Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2024 10:15

27.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kuřim nasázela "bůra" a je krok od postupu


9

Zázraky se čekat nedaly. Ve 27. kole krajského přeboru Morenda prohrála v Kuřimi s lídrem soutěže 0:5. Porážka je to vysoká, ale popravdě řečeno odpovídá průběhu dění na hřišti. Červenobílí bojovali, ale domácí prostě byli lepší.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí od začátku vyvíjeli na hostující branku dost silný tlak, ale obraně Morendy se poměrně dlouho dařilo odolávat. Ve 13. minutě ale jen díky nepřesnému zakončení hroťáka Petra Svobody, který neatakovaný střílel z malého vápna vedle. Hosté kontrovali rychlou akcí středem hřiště a je škoda, že David Abdulai před velkým vápnem neposunul míč doleva na volného hráče. Svoji kličkou narazil na kuřimskou bránící zeď. Vedení zařídil domácím podobný brejk. David Petřík si ze střední řady razantně naběhl na kolmici mezi stopery a z běhu zakončil přesně k tyči. O dvě minuty později střílel ze skrumáže těsně vedle Abdulai. Jak se nakonec ukázalo, byla to první a bohužel i jediná vážnější příležitost našeho týmu v celém utkání. K navýšení na 2:0 těsně před přestávkou pomohla domácím naše smůla. Ridwanullah Adejumobi při kličce před vlastním velkým vápnem uklouzl a volný míč domácí přiťukli k zezadu nabíhajícímu Adamu Rolinkovi, který prudkou přesnou střelou po zemi nedal Jakubu Tišnovskému šanci.

Co se asi bude dít ve druhém poločase, to naznačily jeho první minuty. Po rychlém přenesení zprava doleva Lukáš Šťastný odešel Tišnovského a z ostrého úhlu trefil bližší tyčku prázdné branky. Zezadu nabíhající Svoboda pak jakoby laxně odražený míč napálil do jediného obránce stojícího na brankové čáře. O tři minuty později trefil Ondřej Ullman hlavičkou opačnou tyčku a za další tři minutu přišla kuřimská pojistka na vítězství. Po rohovém kopu si na bližší tyč naběhl Svoboda volejem trefil nahoru do šibenice. V koncovce zápasu domácí přidali po rychlých kombinacích další dvě branky a z gólových šancí byly určitě největší dva náběhy Šťastného na osamoceného Tišnovského. Morenda se tak zase přiblížila nebezpečnému sestupovému pásmu. Zatím není jasné, jestli bude sestupovat jen poslední nebo i předposlední celek. S prvním týmem tabulky hráči bojovali, odvedli poctivý výkon, snažili se hrát fotbal, nesnížili se k defenzívě a betonování, ale kuřimské vedení už kvalitu svého týmu ladí směrem k divizi…

REPORT: SK Moravská Slavia



Ohlasy k zápasu


FC Kuřim
Libor Kučera (trenér): Opět musím pochválit celý tým za dodržování taktických pokynů a za tempo, ve kterém jsme toto utkání odehráli. Zápas jsme měli více méně pod kontrolou a bylo jen otázkou, jak moc se prosadíme střelecky.

SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster (trenér): Věděli jsme, co nás v Kuřimi asi bude čekat, co budou hrát, že budou hodně na balónu. Takže naším záměrem bylo dlouho držet stav 0:0, aby to utkání bylo hratelné. V první půlce jsme tam měli nějaké takové polozávary, z čehož se dalo vytěžit víc, ale pak jsme dostali druhý gól. Tím se oniuklidnili a potom už si hráli to svoje. Ve druhé půlce to dlouho bylo stále na dostřel, jenže my jsme žádné šance neměli a ani se standardek. Takže to skončilo, jak skončilo, ale rozhodla ta jejich kvalita. Moc jsme nepočítali, že něco odvezeme, ale začíná se vždycky od 0:0 . Teď se musíme soustředit na příští zápasy a začít bodovat, protože pod námi už se to nepříjemně natahuje. Takže tady ta ztráta bodů nějak bolestivá není, oni byli jasným favoritem, ale teď už vyhrávat ty příští zápasy.



Sestavy


FC Kuřim
V. Veselý [-] - J. Pluháček [-] (74. T. Kupský [-] ) , V. Bárta [-] , A. Rolinek [-] , O. Ullmann [-] (55. I. Kostrůnek [-] ) , J. Motyčka [-] (61. M. Malý [-] ) , P. Svoboda [-] , D. Koreň [-] , L. Šťastný [-] , A. Bartoš [-] (55. T. Osvald [-] ) , D. Petřík [-] (61. A. Dabó [-] )

SK Moravská Slavia Brno
J. Tišnovský [-] - L. Gruber [-] (83. M. Gažik [-] ) , A. Podzámský [-] , O. Kubík [-] , P. Roštínský [-] (46. R. Suchomel [-] ) - R. Adejumobi [-] (74. M. Zatloukal [-] ) , M. Dmytriv [-] , D. Baránek [-] (83. S. Ahmadzai [-] ) , L. Roštínský [-] , M. Essuon [-] - D. Abdulai [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: HŘIB Daniel - ŠPAČEK Jiří, VEČEŘA David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Florián

Expert: Sebastian Toman
Tip experta: výhra domácích

Dle mého názoru nemají co dělat v této soutěži, jsou velmi kvalitní.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích