2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2023 15:00

10.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ostravský Slovan zvítězil o gól nad mužstvem Šenova, o vítěznou branku se postaral opět Trunkát


Branky


8

Slovanisté v domácím prostředí, které právoplatně považují za nedobytnou tvrz, soupeře zse Šnova nijak neváclovali, ale se štěstím si došli pro vítězství v poměru 2:1. Domácí jsou tak po sobotním zápase už třetí se 16 body. Naopak Šenov se po úchvatném vstupu do soutěže začíná tabulkově propadat či přinejmenším stagnovat, a plácá se v její polovině s 9 body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Papírové předpoklady branky nedávají

Podle posledních několika řetězených utkání by se mohlo zdát, že jsou Slovanisté předurčeni k tomu, aby si v poklidu a suchém tiku došli pro 3 body. Jak krutá může být srážka s realitou se dozvěděli hned z příchodu na trávník, kdy si uvědomili, že věci se nebudou vyvíjet tak hladce, jak si borci v bíločerných outfitech v týdnu předzevzali. Pravdou je, že jejich plány se začaly kazit už v týdnu mistrovského zápasu, kdy začali na seznam personálního lazaretu přibývat důležití hráči základní sestavy či alespoň platní žolíci pro oživení utkání. K nemocemi zdecimovaným fotbalistům se připojily ještě povinné služební cesty či jiné pracovní povinnosti borců reprezentujících nejstarší ostravský celek. A tak se stalo pro Slovan něco nevídaného, a sice to, že se v sobotu dostavilo pouze 12 plejerů připravených napnout a vrhnout síly do ostrého ligového mače. Opravdová katastrofa ale přišla v 5. minutě, kdy se domácím zranil jeden z pilířu sestavy a celek už neměl k dispozici žádného náhradního hráče na lavičce. Nulová potenciální variabilita hráčského materiálu a zdevastovaný terén jako po koncertech marka ztraceného na úvod sezony ve vršovickém Edenu daly předzvěst tomu, že Slovan čeká opravdu náročná a tvrdá šichta. Zarážející je také, že lepší a hlasitější fanoušky měli hosté. Ti je povzbuzovali zvoláváním názvu klubu a byli jejich dvanáctým hráčem, což byl o to více bolestivější, že se jednalo o podporovatele celku hrajícího venku. Většinu času sice Šenovští strávili na polovině Slovanu, ale jejich nakopávané míče přehledně sbíral do koše jistý Sleczka, jenž mnoho těžkých střel likvidovat nemusel a své umění si mohl nechat v prvním dějství pro sebe. Ostravané také dobře bránili a urputně se snažící hosty do ničeho vážnějšího nepouštěli. Byli to ale přesto Ostravané, kteří se jako první ujali vedení. Zahrávali rohový kop a přetažený míč letící od praporku stačil do hlavou do hry ještě vrátit Bagi. V ohni před brankou se nejlépe zorientoval Oleš, jenž dovedně nastavil špičku své kopačky, a téměř nepozorovaně umístil míč do brány mimo dosah Pilcha. Pár minut před koncem poločasu se ale hosté dočkali, když zužitkovali přímý volný kop asi ze 30 metrů, který rozehrávající hráč nacentroval na zadní tyč, kde stál jiný hráč hlavičkující balón směrem na penaltu. Přibližně na hranici puntíku pro zahrávání pokutových kopů se ocitl nikým nehlídaný Beránek, jenž z voleje bez přípravy tvrdou střelou nedal sebemenší šanci gólmanovi zasáhnout. Vyrovnal tak na poločasových 1:1.

Druhý poločas beze změny

Hra se ve druhé půli příliš nezměnila a hráči na obou stranách vlastně přistoupil na pojetí, kterým se prezentovali do výměny stran. Za zmínku stojí loajální fanoušci Baníku Ostrava, kteří před večerním zápasem svého týmu proti Pardubicím zavítali právě na Hulvácký kopec podpořit hosty ze Šenova. Ve druhé půli roztáhli nádherné choreo a svoje umělecké vystoupení rozšířili o lehkou pyrotechnku. Všechno ovšem mělo na stadionu své místo a podpora domácího celku z řad kreativních příznivců v žádném případě nepřekročila únosnou mez. Co by to ale byl za zápas, kdyby se nepředvedl fenomenální Trunkát hrající v dechberoucí formě. Ten se i v sobotu dostal po chybě šenovské defenzívy k míči a postupoval s ním ještě ze své půle snad více než 50 metrů v individuálním úniku přímo na brankáře Pilcha. Tomu v první fázi zakončení naznačil střelu, čímž jej posadil na zem, aby následně zamíři lpřesně na opačnou stranu. Faózní trunkát tak svým spoluhráčům opět vrátil vedení. Od 75 . minuty už Ostravané bez možnosti střídat, vyčerpaní a ve vedení, začali taktizovat a všechny karty vsadili na defenzívu a úsporu jakýchkoli ofenzivních akcí. V 88. minutě mohlo být vyrovnáno. to Šenov skoro do puntíku zopakoval svoji gólovou akci z první půle a na penaltě zůstal opět trestuhodně nepokrytý Šenovan. trefit tak bránu, je vymalováno. Naštěstí pro domácí neskopil dostatečně nárt a míč zamíři pánubohu do oken. Nic dalšího se v zápase nestalo. Slovan slaví další výhru, Šenov si připisuje prohru a v tabulce se pro další týden nikam neposune, přičemž okupuje jejíc střed. Slovan se dotáhl na prozatímní bronzovou příčku v tabulce. Ačkoli se hostům nepodařilo dosáhnout vítězství v zápase, tak alespoň jeden úspěch zaznamenali v jiném sporotvním odvětví. Hráč Šenova Matěj Smajdor vyvinul modifikaci na hru CS, kde se dá hrát za všechny týmy ostravského přeboru.



Ohlasy k zápasu


TJ Slovan Ostrava
František Sleczka, brankářská jednička Slovanu: Zápas tedy skončil 2:1 pro nás. Troufnou si říct, že i když byl Šenov lepší, tak jsme si nakonec ty 3 body zasloužili. Přeci jen bez střídání a na takto těžkém terénu jsme asi nemohli hrát nějak extra útočný fotbal.

SK Šenov
Petr Klimša, trenér Šenova: S předvedeným výkonem mohu být spokojený, na hráče jsem právem pyšný.



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
F. Sleczka [-] - M. Taritsa [-] , T. Bagi [-] , J. Šťastný [-] , D. Trunkát [-] , D. Oleš [-] , J. Voznica [-] , M. Rakovcij [-] , M. Kubinec [-] , R. Stareček [-] , P. Cirkl [-]

SK Šenov
O. Pilch [-] - M. Murgaš [-] , T. Lebduška [-] , D. Antal [-] , J. Smetana [-] , M. Smajdor [-] , R. Hubinec [-] , M. Račko [-] , A. Hruška [-] , R. Beránek [-] , F. Trnka [-]

ŽK: 23. J. Šťastný , 86. M. Taritsa - 44. M. Vedlich .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: Handlíř Drahoslav - BREZOVSKÝ Ondřej, HUSER David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Petr Boháč
Tip experta: výhra domácích

5:2. Ambiciózní, obměněný tým TJ Slovan Ostrava je na domácí půdě velmi silný, troufnu si říct, že do zápasu vstoupí jako jasný favorit, jako jsme viděli v zápase s Dolní Lhotou. Slovanistický sniper David Trunkát vstřelí hattrick.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích