Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

9:1
(4:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

15.09.2024 18:00

6.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Xaverov smetl Klánovice devíti góly, Robert Sládek zářil šesti trefami


Branky


5

V rámci 6. kola 1. A třídy skupiny A se v neděli večer odehrálo jedno z mála utkání, které nebylo odloženo kvůli silným dešťům. Na umělé trávě v Horních Počernicích přivítali domácí celek FK Klánovice, který se po pátém kole krčil na předposlední příčce tabulky. Xaverov naopak pokračoval ve své stoprocentní jízdě sezónou a tentokrát deklasoval svého soupeře 9:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Robert Sládek králem utkání

Od začátku utkání bylo jasné, že si Xaverov jde pro další tři body. Již ve 12. minutě otevřel skóre Robert Sládek, který se nakonec stal hlavní hvězdou zápasu. Do konce prvního poločasu si Sládek připsal hattrick, když se trefil ještě ve 26. a 40. minutě. Xaverov byl na míči dominantní, a když Sládek přidal svou čtvrtou branku těsně před poločasovým hvizdem, bylo prakticky rozhodnuto.

 „Byla to otázka vstřelení prvního gólu, pak už to byla víceméně hra na jednu branku,“ komentoval zápas trenér Xaverova Marek Ladomerský. Xaverov měl zápas zcela pod kontrolou, zatímco Klánovice se zmohly pouze na jednu příležitost.

 Ani po přestávce nenechali domácí nic náhodě. Hned ve 47. minutě zkompletoval Sládek svůj pátý gól. Xaverov neubíral na tempu a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. V 58. minutě se trefil Jakub Herian, který byl zároveň hlavním nahrávačem na Sládkovy góly. V 77. minutě přidal osmý zásah Radek Janeba a o pět minut později završil svou šestou branku Sládek.

 „Robert proměnil každou střelu, kterou vyslal, takže jsme rádi, že se rozstřílel,“ pochválil svého svěřence Ladomerský.

 Hosté z Klánovic se snažili bojovat až do konce, ale proti rozjetému Xaverovu měli jen pramalou šanci. Až v samotném závěru, v 90. minutě, se dočkali alespoň čestného zásahu, když se prosadil Daniel Bartoň. Na konečném výsledku 9:1 to však už nic nezměnilo.

 Trenér Xaverova Marek Ladomerský byl po zápase maximálně spokojený: „Kluci si zaslouží absolutorium za to, jak k tomu přistoupili. Doufám, že v tom budeme pokračovat i proti silnějším soupeřům.“

 Xaverov tak nadále kraluje 1. A třídě skupiny A a po šesti zápasech zůstává stoprocentní s úctyhodným skóre 33:8. Klánovice naopak nadále zůstávají na dně tabulky, a pokud nezlepší své výkony, čeká je v dalších kolech těžký boj o udržení v soutěži.



Ohlasy k zápasu


SC Xaverov Horní Počernice
Marek Ladomerský - trenér: Hrálo se za docela dobrého počasí na umělé trávě u nás. Byla to otázka vstřelení prvního gólu, pak už to byla víceméně hra na jednu branku. Nám tam spadlo skoro všechno, byli jsme kvalitnější na míči. Soupeře jsme skoro do ničeho až na jednu příležitost nepustili. Hráli jsme vše na Roberta Sládka, Petr Herian se stal nahrávačem. Robert proměnil každou střelu kterou vyslal, takže jsme rádi, že se rozstřílel. Víc k tomu nemám co dodat. Kluc si zaslouží absolutorium za to jak k tomu přistoupili, že se na to nevyprdli a jdeme si furt za svým. Doufám, že v tom takto budeme pokračovat, samozřejmě přijdou těžší zápasy a lepší soupeři, ale každý zápas se počítá a i tyto zápasy jsou nevyzpytatelné. Jsem rád, že až na ten jeden gól v závěru jsme to zvládli, takže spokojenost. Výkon zůstal stabilní po celé utkání, i když jsme už od 10. minuty vedli a za to jsem rád. Rovněž jsem rád, že se nikdo nezranil. Do sestavy kola bych mohl nominovat všechny hráče.


Sestavy


SC Xaverov Horní Počernice
D. Sulánský [-] (46. J. Sůva [-] ) - O. Herian [-] , M. Soukup [-] (68. D. Švancara [-] ) , F. Cerman [-] (46. N. Fritz [-] ) , P. Herian [-] , R. Sládek [-] , T. Havlíček [-] , J. Herian [-] (68. L. Jandovský [-] ) , J. Martínek [-] , D. Matějček [-] (46. M. Ulrych [-] ) , R. Janeba [-]

FK Klánovice
J. Kotrba [-] - Š. Procházka [-] (86. J. Prošek [-] ) , O. Wolf [-] , D. Bezpalec [-] (77. M. Halász [-] ) , D. Bartoň [-] , L. Hladík [-] (77. V. Urban [-] ) , O. Nejedlý [-] (30. S. Tumpach [-] ) , V. Šperl [-] , J. Kutzendörfer [-] , D. Kutzendörfer [-] , D. Barták [-]

ŽK: 91. D. Barták .
Počet diváků: 58. Rozhodčí: HEJMA Vojtěch - CHRUDIMSKÝ Jan, JANKŮ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Ondřej Havránek
Tip experta: výhra domácích

Xaverov s přehledem vyhraje 6:0.

Redakce Praha

Expert: Ondřej Havránek
Tip experta: výhra domácích

Xaverov s přehledem vyhraje 6:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 7 36:10 21
2 FK Vinoř 1928 6 33:8 15
3 SK Union Vršovice 7 24:7 14
4 FC Tempo Praha B 7 29:17 13
5 TJ Sokol Královice 6 17:10 13

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Antonín Chlum 7
4 Daniel Murdych 6
5 Vojtěch Kolman 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 29 60,4% 0
2 Jiří Klik 26 66,7% 0
3 Venca Likeš 24 50,0% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku