M. Březina 40. (vl.)
J. Henkl 58.
J. Henkl 74.
3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2016 16:00

18.kolo, Olomoucký | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vedoucí Rapotín nestačil na Hlubočky!


Branky


40. M. Březina (vl.) , 58. J. Henkl , 74. J. Henkl - 42. M. Goldscheid (vl.) , 67. M. Kocourek
0

Fotbalisté Rapotína zajížděli v rámci osmnáctého kola I.A třídy na trávník Hluboček, které se nacházely ve středu tabulky. Jiskra chtěla napravit bodovou ztrátu z minulého kola, jenže zápas se nevyvíjel úplně podle představ. Více se už dozvíte v pozápasovém reportu.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle nerozhodla

V sedmé minutě utkání se prezentoval krásnou individuální akcí hostující Indra, který byl nedovoleně zastaven až posledním bránícím hráčem. Rozhodčí domácího obránce napomenul, ale kartu neudělil. První střela v utkání přišla až v jedenácté minutě, kdy se odhodlal ke svému pokusu Nguyen. Jeho rána ale skončila pouze v náruči Mošonce. Rapotín zahrozil hned z rychlého protiútoku. Václavský našel svým centrem z pravé strany osamoceného Štěpána Hudce, který balon ještě sklepl pod sebe na Březinu, ten ale místo střely zvolil kličku, při které ho jeden z domácích obránců odzbrojil od míče. Zápas se zatím odehrával v poměrně slušném tempu. Oba týmy se snažily hrát aktivní a útočný fotbal. Ve třicáté druhé minutě se pokoušel o akrobatické zakončení nůžkami Březina, jeho pokus ale skončil pouze nad bránou Hluboček. V pětatřicáté minutě se dostal do samostatného úniku domácí Dulin, jeho šanci naštěstí pro hosty zmařil rapotínský gólman Mošonec výborným zákrokem. O pár minut později se do slibné příležitosti dostali také hosté. Štěpán Hudec se výborně uvolnil po centru Vicence, jenže jeho ránu dokázal vyrazit brankář Hluboček na rohový kop. O dvě minuty později se podobná akce opakovala, jenže tentokráte se k míči dostal Březina, který zbytečně hledal před bránou tísněného Indru. Z rapotínské šance tak nakonec nic nebylo. Ve čtyřicáté minutě se dostali domácí poprvé v zápase do vedení. Míč se po rozehrávce rohového kopu smolně odrazil od bránícího Březiny pouze do vlastní brány. Hlubočky se tak ujímají překvapivého vedení. Rapotín ale dlouho nezahálel a dvě minuty na to také on vstřelil branku. Po centru z levé strany se k hlavičce dostal obránce Bohuslav Hudec. Jeho hlavičku si ještě do vlastní brány srazil jeden z obránců Hluboček.

Týmy tak odcházely o poločasové přestávce do kabin za vyrovnaného stavu. Diváci v Hlubočkách viděli v úvodní polovině hry hodně pohledný fotbal, který byl okořeněn o dvě branky v závěru. V druhém poločase se tak bylo jednoznačně na co těšit.

Henkl zařídil domácím výhru

Rapotín si připravil pro druhý poločas hned dvojí střídání. Trávník opustil Bohuslav Hudec a Václavký. Novými hráči na hřišti byli naopak Šlesinger a Valenta. Minutu po rozehrávce druhé půle byl hned střídající Šlesinger ošklivě faulován. Sudí udělil Henklovi za jeho zákrok žlutou kartu a domácí hráč může být rád, že se mu před očima nezačervenalo. V padesáté minutě utkání rozradostnil Michal Kocourek všechny hostující příznivce, neboť jeho hlavička skončila až v síti. Radost ale netrvala moc dlouho, neboť postranní sudí svým praporkem signalizoval ofsajd. O tři minuty později se do krásného samostatného úniku dostal hostující Březina. Proti fotbalistovi Rapotína vyběhl ven z brány gólman Plch a rukou zastavil míč mimo šestnáctku. I přes velké rozhořčení hostů se ale vůbec nic nepíská. V následujících chvílích přichází nucené střídání na straně Rapotína, neboť zranění už nedovolilo Šlesingerovi další setrvání v zápase. V padesáté osmé minutě se dostali dokonce domácí do vedení. Henkl se dostal k odraženému balonu po přímém kopu a chladnokrevnou koncovkou nedává Mošoncovi šanci. V šedesáté čtvrté minutě se dral do brejku rapotínský Inda, jenže jeho tažení bylo ukončeno dalším nedovoleným zákrokem domácího hráče. Z následného přímého kopu se ale hosté přeci jen dočkali. Centrovaný míč Valenty uklidil hlavičkou do brány Martin Kocourek. Půl hodiny před koncem zápasu byl tak stav vyrovnaný 2:2. V jednasedmdesáté minutě se do obrovské šance dostal hostující Indru, ten ale v samostatném úniku bohužel pro Rapotín vůbec netrefil bránu. O tři minuty později přišel hodně tvrdý trest pro hosty. Po rohovém kopu Hluboček se balon odrazil k volnému Henklovi, který tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. O chvíli později mohlo být zase vyrovnáno, jenže proti parádní střele Maňky zasáhl výborně chytající Plch. V osmdesáté druhé minutě přišla pro Rapotín další velká komplikace. Po sporné situaci vznikla na trávníků menší strkanice, do které se zapletl také Holomek. A jelikož už jednu žlutou na svém kontě měl, po druhé žluté musel zamířit nedobrovolně do kabin. Hosté se sice snažili něco udělat s výsledkem, ale už to prostě nešlo.

Po konečném hvizdu sudího bylo na hráčích Rapotína vidět poměrně velké zklamání. Jen málokdo totiž před zápasem tipoval, že Jiskra odjede domů s prázdnou. Příští víkend se střetne Rapotín s Konicemi, které v tomto kole podlehly Maletínu vysoko 1:6. Po tomto zápase je ale dobře vidět, že se nic nesmí podcenit.

Autor: Ladislav Lichner



Ohlasy k zápasu



TJ Jiskra Rapotín
O.Vicenec (kapitán): "Souper hral na brejky ze zajistene obrany a prekonaval stred hriste predevsim dlouhymi nakopy. V prvnim polocase padly v rozmezi par minut dva kuriozni vlastni goly. V druhem polocase jsme nepromenili nespocet dobrych golovych prilezitosti. Domaci byli v koncovce mnohem produktivnejsi a proto vyhrali. Meli bychom do pristich kol zapracovat predevsim na koncovce, abychom takova utkani neprohravali."



Sestavy


FK Hlubočky
T. Plch [-] - B. Pudil [-] , M. Krbeček [-] , M. Goldscheid [-] , J. Karas [-] - L. Dulin [-] (80. M. Stibor [-] ) , J. Henkl [-] , L. Ferenčík [-] , M. Svozil [-] (56. J. Stloukal [-] ) - M. Nguyen [-] , J. Vavrys [-] (88. D. Hlaváč [-] ) -

TJ Jiskra Rapotín
V. Mošonec [-] - T. Maňka [-] , T. Indra [-] , Š. Hudec [-] , O. Vicenec [-] , M. Kocourek [-] , L. Václavský [-] (46. T. Valenta [-] ) , M. Kocourek [-] , M. Holomek [-] , M. Březina [-] (78. J. Dušek [-] ) , B. Hudec [-] (46. R. Šlesinger [-] )

ŽK: 46. J. Henkl , 46. L. Dulin , 66. L. Ferenčík - 16. L. Václavský , 20. M. Holomek . ČK: 82. M. Holomek .
Místo: tráva. Počet diváků: 150. Rozhodčí: KOPECKÝ David - ANTONÍČEK Ivo, ADAMEC Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.