J. Mikala 43. (p.)
T. Homola 66.
J. Zbořil 70.
3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 15:30

8.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Michálkovice slaví druhou výhru v sezoně a jsou na šesti bodech, Hrušov opět prohrál a je předposlední


Branky


43. J. Mikala (p.) , 66. T. Homola , 70. J. Zbořil
9

Michálkovice pod trenérem Lavickým zabraly a v domácím prostředí zdolaly tradiční ostravský tým z Hrušova. Ten se tak po další, tentokrát už číselně přijatelnější prohře, krčí na předposledním místě, když horší už je tabulkově jen marný Svinov směřující do fotbalového suterénu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas mnoho krásy nenabídl. Rodiny s dětmi šly raději do nedaleké ZOO

Sobotní utkání přiliš fotbalové krásy nepřineslo. Možná i kvůli zataženému nebi se do dějiště utkání v Michálkovicích vypravilo 51 neplatících diváků. Je korektní říct, že hrací plocha splňovala kritéria jen s přimhouřením obou očí rozhdočního Kvaka. Ten byl možná i vzhledem ke svému jménu jediný, kdo se na rozbředlém terénu cítil tak nějak komfortně, tedy jako žába v kaluži. Nicméně povolení k výkopu udělil a mohlo se tak začít. Zarážející byl už jen úvodní příchod hlavních aktérů na hrací plochu, protože divák se silnými brýlemi mohl na chvíli nabýt dojmu, že omylem zavítal na v současné době probíhající mistrovství světa v rugby v zemi galského kohouta. Mnozí z nastoupivších působili dojmem blahobytného životního stylu, na jejichž sestavení denního jídelníčku by si nejspíš vylámala zuby i obávaná doktorka Cajthamlová. K jejich štěstí se ovšem fotbal nedělí do váhových kateorií a tak utkání bylo rozehráno. Více ze hry měla v prvním poločase hrušovská Jiskra, ale svoji dominanci na hřišti nedokázala proměnit ve vedoucí branku. A to ani v těch nejvyloženějších pozicích. Do hry tedy vstoupil arbitr Kvak těsně před vyprčením časomíry úvodního dějství. kontroverzní penaltu, kterou by si asi jen stěží obhájil, odpískal ve prospěch Michálkovic. K míči se postavil spolehlivý exekutor Mikala a Kadura se natahoval ke své tyči marně. Do šaten tak odcházeli domácí  s jednobrankovým vedením a trenérem vyloučeným na tribunu za nemístné invektivy na adresu hlavního sudího. Emocí bylo ve vzduchu plno.

Michálkovice si došly pro zasloužené vítězství i bez trenéra

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první. Nicméně otěže utkání pevněji přece jen sevřeli Michálkovičtí. Byli to právě domácí hráči, kteří dali borcům z Hrušova lekci z produktivity. Branka na 2:0 padla snad ze vzdálenosti větší než třicet metrů. Do míče se opřel homola a i s přispěním oraniště parodující fotbalové hřiště míč po několika žabkách doplaval do sítě za zabláceným Kadurou nedobrovolně se rochnícím v rozrytém bahně ve svém pokutovém území. netrvalo dlouho a domácí hráči udeřili znova. K miči se dostal Zbořil, který obdržel vynikající přihrávku od svého spoluhráče protáhnuvšího se podél postranní čáry jako pověstná "Čapkova lasička". Zakončujícím hráči zbývalo už jen včasně nastavit nohu a vychýlit míč směrem do polopouštěné branky za překonaným Kadurou. Zbytek zápasu už přinesl jen utpení pro hosty, protože rezignovali a nechali Michálkovice v poklidu dohrát vzájemný part. Trenér Lavický takl dosáhl na drohou výhru v sezoně, klubový sekretář si může připsat tři body. Hrušovští by měli, jak by řekl svého času Václav Tittelbach, "spěchat, rychle spěchat" s nějakou strategií do příštího kola, kde se doma postaví proti ve formě hrajícímu Slovanu Ostrava.



Ohlasy k zápasu


FC SLAVIA Michálkovice
Jiří Lavický, trenér: Zasloužená výhra, byli jsme po většinu zápasu lepším týmem, ale i hosté si vytvořili zajímavé šance. Co ale nepochopím, je jejich chování, kdy nadávali rozhodčím i hráčům. Nás dokonce nařkli z toho, že si rozhodčí kupujeme. Celek na osmém místě tabulky si bude kupovat rozhodčí. (smích)

Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
Břetislav Jiřičný: Utkání nebudu komentovat, nebylo by to publikovatelné.



Sestavy


FC SLAVIA Michálkovice
J. Filipčík [-] - D. Románek [-] , M. Šleis [-] , R. Slončík [-] - J. Krop [-] , T. Homola [-] , J. Mikala [-] , L. Vrabec [-] - L. Masnica [-] , J. Zbořil [-] , K. Bohačík [-]

Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
M. Kadura [-] - A. Honzek [-] , F. Kadura [-] , J. Mrázek [-] , D. Pekara [-] , P. Hudeček [-] , J. Dudek [-] , J. Kotlář [-] , J. Muržin [-] , J. Mrázek [-] , J. Hurta [-]

ŽK: 49. L. Vrabec , 55. D. Románek , 57. T. Homola - 26. F. Kadura , 79. V. Kotsovskyi , 89. J. Muržin .
Počet diváků: 51. Rozhodčí: KVAK Antonín - BREZOVSKÝ Ondřej, LANGER Vlastislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Zdeněk Nováček
Tip experta: výhra domácích

Dávám jedničku, i když jsem Michálky letos ještě neviděl hrát, Hrušov doma by měli porazit. Michálkovice dají Hrušovu doma búra.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích