1:3
(1:1)
43. A. Tyle
59. L. Paluka (p.)
69. T. Tenkl
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2024 10:15

17.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kladno doma nestačilo na aktivnější Libčice, ty útočí na třetí místo tabulky, zápas poskvrnilo zranění Kaválka


Branky


12. D. Peteřík - 43. A. Tyle , 59. L. Paluka (p.) , 69. T. Tenkl
9

V sobotu se proti sobě postavily kluby z Libčic a Kladna. Hostující celek zvládl jednoznačným způsobem otočit průběh utkání a došel si tak pro všechny možné body. Kladno začalo zápas lépe, ale snaha Libčic dovedla aktuálně pátý klub tabulky k tíženému bodovému zisku. Rozhodující branku vstřelil z pokutového kopu Paluka, Libčice aktuálně ztrácejí pouhý bod na třetí Velkou Dobrou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní gól a pozdní srovnání

Utkání začalo dosti neprůzračně. Oba kluby šly do prvního zápasu jara namotivované, přesně proto se ale na hřišti projevila i jistá nervozita. Nepřesnosti, osobní souboje a individuální nedokonalosti znamenaly, že byl střet v prvních minutách hodně rozkouskovaný.

 

Změna tempa nastala až po úvodní brance domácího Kladna. Po rohovém kopu se k míčí dostal připravený Peteřík a prostřelil gólmana Basla - 1:0.

 

Po prvním zásahu se hra uklidnila. Hrálo se převážně ve středu pole a i přesto, že Libčice musely minimálně vyrovnat, mnoho šancí si v pasáži po brance nevytvořily. Momentem, který dynamiku velmi ovlivnil, bylo nepřijemné zranění domácího stopera Kaválka, který musel střídat.

 

Od té chvíle už obrana Slavoje nepůsobila tak přesvědčivě. Přesvědčivě ale zapůsobilo zakončení hostujícího Tyleho, který dokázal pomocí zblokované střely překonat brankáře Hejduka v domácí brance - 1:1.

 

Po této brance se ani jeden z celků do žádné výraznější šance nedostal, proto se do šaten šlo za nerozhodného stavu.

 

 

Rozhodnutí z penalty a udržení skóre

Ve druhém poločase měly oba celky možnost vstřelení druhého gólu. Branka by nastavila následné tempo hry, zároveň ale mohla o zápase kompletně rozhodnout. Tento přesný scénář se za přítomnosti značné nechuti a nespokojenosti domácích odehrál v 59. minutě, kdy hlavní rozhodčí rozhodl v penaltu pro hostující celek. Penalta byla nařízena velmi přísně, Libčice samy uznávají netransparentnost situace, která byla přísně rozhodnuta. Z pokutového kopu se prosadil Paluka a poslal Libčice do vedení - 1:2.

 

Hned o deset minut pozdějí to bylo už o dvě branky ve prospěch hostů. V 69. minutě se k míči dostal střelec Tyle, ten nacentroval do vápna a Hrdinou tečovaný pas našel připraveného Tenkla, který definitivně rozhodl o výhře svého klubu - 1:3.

 

Po této brance následovalo neefektivní snažení Kladna, které zkoušelo skóre korigovat především prostřednictvím standartních situací. Žádná se ale neujala. Na druhé straně se hosté pokoušeli své vedení ještě navýšit, jejich rychlé brejky ale také nenašly úspěchu. 

 

Utkání tak skončilo výhrou Libčic, Kladno se naopak muselo obejít bez bodového zisku.



Ohlasy k zápasu


Slavoj Kladno
Zdeněk Kolbaba - hráč: Do velmi vyrovnaného zápasu, který se mohl přehoupnout na obě strany bohužel, z pro mě nepochopitelného důvodu, za stavu 1:1 zasáhl rozhodčí nařízením přísného pokutového kopu, který hosté proměnili a od té doby už zápas ovládli.

AFK Libčice
Daniel Bejr - trenér: První jarní utkání a od listopadu teprve druhý zápas na trávě pro nás dopadl lépe, než naznačovala první třetina utkání. V té jsme se nedostávali do šanci, brzy jsme prohrávali po standartní situaci a ani předváděná hra nevypadala nadějně. Zlomovým momentem bylo zranění a následné odstoupení klíčového hráče soupeře, Kaválka. Od té chvíle jsme přebrali iniciativu, v závěru poločasu vyrovnal mladý Tyle. Penalta byla přísná. Tři body z Kladna považujeme za mimořádně cenné. (pozn. red.: Libčice slovně vyjádřily podporu domácímu Kaválkovi a přejí mu brzké uzdravení.)



Sestavy


Slavoj Kladno
T. Hejduk [-] - P. Caizl [-] , M. Kaválek [-] (35. T. Rouček [-] ) , D. Peteřík [-] (66. T. Dunka [-] ) , L. Senko [-] - Z. Kolbaba [-] , M. Zieber [-] , L. Houha [-] , D. Hrubý [-] - M. Hrubý [-] , T. Abrhám [-] -

AFK Libčice
A. Basl [-] - I. Voinikov [-] , J. Ptáček [-] (68. M. Faigl [-] ) , O. Hrdina [-] (92. J. Lain [-] ) , L. Paluka [-] , J. Vondra [-] , D. Čadek [-] , P. Vevera [-] (87. M. Tenkl [-] ) , T. Tenkl [-] , A. Tyle [-] (81. L. Šindelář [-] ) , J. Beneš [-]

ŽK: 59. L. Houha - 30. I. Voinikov , 57. P. Vevera , 61. J. Vondra .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Orálek Kamil - PETR Tomáš, CHYLEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Adam Byrtus

Expert: Aleš Kraus
Tip experta: výhra hostů

Tipoval bych výhru hostů. Proti oběma jsme hráli na podzim a Libčice mi přišly daleko silnější soupeř.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích