutí nebo pomalejší přecvaknutí. Každopádně důležité 3 body, jdeme dál, chceme šňůru co nejdéle udržet. Teď ještě dvě kola a pak přijdou těžší soupeři, kteří nás prověří. Zatím spokojenost, pochvala pro kluky. Sládek s Herianem nás znovu podrželi. Bylo to vydřené a o to víc se to cení.

Sestavy


FC Háje Jižní Město
M. Lačík [-] - D. Pešek [-] , P. Mašek [-] (9. D. Lacko [-] ) , L. Jirák [-] , D. Vostrovský [-] (46. F. Brodský [-] ) , M. Lojda [-] , J. Hendrych [-] , V. Uhlíř [-] , J. Novák [-] , D. Vrzal [-] , V. Semecký [-] (14. D. Kolář [-] )

SC Xaverov Horní Počernice
J. Brejcha [-] - J. Martínek [-] , M. Stockner [-] , R. Janeba [-] , M. Soukup [-] (68. J. Herian [-] ) , F. Cerman [-] (79. D. Švancara [-] ) , P. Herian [-] , R. Sládek [-] (90. L. Jandovský [-] ) , T. Havlíček [-] , D. Kovařík [-] , O. Herian [-] (79. N. Fritz [-] )

ŽK: 86. V. Uhlíř , 89. D. Lacko , 94. J. Hendrych - 85. R. Janeba .
Počet diváků: 36. Rozhodčí: FIALA František - MAŘÍK Karel, KORTANOVÁ Marie.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 7 36:10 21
2 FK Vinoř 1928 6 33:8 15
3 SK Union Vršovice 7 24:7 14
4 FC Tempo Praha B 7 29:17 13
5 TJ Sokol Královice 6 17:10 13

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Antonín Chlum 7
4 Vojtěch Kolman 6
5 Daniel Murdych 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 29 60,4% 0
2 Jiří Klik 26 66,7% 0
3 Venca Likeš 24 50,0% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku