Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.06.2024 16:30

26.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rapotice berou tři body


Branky


19

Domácí zvládli úlohu favorita a jasně porazili béčko Velkého Meziříčí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Rapotice začaly výborně a v 8. minutě se po Durajkově krásném dloubáčku přes obranu prosadil křížnou střelou Michal Šmarda - 1:0. Brzké vedení hnalo domácí do ofenzivy a zapomínalo se bránít. Během dalších dvaceti minut měli hosté několik dobrých příležitostí nejen ke srovnání, ale možná i k otočení výsledku. Na místě však byl vždy domácí brankář, který všechny šance hostů spolehlivě likvidoval. Šance však byly k vidění i na straně domácích a několik zákroků musel tasit i brankář hostů Bazala. Do tutovky se hnal po půlhodině hry Michal Šmarda. Golman Laš zachytil rohový kop a vyslal domácího forvarda na zteč. Šmarda byl však nekompromisně sražen a rozhodčí Beneš nad Winterlingem zavřel obě oči a obránce hostů vyfasoval jen žlutou kratu. Komplikace pro domácí však přišla po 37 minutách hry. Střevní potíže vyhnaly z placu stopera Sobotku a na plac musel útočník Válek. Na šance bohatý poločas tak gólově protrhl až po pěkné narážečce s Michalem Šmardou Petr Tesař a střelou na zadní tyč vsítil svoji první jarní branku - 2:0. Do kabin tak odcházeli domácí s dvou gólovým vedením.

 

Domácí si vedení pohlídali

Druhá půle začala pěkně zostra. Diváci, kteří ještě nestačili usednout po občerstvovací pauze, tak přišli o pěknou podívanou. Úvodní dvě minuty první půle přinesly čtyři obrovské šance. První tutovku domácí nedokázali dostat mezi tři tyče, v další trefili břevno, aby z následného protiútoku šli hosté sami na brankáře Laše. Vzápětí domácí zahodili třetí tutovku během dvou minut. Uklidňující třetí branka přišla v 53. minutě, kdy Ošmerovu dělovku vyrazil gólman Bazala jen do kroku Michalovi Šmardovi, a ten vstřelil svoji dvacátou branku v sezóně - 3:0. Poté domácí rezignovali na bránění a hosté měli opět několik hodně velkých šancí na korigování výsledku. Domácí gólman měl však zavřeno a i s obětavou pomocí obránců a i poctivě bránícího Petra Ošmery hájil čisté konto. Přes mnoho dalších šancí na obou stranách se na další branku čekalo až do 67. minuty, kdy se k trestňáku z velké dálky postavil s chutí hrající Petr Ošmera a chytrou střelou kolem zdi vyškolil mladíčka v brance hostů - 4:0. Za ovací diváků šel v 70. minutě z placu v týdnu nemocný střelec druhé branky Petr Tesař a nahradil ho dravý Michal Matoušek ml. Toho za deset minut doplnil i nažhavený veterán Matoušek starší a po minutě na hřišti zakončoval krásnou akci, když Ošmerova myslivna krásně přepustila míč nejlepšímu hráči na place Dominiku Zahrádkovi, který čepoval před bránu. Matouškův projektil však trefil pouze tyč, od které se odrazil k Tomášovi Válkovi, který po Lafatovsku stál kde měl a pětka byla na světě - 5:0. Ani v závěru utkání domácí celek neopouštěla chuť na zvýšení výsledku a podnikli několik ofenzivních výpadů, které však zůstaly nevyužity.

 



Ohlasy k zápasu


FC Rapotice
Tomáš Laš (brankář): Na šance bohaté utkání před pěknou návštěvou se muselo divákům líbit a nespokojeni tak odjížděli pouze hosté, pro které je výsledek až příliš krutý. Dál tak zůstáváme ve hře o páté místo tabulky a před derby v Okříškách jsme se dobře naladili.

FC Velké Meziříčí B
Libor Švec (trenér): Bude to znít divně, ale zápas byl naprosto vyrovnaný a troufnu si říct, že jsme měli i více vyložených šancí. Tak třeba 4x jsme šli sami na branku. Naše koncovka je ale tragicky nekvalitní. I když se na to stále zaměřujeme v tréninku, tak nám to nejde. Když k tomu přičtu, že domácí dali gól téměř ze všeho, tak je z toho pro nás debakl.



Sestavy


FC Rapotice
T. Laš [-] - R. Durajka [-] , D. Liusik [-] , P. Ošmera [-] , D. Zahrádka [-] , T. Čech [-] , M. Laš [-] , P. Tesař [-] (64. M. Matoušek [-] ) , A. Palát [-] , M. Šmarda [-] (80. M. Matoušek [-] ) , P. Sobotka [-] (37. T. Válek [-] )

FC Velké Meziříčí B
A. Bazala [-] - S. Šváb [-] (74. Q. Nguyen [-] ) , F. Mužátko [-] (74. R. Starý [-] ) , P. Chalupa [-] , F. Blažek [-] , M. Koudela [-] , M. Mička [-] , V. Winterling [-] , P. Švejda [-] (84. O. Chodák [-] ) , J. Šimáček [-] (74. V. Dobrovolný [-] ) , N. Bibr [-]

ŽK: 24. T. Čech , 88. D. Liusik - 25. V. Winterling .
Počet diváků: 98. Rozhodčí: BENEŠ Jiří - NEBOLA Jaroslav, BENEŠ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Luboš Dvořák
Tip experta: výhra domácích

Rapotice mají šikovné kluky směrem dopředu a myslím, že doma to potvrdí.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů