J. Krob 8.
D. Kocour 29. (p.)
M. Píša 48. (vl.)
A. Chlum 70.
V. Procházka 78.
5:4
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.08.2024 10:00

3.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Drama v Podolí: Slavoj uhájil vítězství 5:4 nad Tempem Praha B


Branky


8. J. Krob , 29. D. Kocour (p.) , 48. M. Píša (vl.) , 70. A. Chlum , 78. V. Procházka - 50. J. Čermák , 53. R. Gnip , 55. M. Moučka , 71. R. Gnip
7

V sobotním dopoledni se na hřišti v Podolí odehrálo strhující utkání třetího kola 1. A třídy skupiny A mezi domácím Slavojem Podolí a týmem Tempo Praha B. Domácí tým se po bouřlivém průběhu dokázal radovat z těsné výhry 5:4, ale vítězství rozhodně nebylo jednoduché.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle v režii domácích

Slavoj Podolí, který po prvním kole figuroval na 11. místě tabulky a v druhém kole kvůli odloženému zápasu nehrál, vstoupil do utkání s jasným cílem získat první body sezóny. A začátek zápasu jim vyšel dokonale. Již v 8. minutě otevřel skóre Jiří Krob a v 29. minutě zvýšil z penalty Daniel Kocour na 2:0. Tempo Praha B, které přijelo s nadějí navázat na předchozí vítězství nad Újezdem nad Lesy, působilo v první půli bezradně a nedokázalo najít recept na organizovanou hru domácích. Poločasový výsledek 2:0 tak vypadal pro Podolí více než nadějně.

 

 

Zvrat ve druhém poločase

Do druhého poločasu vstoupilo Podolí opět aktivně a již ve 48. minutě zvýšilo na 3:0 po vlastním gólu hráče Tempa Maxe Píši. V tuto chvíli to vypadalo, že domácí mají vítězství pevně v rukou. Trenér Petr Majer z Podolí dokonce přiznal, že si v tu chvíli myslel, že se zápas již bude jen dohrávat.

Ale Tempo Praha B se odmítlo vzdát. Již o dvě minuty později snižoval na 3:1 Jakub Čermák a toto snížení dalo hostům křídla. V rozmezí tří minut pak Tempo přidalo další dvě branky, když se trefili Matyáš Klouček a Matyáš Moučka. V 55. minutě bylo náhle srovnáno na 3:3 a začínalo se od nuly. Hosté byli v těchto momentech jednoznačně lepší a zdálo se, že by mohli zápas zcela otočit. 

Podolí se ale nenechalo zaskočit a v 70. minutě opět strhlo vedení na svou stranu zásluhou gólu Antonína Chluma. Jenže ani tento náskok netrval dlouho. Hned o minutu později totiž Tempo znovu vyrovnalo díky trefě Richarda Gnipa, a dramatická přetahovaná tak pokračovala.

 O osudu utkání nakonec rozhodla 78. minuta, kdy Vojtěch Procházka vstřelil pátou branku Podolí. Tým Tempa se sice snažil o další zvrat, ale domácí už dokázali ubránit své těsné vedení a zápas dotáhli k vítězství 5:4.

Trenér Podolí Petr Majer po utkání neskrýval spokojenost s výhrou, ale zároveň nešetřil kritikou k výpadku koncentrace v průběhu druhé půle. "Je to trestuhodné, co jsme předvedli. Vést 3:0 a nechat si během šesti minut dát tři góly, to se prostě nesmí stávat," poznamenal Majer.

Na druhé straně trenér Tempa Petr Dědek uznal kvalitu soupeře, ale také ocenil bojovnost svého týmu, který i přes nepříznivý vývoj zápasu dokázal srovnat a bojoval až do konce. "Remíza by tomu slušela víc, ale soupeř byl schopný dát o gól navíc. Myslím si, že kluci pochopili, že musí být poctiví jako soupeř," zhodnotil Dědek.

Zápas v Podolí byl plný zvratů a emocí, což ocenila i stovka přihlížejících diváků. Domácí Slavoj si tak připisuje první výhru v sezóně a stoupá tabulkou, zatímco Tempo Praha B si ze zápase odnáší pouze zkušenost, že hrát může s každým.



Ohlasy k zápasu


AFK Slavoj Podolí Praha
Petr Majer - trenér: Do zápasu jsme šli s tím, že jsme hráli druhé domácí utkání s tím, že první jsme nezvládli a druhé utkání, které jsme měli hrát na Spojích se kvůli počasí odložilo. Takže jsme hráli opět doma, tentokrát s Tempem. Šli jsme do toho s tím, že chceme a musíme vyhrát a první půle tomu nasvědčovala a všechno klapalo. Vedli jsme 2:0 a měli jsme tam ještě nějaké šance. Tempo mělo také nějakou šancičku, ale se stavem jsme byli naprosto spokojení. Na začátku druhé půle jsme po vlastním gólu Tempa přidali třetí gól, takže jsme vedli 3:0 a v podstatě musím upřímně přiznat, že jsem si myslel, že zápas se již bude jen dohrávat. Bohužel jsme po deseti sekundách dostali na 3:1 a to nás trošku znervóznělo a poté se z toho stala obrovská divočina. Ještě teď to nechápu, ale během šesti minut jsme si nechali vyrovnat třemi góly na 3:3. To se prostě nesmí stávat. Pak jsme odskočili zase na 4:3, ale znova po minutě a nekoncentrovanosti jsme si znovu nechali vyrovnat na 4:4. Poté jsme výsledek překlopili na naší stranu na 5:4 a jsme spokojeni se třemi body, ale měli bychom za stavu 3:0 zápas dohrát bez větších problémů tak, aby nebyly žádné nervy a ten zápas by měl být jednoznačný. Tento náš výpadek opravdu nechápu. I za stavu 3:1 by soupeř stále musel dát další 3 góly, aby nás porazil. Měl na to 30 minut a to si nesmíme nechat zápas utéct. Je to nervozita, která nás triviálně ovlivnila a předvedli jsme to, co jsme předvedli. To je trestuhodné. Ale se třemi body jsem spokojen.

FC Tempo Praha B
Petr Dědek - trenér: Řekl bych oboustranně výborný zápas. Soupeř byl lepší v prvním poločase a zaslouženě vedl. Když na začátku druhé půle dali na 3:0, tak to vypadalo, že již nebude o co hrát, ale najednou se nám podařilo vstřelit branku a kluky to nakoplo. Pak jsme vyrovnali na 3:3 a jsme vlastně zklamaní, že se nám zápas nepodařilo dotáhnout alespoň k bodu, když jsme takhle rychle srovnali.. Soupeř byl hodně dole psychicky a asi se projevilo, že máme příliš mladý tým, že soupeře kluci nedokázali dorazit. Myslím si, že remíza by tomu slušela víc, ale soupeř byl schopný dát o gól navíc. Druhou půli jsme byli určitě lepší my, ale nestačilo to. Ale tenhle zápas nám hodně ukázal. Mysleli jsme si, že Podolí bude jedním z nejlepších týmů a i když jsme nebyli v úplně nejlepší sestavě a chyběli nám asi 4 důležití hráči, tak jsme si dokázali, že v této soutěži můžeme hrát s každým a je to pro nás povzbuzení. Kluci zejména ve druhém poločase pochopili, že musí být poctivý jako soupeř. Soupeř byl opravdu poctivý jak dopředu, tak dozadu. My si obecně na Tempu myslíme, že všechno jde uhrát jen technikou. Když kluci pochopili, že to jen takto nejde a začali lítat, tak zjistili, že najednou jsme lepší my. Je to náš takový problém. Snažíme se to do hráčů dostat, oni vědí že jsou velmi dobří fotbalisté, ale myslí si že to stačí i bez běhání.



Sestavy


AFK Slavoj Podolí Praha
J. Pospíšil [-] - V. Čmelík [-] , J. Krob [-] , J. Tomsa [-] (79. M. Sitta [-] ) , M. Šulc [-] (89. L. Svoboda [-] ) , A. Chlum [-] , M. Šimák [-] , J. Hrubý [-] , D. Kocour [-] , M. Brož [-] , V. Procházka [-] (94. V. Pokorný [-] )

FC Tempo Praha B
D. Machej [-] - M. Klouček [-] (71. T. Mikuda [-] ) , M. Buzek [-] (60. M. Beneš [-] ) , M. Čech [-] (52. J. Novotný [-] ) , M. Moučka [-] , V. Mastný [-] , R. Gnip [-] , M. Píša [-] , J. Čermák [-] , J. Míka [-] , M. Řezníček [-]

ŽK: 44. M. Brož - 29. D. Machej , 40. M. Řezníček .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Dobrý Jan - TVRZ David, CICHRA David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Redakce Praha

Expert: Pavel Brož
Tip experta: výhra domácích

Podolí zabere na domácí půdě a získá první výhru.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Petr Herian 4
4 Daniel Murdych 4
5 Dmytrii Tanchyk 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku