Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2024 17:30

2.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tempo B ovládlo utkání proti Újezdu nad Lesy a připsalo si první body sezóny


7

Ve druhém kole 1. A třídy skupiny A se fotbalisté Tempa B vrátili na domácí půdu a předvedli mnohem lepší výkon než v úvodním zápase sezóny. Na podmáčené umělé trávě porazili FK Újezd nad Lesy 5:2 a získali své první body v tomto ročníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tempo B začalo zápas s výrazně lepším nasazením než v minulém kole. Už ve 3. minutě poslal domácí do vedení Jakub Havlíček, který se po přesné přihrávce ocitl sám před brankářem a nezaváhal. O pouhých sedm minut později se trefil Richard Gnip, který navýšil náskok na 2:0. Hosté se po rychlých gólech snažili dostat zpět do hry, ale nepříznivé podmínky na hřišti jejich snahy komplikovaly.

Druhá půle začala tam, kde první skončila, když Matěj Štěpánek ve 49. minutě zvýšil na 3:0. Hosté však okamžitě odpověděli a Jan Novák v 50. minutě snížil na 3:1. Újezd nad Lesy se pokoušel zápas zdramatizovat, ale Tempo B hrálo nadále s velkou chutí a disciplínou. Jakub Havlíček se trefil ještě dvakrát, nejprve v 75. minutě a poté v 90. minutě, čímž zkompletoval svůj hattrick. 

Hosté se sice nevzdali a v 88. minutě Jakub Sádlo snížil na 4:2, ale na víc už nedosáhli. Poslední slovo měl Havlíček, který v závěru utkání stanovil konečné skóre na 5:2.

Trenér Tempa B, Petr Dědek, po zápase neskrýval spokojenost: „Sestavu jsme oproti minulému zápasu částečně obměnili, ale hlavně jsme dnes ukázali mnohem větší chuť do hry. Újezd nebyl slabý soupeř, ale dali jsme rychlé góly, což nám hodně pomohlo. Hráči bojovali až do konce a zaslouženě jsme zvítězili.“

Josef Šimek, trenér Újezdu nad Lesy, viděl situaci poněkud jinak: „Hřiště bylo pro všechny stejné, ale naše hra byla dnes spíše plácáním ve vodě. Góly, které jsme inkasovali, byly výsledkem našich chyb. Tempo bylo zřejmě na takové podmínky lépe připravené, a to se projevilo na výsledku.“

Tento výsledek je pro Tempo B cenným vítězstvím a zároveň povzbuzením do dalších zápasů. Újezd nad Lesy si bude chtít spravit chuť v příštím kole na svém domácím pažitu, kde přivítá Xaverov.



Ohlasy k zápasu


FC Tempo Praha B
Petr Dědek - trenér: Sestavu jsme měli tak ze třetiny obměněnou oproti minulému zápasu, ale naše nastavení bylo výrazně lepší, takže rozhodla mnohem větší chuť do hry oproti minulému týdnu. Újezd rozhodně nebyl slabý soupeř, ale podařilo se nám dát rychlé góly a pak se samozřejmě hraje lépe. Soupeř ale zlobil až do konce. I v nastavení, kdy prohrávali o dva góly, tak pořád měli touhu se zápasem něco udělat. Byl to těžký zápas, ale zahráli jsme dobře. Polovina kluků výborně, polovina standartně, nikdo nehrál špatně, což se o minulém zápase říct nedalo a z toho vzešel i tento příjemný výsledek. Co se týče hrací plochy, tak možná hrála roli půlhodina, že všechny zápasy byly od 17 a náš až od 17:30. Naše umělka má dobré drenáže a vlastně jsem byl překvapen, že voda z ní nezmizela ještě rychleji. Až do konce zápasu byly na hřišti místa, kde se balón zastavoval v loužích. Samozřejmě na začátku zápasu to bylo extrémní, ale postupem času si na to i hráči zvykli a věděli o těch místech, takže v druhé půli se to stalo už jen třeba 5x, zatímco v první půli tak 20x, že to hráče překvapilo. Blesk jsem viděl bez hromu snad jen o poločase, takže naší Praze 4 se to vyhlo a měli jsme štěstí, že jsme utkání mohli odehrát.

FK Újezd nad Lesy
Josef Šimek - trenér: Jako když se hraje zimní turnaj na umělé trávě, akorát místo na sněhu se hraje na vodě. Asi tak bych to zhodnotil. Půlka hřiště byla pod vodou a nedalo se hrát po zemi. Jediné co by nás z toho mohlo vysvobodit je nějaký blesk, kvůli kterému by rozhodčí musel utkání z důvodu bezpečnosti hráčů ukončit. To se však nestalo, takže hra byla souboj, nákop, souboj a znovu nákop. Je potřeba říct, že jsme šli v první minutě sami na bránu soupeře. Ve velkém vápně se to našemu hráči však 3x zadrhlo ve vodě než vystřelil. Takováto úroveň fotbalu to bohužel byla. Góly co jsme dostali, byly naše nedostoupení a nedůrazy. Hřiště bylo pro všechny stejné i když soupeř na něm trénuje a je na něj více zvyklý než my. To bylo vidět, ale góly byly po našich chybách. Góly co jsme dali my, byly po rychlých brejcích a ostatní šance jsme nedotáhli. Byla to taková plácaná ve vodě, ale soupeř si s tím poradil lépe než my. Hřiště bylo pro oba stejné, rozhodčí hřiště z kabiny uznal za vyhovující a řekl, že utkání přeruší jen když bude blesk. Ale nechci si na to stěžovat, bylo to náročné i pro soupeře. Ten měl výhodu jen toho, že na umělé trávě trénuje.



Sestavy


FC Tempo Praha B
D. Machej [-] - M. Klouček [-] , V. Klajbl [-] (63. M. Buzek [-] ) , R. Gnip [-] , M. Píša [-] , J. Havlíček [-] , M. Štěpánek [-] (71. M. Čech [-] ) , D. Krejčí [-] (71. V. Mastný [-] ) , M. Šebák [-] (63. F. Vencl [-] ) , J. Míka [-] , D. Kadlec [-]

FK Újezd nad Lesy
D. Pecho [-] - P. Musil [-] (77. D. Schnedörfler [-] ) , V. Polan [-] (56. J. Vojta [-] ) , J. Novák [-] , J. Sádlo [-] , J. Borovička [-] , P. Sulek [-] , M. Mruvčinský [-] , J. Maxmilián [-] , J. Záruba [-] , L. Šedivý [-]

ŽK: 58. M. Štěpánek , 72. M. Buzek - 48. J. Novák , 75. J. Maxmilián .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: HEJSLER Jan - STĚHULE Borek, KUTIŠ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Tomáš Kraus
Tip experta: výhra hostů

V minulé sezóně tyto týmy skončily těsně za sebou a myslím si, že i když Tempu první zápas nevyšel dle představ a budou se snažit prohru odčinit, tak Újezd vyhraje 3:1.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Petr Herian 4
4 Daniel Murdych 4
5 Dmytrii Tanchyk 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku