P. Fiala 27. (vl.)
R. Svoboda 33.
2:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.03.2024 15:00

19.kolo, Divize D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lanžhot v napínavém zápase porazil Žďár nad Sázavou


Branky


27. P. Fiala (vl.) , 33. R. Svoboda - 16. D. Krajčo
10

Dramatické utkání v rámci 19. kola Divize D mezi Lanžhotem a Žďárem nad Sázavou nakonec zvládl lépe domácí tým. Ten v prvním poločase během šesti minut otočil skóre a nakonec si došel pro těsné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Všechny branky padly v prvním poločase

Úvod zápasu poznamenala nelichotivá dopravní situace, kvůli které uvízl hostující tým na cestě. Duel tak musel začít s téměř půlhodniovým zpožděním, i díky tomu, že Lanžhot vyhověl žádosti hostů a nechal je v klidu  se převléct a rozcvičit. 

Samotné utkání začalo v režii Lanžhotu. I přes svůj tlak to byli ale domácí, kdo první inkasovali. V 16. minutě chyboval brankář Riška, když centrovaný míč neudržel v rukavicích a předložil tak míč dobíhajícímu Daliboru Krajčovi, který jej doklepl do odkryté brány - 0:1.

Z této rány se ale Lanžhot nesesypal a už ve 27. minutě srovnal skóre. Zapříčinil se o to nešťastným vlastním gólem Patrik Fiala, jenž si srazil střelecký pokus Mikúška do vlastní sítě - 1:1. Toto momentum Lanžhot dokonale využil a už ve 33. minutě otočil stav ve svůj prospěch. To Totka chytrým centerm našel nabíhajícího Krče, jenž poté přehodil vybíhajícího brankáře, přičemž míč do sítě doklepl Richard Svoboda - 2:1. Ve 40. minutě pak mohl navýšit vedení svého týmu Burac, ale jeho pokus skončil na břevně. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro Lanžhot.

Dvojité vyloučení v závěru

Hráči obou týmů bohužel na první poločas nenavázali, smršť šancí tak nepokračovala a spíše byl k vidění bojovný fotbal. Za zmínku stojí pokus Pazderáka, který však v 71. minutě minul bránu a obrovskou šanci tak nevyužil.

V závěru musel rozhodčí Vychodil sáhnout pro červený kartonek a to hned bohužel dvakrát. Za úder loktem do hlavy byl vyloučen Dalibor Krajčo, na druhé straně pak odcházel do sprch Peter Šenk za šlápnutí na hráče. Nic víc už hráči fanouškům nenabídli, domácí Lanžhot se tak mohl radovat ze zisku třech bodů za výhru 2:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lanžhot
Jaroslav Hílek (trenér): V prvním poločase jsme byli bez debaty lepší, soupeř jen stál v bloku, bohužel jsme jim darovali gól. Ale trpělivou kombinací jsme si vytvářeli šance, a dali i góly. Mělo to skončit do půle 3:0, ale bohužel to bylo jen 2:1. Druhý poločas už nám soupeř nic nedaroval, hrál jednoduše, tvrdě, nakopávali balony a přestali jsme být tolik aktivní. Míče ve vzduchu byla voda na mlýn soupeře, na můj vkus jsme je drželi málo na zemi. Z mého pohledu to už potom nebyl pěkný zápas, byl to jen boj, spousta ztrát a nepřesností. Ale vybojovali jsme tři body. Nicméně mrzí mě to vyloučení v závěru, je to škoda, v našem úzkém kádru každý hráč chybí.

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
Václav Pohanka (trenér): Jeli jsme sem s tím, že chceme dát rychlý gól, to se nám po chybě gólmana, kdy špatně odhadl balon, povedlo. Zápas se mohl vyvíjet dobře, ale soupeř v první půlce ukázal svou sílu, jasně dominoval. Mrzí mě, že jsme dostali gól ze standardky, to jsme si měli uhrát, to jsme soupeři ulehčili. Druhý gól byla povedená domácí kombinace, výměna pozic, nepřebrali jsme si hráče, i když jsme se na to připravovali. Pak bylo jejich břevno, naše tyč. První půle prostě rozhodla, domácí tam dali ten gól navíc. Druhá půlka už nebyla ze strany Lanžhota tak intenzivní, i proto byla hra celkem vyrovnaná. Pořád ale bylo o co hrát, nedostali jsme třetí gól. Škoda, že jsme si nevytvořili žádnou pořádnou šanci, nedotlačili jsme tam žádný závar. Lanžhot má ale hráče, kteří úroveň divize převyšují, to bylo vidět, a zaslouženě dnes vyhrál.



Sestavy


TJ Sokol Lanžhot
E. Riška [-] - P. Mikúšek [-] , P. Balážik [-] , E. Burac [-] , M. Totka [-] , R. Svoboda [-] , P. Šenk [-] , A. Pidruchnyi [-] , J. Pazderak [-] (72. T. Kollár [-] ) , J. Krč [-] , T. Milota [-]

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
T. Jícha [-] - J. Nedvěd [-] , R. Sodomka [-] , S. Švoma [-] (64. J. Jiroušek [-] ) , D. Krajčo [-] , O. Starý [-] (64. J. Henzl [-] ) , J. Dočekal [-] (72. D. Novotný [-] ) , Č. Vitásek [-] , J. Veselský [-] (64. O. Horák [-] ) , P. Fiala [-] (95. M. Srnský [-] ) , T. Trojánek [-]

ŽK: 85. M. Totka , 90. R. Svoboda , 93. E. Riška . ČK: 87. P. Šenk - 87. D. Krajčo .
Počet diváků: 423. Rozhodčí: VYCHODIL Michal - MRÁZEK Peter, KORCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Patrik Lidmila

Expert: Čestmír Vitásek
Tip experta: výhra hostů

Navážeme na povedený zápas s Pelhřimovem a urveme 3 body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích