Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2023 16:30

3.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Koblov doma znemožnil ostravský Slovan, ten schytal půltucet branek


Branky


8

Koblov doma nasázel nejstaršímu ostravskému klubu šest branek a hlasitě si řekl o podzimní mediální i diváckou pozornost.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Koblov vstoupil pravou nohou, Slovan se bránil

První čtvrthodina zápasu patřila jednoznačně týmu z ostravské části Koblov. Ten zcela dominantním způsobem ovládal průběh zápasu a určoval způsob hry, kterou se bude vzájemný souboj ubírat. Slovan po tuto dobu pouze bránil a nezmohl se na založení samostatnější přechodové fáze směrem dopředu. Po patnácti minutách hry se přetrhlo gólové mlčení a zasloužil se o to domácí Totík. Na pravé straně dostal přesně naservírovaný míč do běhu a do nohy Zbořil, který následně oslovil adresáta a budoucího střelce branky Totíka. Ten už si v koncovce počínal jako chladnokrevný mazák a poslal domácí barvy do zaslouženého vedení. Gólman Ostravy se u levé tyči na střelcův precizně umístěný projektil za háčky díval skutečně s marností ve tváři. O tři minuty později bylo v bývalé hornické baště na periferii Ostravy ještě veseleji. Michal Draslich poslal nezištnou přihrávku mezi dvěma beky do malého čtverce, kde už stál nehlídaný Řezníček, jenž tváři v tvář brankáři věděl, jakým způsobem procpat míč do sítě. Nádherný fotbalový moment ze strany Koblovanů a vedení 2:0 bylo na světě. U obou branek se podle některých oslovených přímých aktérů jednalo pokaždé o postavení mimo hru, a tudíž obě gólové akce byly víceméně sporné. Nicméně na této fotbalové úrovni v tuzemsku rozhodčí ještě nedisponují možností VARu, a tak obě branky byly uznány a Koblov tedy pohodlně vedl. O dvě minuty později se do listiny střelců zapsal také autor luxusní přihrávky z akce následované prvním gólem v utkání. Tentokrát se Zbořil stal přebírajícím hráčem, když v plném běhu přijal a elegantně zpracoval dalekonosný pas od Totíka. V další fázi s míčem u nohy se už hráč jeho kalibru málokdy mýlí, což prokázal i tentokrát, když přehodil bezmocného brankáře Ostravanů. Ve 22. minutě se na polovině udál nechutný zákrok, snad se jednalo o zkrat, jednoho ze Slovanistů. Jednalo se konkrétně o Trunkáta, který, přestože byl horký srpnový den, přijel na saních a kriminálním zákrokem sestřelil Fojtíka nedovoleným zákrokem na stojnou nohu oběti z řad Koblovanů. Rozhodčí sice tasil žlutý kartónek, ale ten měl mít podle svědectví zúčastněných spíše barvu krve, ke které, ostatně, nebylo daleko při zmíněném souboji. Celý incident je o to více nepochopitelný, že neprobíhal při hře o míč, který už byl v době zákroku zcela jinde. Pro nezávislost sportovní žurnalistiky je dlužno dodat, že podobný zákrok v bleděmodrém, neméně likvidační byl spáchán také na jednoho z hostujících hráčů. V tomto případě rozhodčí Havlík karetní mariáš ani nezahájil. Ve 40. minutě mohl Slovan snížit, ale jeho hráč jen protáhl nudícího se Silbera. Ve 24. minutě zvyšuje koblovský Martiník už na 4:0 po neuvěřitelném pasu procházky napříč pokutovým územím.

Na hřišti to jiskřilo, Slovan se nechtěl vzdát

Ve 47. minutě si jeden ze Slovanistů navedl balón na střed a jen o centimetry minul Silberovu bránu. V 52. minutě dává pátý gól nejplatnější hráč na hřišti Zbořil. Ten technickým obstřelem na vzdálenější tyč obalil svoji střelu a zvýšil už na hrozivých 5:0. V 60. minutě Procházka uklízí do opuštěného zařízení po vynikající průnikové přihrávce nositele gólového jména Řezníčka. Následně Koblov nejspíš po ztrátě koncentrace připustil hostům dvojité snížení. První po individuální chybě jednoho za zadáků, druhý už padl po vypracované akci, duchaplném centru a přesném zakončení Slovanisty Oleše. Prvním snižujícím hráčem za hosty byl ještě předtím Toma.



Sestavy


TJ Sokol Koblov
R. Silber [-] - D. Martiník [-] , L. Bartoš [-] (55. A. Turek [-] ) , K. Staněk [-] - M. Drastich [-] , A. Procházka [-] , M. Jež [-] , L. Fojtík [-] , M. Tóth [-] - D. Zbořil [-] , M. Řezniček [-]

TJ Slovan Ostrava
D. Kubala [-] - T. Vráždil [-] , D. Trunkát [-] , M. Trávníček [-] , J. Toma [-] , D. Valder [-] , D. Oleš [-] , M. Kubinec [-] , D. Koukal [-] (83. J. Šťastný [-] ) , P. Cirkl [-] , T. Bagi [-]

ŽK: 79. M. Tóth - 23. D. Trunkát , 71. P. Cirkl , 79. M. Videnka . ČK: 83. A. Turek .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: HAVLÍK Přemysl - LEŠKO Martin, HOLUB Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Milan Páleník
Tip experta: výhra domácích

Tady to vypadá na jedničku. Soutěž se teprve rozbíhá, stát se může cokoli, ale Slovan vyjde z bitvy silných bodově naprázdno.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích