3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 16:30

4.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pustkovec po jedenácti měsících zvítězil v lize, dramatický zápas se Svinovem se štěstím zvládl


Branky


11. J. Kisztner , 42. R. Kiša , 77. J. Malúš - 29. O. Bobčiak , 80. J. Lichovník (p.)
8

Pustkovecký Sokol zvládl se štěstím, ale také s potřebnou kvalitou, domácí zápas proti ambicióznímu nováčku ze Svinova. Pustkovec byl po celou dobu zápasu jasně lepším týmem a na hřišti bylo po většinu zápasu jen jedno mužstvo. Přesto si domácí zahrávali s příslovečným ohněm a utkání ještě málem ztratili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pustkovec si šel od začátku za vítězstvím

Domácí Pustkovec vstoupil do zápasu jako vyměněný. Od začátku zahajovacího hvizdu působil namotivovaně a odhodlaně téměř po roce zvítězit v soutěži, tím spíše v domácím utkání. Sledovat Pustkovec už nebylo za trest, z jeho hry nebolely oči a bylo jasně vidět, že i přes úvodní prohru s Hrušovem v prvním ligovém kole se domácí výběr nepoložil a přes týden napnul veškeré své síly k tomu, aby si výhru opětovně nenechal proklouznout mezi prsty tak, jako se to stalo právě v utknání s nevyzpytatelným Hrušovem. Už první doteky s míčem jasně ukázaly, že Pustkovec má proher, nevýher a remíz z minulé sezony plné zuby a za třemi body se hnal jako krvelačný lidožravý žralok za zbloudilým surfařem na otevřeném moři, jehož čelisti poprvé sklaply naplno v 31. minutě, kdy se po efektní kombinaci mezi útočnými forwardy zblízka prosadil za minutu dvanáct probuzený kanonýr Malúš, jemuž mohl Pustkovec už v prvním kole děkovat za vydrancování alespoň jediného bodu z horké hrušovské škváry. Tento gól byl ale už vyrovnávacím, neboť ve 29. minutě se Svinovští dostali do překvapivého vedení zásluhou Bobčiaka, na jehož pokus nedoáhl brankář Gogela, vynuceně alternující kolegu Stárka, jinak neochvějnou jedničku v bráně mužstva z osmého porubského obvodu.

Drama bobtnalo, o vítězi nebylo známo do poslední minuty

Druhé dějství za to vzalo od první minuty. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy, vědomy si enormní si šance na vítězství, bojovaly až do roztrhání těla, nikdo nevypustil souboj o balón, ať byl na jakékoli místě hrací plochy. Pustkovečtí větřili sezonní, neřkuli životní šanci po ukrutně dlouhé době, potěšit 75 platících diváků (ano, v Pustkovci se skutečně platí vstupné vyjma žen a dětí, jenž jde do rozvoje převážně mládeže) a udělat je tak znovu převelice pyšnými na svou městskou část, kde se narodili, kde bydlí, nebo zkrátka kde vznikl klub, kterému léta fandí. Po pár minutách hry po výměně strany se o slovo přihlásil Kiša, jenž si osobitým způsobem počíhal uvnitř šestnáctky na plachtící hrací předmět, a když jej dostal, tak už věděl, jak s ním naložit. Nepřejte si vědět, jakou euforii uvnitř týmu, tak jako na tribunách, vygeneroval přesný zásah tohoto téměř pětačtyřicetiletého veterána, mimojiné mistra ligy z roku 2004 s ostravským Baníkem. Ano, čtete správně. Při tomto pozoruhodném curriculum vitae ještě aby neproměňoval svoje šance a nebyl platný pro tým. Fotbalové geny zkrátky ze svého těla nedostanete ani v pokročilém věku profesionálního sportovce a Kiša toto pravidlo naplňuje beze zbytku. V 77. minutě se parádně zaskvěl znovu, tentokrát už dvougólový Malúš, vnesoucí potřebný klid na kolíky svých spoluhráčů. Nicméně deset minut před koncem snižoval z kontroverzní penalty svinovský Lichovník. Pustkovec spravdlivě zvítězil, splnil roli favorita a pokud bude výkony opakovat, nebude mít tento ročník starosti se záchranářskými peripetiemi.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pustkovec
Zdeněk Nováček, hrající vedoucí mužstva: Vítězství o jeden gól, je o to to sladší, že přišlo po dlouhých 11 měsících. Zápas to mohl být jednostranný kdyby jsme proměnili v prvním poločase své šance a uklidnili hru.




Sestavy


TJ Sokol Pustkovec
J. Gogela [-] - J. Vyhlídal [-] - D. Soukup [-] - M. Popiolek [-] , J. Malúš [-] , J. Klvaňa [-] , D. Polek [-] , J. Badida [-] , J. Kisztner [-] , T. Akulšin [-] , R. Kiša [-]

TJ Vítkovice - Svinov
D. Vojtál [-] - J. Kopčák [-] , R. Kuča [-] , O. Bobčiak [-] , F. Schmidt [-] , J. Tomek [-] , J. Lichovník [-] , D. Vaněk [-] , M. Polách [-] , Š. Sedlačík [-] , T. Glabazňa [-]

ŽK: 68. J. Malúš - 73. D. Vojtál . ČK: 91. J. Malúš .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: POPOVSKÝ Zbyněk - ŘIČICA Lubomír, HOLUB Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Matěj Chovanec
Tip experta: výhra domácích

Výhra domácích.
Na pustkoveckém pažitu to sedí jen domácím, tudíž mu věřím.

Tip: výhra hostů