Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 15:30

8.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pustkovec v Šenově vyloupil tamní chrám, svého soupeře tak v tabulce předskočil


Branky


9

Pustkovec má po šesti odehraných zápasech na kontě devět bodů, což je více než za celý uplynulý ročník. Koncepční práce tandemu Usík - Nováček tak konečně začíná přinášet bodové ovoce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šenov v první půlhodině dominoval

První poločas byl ze strany domácího Šenova víceméně slušný, dokázal si vypracovat bohaté množství brankových příležitostí, a oproti časům dřívějším dokonce i ty z kategorie vyložených. Hrál jednoduché nakopávané míče za obranu. Tento herní program byl ovšem účinný a na Pustkovec svým způsobem fungoval. Proti nim ale opět stála stará a neléčená bolest šnovské kopané, a sice prachbídná koncovka, která je zrazovala i v zápase těchto dvou celků, od nichž se příští červen postup do vyšších pater tuzemských soutěží zrovna dvakrát nečeká. Fotbalisté Šenova v prvních třiceti minutách prvního dějství mohutně tlačili, vybojovávali si značnou územní převahu, ale jako papír doslova shořeli ve finální fázi, kde naléhavě pohřešují větší kvalitu. První branka padla z rychlého brejku a prsty v ní měl domácí Smajdor. ten si obdivuhodným majstrštykem v hrůzném osamění před brankéřem Stárekem dotyčného položil, aby mohl pohodlně a bez nervů zakončovat do opuštěné svatyně za brankářem, nacházejícím se toho času v poloze ležmo v nefotbalové pozici. Krátce nato ale bylo srovnáno. A to když si míč ve střední vzdálenosti od branky soupeře převzal Malúš a jeho nemastná, neslaná střela zapadla za statického Stárka, který rozhodně nemůže mít čisté svědomí po laciné kapitulaci a následném výlovu míče ze sítě v domácích sádkách. Stejný stav vydržel až do konce prvního poločasu a do šaten se tak šlo za očekávaným občerstvením za nerozhodného stavu. Konstatování je ale takové, že více ze hry měli po první části Šenovští, ale tým z osmého obvodu vyrovnal šmudlou Malúše zpoza šestnáctky. Nicméně, není ranky, není branky a historie se ptát nebude, jak bylo gólu dosaženo.

Pustkovec opanoval druhou půli a zaslouženě ovládl zápas v celkovém vyznění

Také v druhém dějství domácí předváděli aktivní způsob hry a doma chtěli brát všechny tři body. na jejich úsilí to bylo znát. možná ale opravdu více chtěli, než na co měli, protože jejich fotbal se postupně měnil v enormní křeč a mužstvo nebylo schopno převážit jazýček lékarnických vah opět ve svůj prospěch. Nutno zmínit, že Pustkovec po návratu z šaten významně zlepšil svoji hru, vyvaroval se větších chyb a pokoušel se hrát nátlakový fotbal s kombinčními proklady v takticky skvěle zvládnutém poločasovém partu. Důležité bylo, že Pustkovec nemilosrdně trestal ostudné chyby Šenovských a dvěma brankami si vytvořil slušný náskok 1:3. Potom se však dostal ke slovu nestárnoucí veterán domácích Beránek a svoji typickou akcí s jistým zakončením ještě vykřesal pro svůj tým jiskřičku naděje na bodový zisk. Záhy se negativní pozornost přesunula opětovně na brankáře Pilcha, jenž už poněkolikáté v zápase vyloženě nepodržel svůj celek a za svá záda pustil jednoduchou střelu Klvaňi, se kterou by si měl tento jinak výtečný brankář poradit i po proflámované noci na Stodolní ulici. Bohužel, neměl den, prohrál svému týmu utkání a na svůj bídný výkon musí co nejrychleji zapomenout. Pustkovec zažívá mimořádné období, je na devíti bodech, stejně jako jeho soupeř, kterého dnešní výhrou dorovnal po bodové stránce, ale díky lepšímu skóre se dostal dokonce před něj, což může mít do příštího kola minimálně silný psychologický efekt.



Ohlasy k zápasu


SK Šenov
Petr Klimša, trenér Šenova: Druhý poločas jsme opět tlačili, ale v útoku jsme byli bezzubí a soupeř trestal naše individuální chyby. Soupeř asi zaslouženě vyhrál.

TJ Sokol Pustkovec
Zdeněk Nováček, hrající vedoucí mužstva: V druhém poločase jsme naší hru ještě zpřesnili a pomohli jsme si střídáním, hráči to oživili a přišlo zaslouženě vedení 1:3,potom zbytečná chyba kdy nám to středem propadlo a přišlo srovnání, skóre jsme naštěstí navýšili a utkání tak i skončilo, venkovní výhra po roce a půl.



Sestavy


SK Šenov
O. Pilch [-] - B. Zorychta [-] , M. Smajdor [-] , M. Klimša [-] , F. Trnka [-] (25. M. Vedlich [-] ) , R. Beránek [-] , A. Hruška [-] (46. R. Koloničný [-] ) , J. Smetana [-] , R. Hubinec [-] , T. Lebduška [-] , M. Račko [-]

TJ Sokol Pustkovec
J. Stárek [-] - T. Akulšin [-] , J. Vyhlídal [-] (46. D. Garai [-] ) , J. Badida [-] , J. Guňka [-] , M. Jurásek [-] - M. Popiolek [-] , R. Kiša [-] , J. Klvaňa [-] - J. Malúš [-] - A. Put [-] (46. D. Polek [-] )

ŽK: 29. M. Vedlich , 53. R. Koloničný , 64. R. Hubinec , 88. T. Lebduška - 35. J. Malúš , 70. D. Polek .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: FRÝBORT Robert - HUSER David, URBANEC ING. Ludvík.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Zdeněk Nováček
Tip experta: výhra hostů

Marně dumám, kdy jsme naposledy vyhráli venku. Věřím nám a tipuji dvojku. Šenov nedostává moc gólů, ale věřím že jim dáme +2,5. (smích)

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích