1:3
(0:0)
63. V. Kolman (p.)
69. O. Kafka
73. O. Tseber (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2024 19:00

3.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SK Ďáblice zvítězily ve Štěrboholech po skvělém druhém poločase


Branky


91. M. Hrypas - 63. V. Kolman (p.) , 69. O. Kafka , 73. O. Tseber (vl.)
5

V pátečním večer se na hřišti ve Štěrboholech odehrálo dramatické utkání třetího kola 1. A třídy skupiny A, ve kterém domácí SK Viktoria Štěrboholy přivítala SK Ďáblice. I když domácí tým dokázal v prvním poločase soupeře držet na uzdě, ve druhé půli Ďáblice dominovaly a odvezly si z cizího hřiště cenné tři body po vítězství 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas

Oba týmy nastoupily do utkání s cílem získat důležité body. SK Viktoria Štěrboholy chtěla napravit dojem z první porážky v sezóně a hosté z Ďáblic zase potvrdit svůj dobrý výkon z předchozího zápasu proti Pragovce. První poločas se nesl ve znamení vyrovnaného boje. Domácí tým dokázal vysokým pressingem znepříjemňovat rozehrávku Ďáblic a oba týmy si vytvořily několik šancí. Největší příležitost první půle měli hosté, kteří ale nedokázali svou šanci proměnit, stejně jako domácí tým. Po prvních 45 minutách se tak šlo do kabin za stavu 0:0.

 

 

Ďáblice berou otěže zápasu do svých rukou

Ve druhém poločase však došlo k zásadní změně v obrazu hry. „Začali jsme hrát více kombinačně a byli jsme víc v držení balónu,“ komentoval druhou půli trenér Ďáblic Jiří Černý. SK Viktoria Štěrboholy postupně ztrácela energii na svůj vysoký pressing a začala ztrácet půdu pod nohama. Toho využily Ďáblice a svou ofenzivní aktivitou dostaly domácí tým pod tlak.

V 63. minutě přišel klíčový moment zápasu, kdy po faulu na útočníka Vojtěcha Kolmana ve vápně rozhodčí Lukáš Císař neváhal a ukázal na penaltový puntík. Kolman se ujal exekuce pokutového kopu a chladnokrevně proměnil - 0:1. Tento gól zlomil odpor domácích a Ďáblice začaly dominovat.

 Jen o šest minut později, v 69. minutě, přišel další úder ze strany Ďáblic. Ondřej Kafka se dostal po rychlé kombinaci do výborné pozice a přesnou střelou zvýšil na 0:2. Domácí tým se nestačil vzpamatovat a o čtyři minuty později přišla další rána - vlastní gól Oleksandra Tsebera po nešťastné situaci před brankou Štěrbohol - 0:3.

Domácí hráči, kteří se snažili zvrátit nepříznivý vývoj utkání, byli v 84. minutě ještě více oslabeni, když Rostyslav Shpenyk dostal druhou žlutou kartu po tvrdém faulu a musel opustit hřiště. „Červená karta byla zasloužená,“ uznal trenér Ďáblic Černý.

 I přes hru v oslabení se domácí nevzdali a snažili se alespoň snížit nepříznivé skóre. To se jim podařilo až v nastaveném čase, kdy po autovém vhazování a nepozornosti hostující obrany uklidil míč do sítě Mykola Hrypas. Gól ale přišel příliš pozdě na to, aby nějak výrazněji ohrozil vítězství Ďáblic.

Zatímco domácí SK Viktoria Štěrboholy si na první body v ročníku bude muset ještě nějakou chvíli počkat, SK Ďáblice potvrdily svou kvalitu a díky vydařenému druhému poločasu si připsaly další tři body, které je posouvají tabulkou výše.

 



Ohlasy k zápasu



SK Ďáblice
Jiří Černý - trenér: Vyhráli jsme venku 3:1 a zase bych řekl, že jsme byli lepší než soupeř. První půle byla vyrovnaná 0:0 a soupeř nás presoval. Myslím, že jsmě měli snad 2 gólové šance, které jsme neproměnili a soupeř měl jednu, kterou také nedal. Ve druhé půli jsme začali hrát více kombinačně a byli jsme víc v držení balónu. Soupeř jak nás v prvním poločase presoval tak ve druhém poločase ztrácel síly a my jsme dávali branky. V útočné fázi jsme soupeře začali přečíslovat a byli jsme v zakončení efektivní. První branka byla z penalty po faulu, kdy náš útočník Kolman šel sám do vápna a jejich obránce ho zezadu sestřelil. Během deseti minut jsme poté přidali další dvě branky. V nastaveném čase se kluci již zcela nesoustředili a po autovém vhazování jsme dostali branku. Červená karta pro soupeře byla po dvou faulech, kdy hráč s číslem 4 byl již v prvním poločase napomínán rozhodčím a 6 minut před koncem dostal za faul druhou žlutou kartu, kdy mu to rozhodčí sečetl. Myslím si, že zaslouženě.



Sestavy


SK Viktoria Štěrboholy
V. Bubnov [-] - V. Nemesh [-] (46. M. Hrypas [-] ) , V. Mytskan [-] (56. R. Boryn [-] ) , V. Konashchuk [-] , M. Nemesh [-] , I. Tapasov [-] (66. M. Dmytriiev [-] ) , L. Marek [-] , D. Kurbanov [-] (86. S. Kozicska [-] ) , R. Shpenyk [-] , A. Malytskyi [-] , O. Tseber [-]

SK Ďáblice
T. Ondrejička [-] - J. Jiroušek [-] , P. Hejna [-] (74. O. Novák [-] ) , V. Kolman [-] (86. T. Smetana [-] ) , M. Pazdera [-] (74. M. Kropík [-] ) , O. Kafka [-] , M. Saňa [-] , D. Juriga [-] , M. Byrkovych [-] , V. Veniger [-] , A. Beránek [-] (86. O. Mošnička [-] )

ŽK: 18. A. Malytskyi , 34. R. Shpenyk , 46. V. Mytskan , 88. L. Marek - 57. J. Jiroušek , 81. O. Novák . ČK: 84. R. Shpenyk .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: CÍSAŘ Lukáš - ZLOCH Roman, HEJSLER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Pavel Brož
Tip experta: výhra hostů

Ďáblice mají velmi kompaktní tým a jsou rozjeté po domácí výhře nad Pragovkou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Daniel Murdych 4
4 Dmytrii Tanchyk 4
5 Petr Herian 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku