Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2023 15:00

10.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SESTŘIH: Festival zahozených šancí a solidní defenzíva Baníku. Albrechtice vezou z Petřvaldu tři body!


Branky


12

Sobotní odpoledne mělo na programu zajímavý souboj. Baník Albrechtice, povzbuzený několika čistými konty a výhrou v posledním kole se Smilovicemi (1:0), zajížděl k utkání 10. kola na hřiště nováčka z Petřvaldu. Domácí chtěli naopak napravit dojem z vysokého debaklu se suverénem letošní sezony Starým Městem (0:5). Dopomoct jim k tomu měl také fakt, že hosty stále trápí četné nemoci a zranění. Utkání na stadionu v Petřvaldě na Moravě sledovalo 100 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Divoká první půle v Petřvaldě

Úvod utkání byl divoký. Hned ve čtvrté minutě vyslal po souboji na středu hřiště skákavou střelu směrem k Jančovi Jakub Rusnok. Petřvaldští se chtějí v letošní sezoně prezentovat rozehrávkou od brankáře, což se jim v úvodu zápasu dařilo. V 6. minutě si vzal míč u vlastní šestnáctky domácí kapitán Filip Marek. Tento hrát nejen celou akci rozjel, ale po přihrávce z křídla do pokutového území od Petra Bílého ji také sám zakončil - 1:0. Studená sprcha na hosty ze začátku vůbec nefungovala a petřvaldští se ještě do desáté minuty prezentovali několika zajímavými standartními situacemi. Další pohroma pro hosty navíc přišla v 11. minutě. Brankář Křistek musel předčasně ze hřiště, jelikož při sbírání jednoho z centrů nešťastně podklouzl na mokrém trávníku. Do branky tak musel zkušený Břetislav Gradek. Ve 21. minutě už ale byla situace jiná. Rohový kopu hostů byl sice odražen, ale pouze k Šimákovi, který vrátil míč na původně zahravajícího Rusnoka. Rusnok si míč prvním dotekem připravil a druhým poslal načechraný centr na zadní tyč přesně na hlavu Ondřeje Přečka. Levý bek Baníku sice hlavičkový souboj nevyhrál, ale v pádu dokázal napodruhé přesně zakončit - 1:1. Ve 30. minutě navíc hosté rozehrávali další rohový kop. Ten doputoval nakrátko až k neobsazenému Marcinu Žylovi, který střelou z druhého doteku mířil do vzdálenější tyče. Míč se ale od konstrukce branky odrazil tak šikovně, že šel přímo do běhu dorážejícímu Davidu Cilečkovi, který již neměl žádný problém s jeho umístěním za Jančova záda - 1:2. O tři minuty později měl třetí gól na kopačce po hezké průnikovce Izaiáše opět Cileček. Janču ale zblízka neprostřelil. Na druhé straně měl ve 35. minutě příležitost Budina. Jeho přímý kop těsně před Gradkem skočil a ten tak měl velké problémy a rotující míč zkrotil. O minutu později mohl po dlouhém výkopu skórovat Izaiáš. Na Cilečkův přízemní centr ale nedosáhl. Hosté měli do konce poločasu ještě několik příležitostí na brejky, žádný ale nedotáhli. Do šaten se šlo za stavu 1:2.

Festival zahozeným šancí ukončil Izaiáš

Do druhého poločasu si domácí trenér Dian nachystal jednu změnu. Hřiště opustil autor nepříjemného přímáku Budina, kterého nahradil Viktor Stavař. Aktivní vstup albrechtický ale znamenal brzké zvýšení jejich náskoku. Ve 49. minutě se snaha rozehrávat zezadu domácím nevyplatila. Stavař tentokrát s výstavbou hry příliš nepomohl. Nepřesná zpětná přihrávka na Janču znamenala podklouznutí petřvaldského brankáře a volnou cestu za gólem pro Davida Cilečka. Ten si ale nejspíš řekl, že dneska už jeden gól dal, míč si na brankové čáře zasekl a přihrál před prázdnou branku lépe postavenému Tomáši Izaiášovi - 1:3. Domácí se po další inkasovaní brance snažli postavit na nohy. Kromě pár závarů si ale nic většího ve druhé půli nevypracovali. Co do kvality šancí na tom baníkovci byli o dost lépe. V 54. minutě zkoušel z hranice vápna střílet Izaiáš. Mířil ale vysoko nad. V 64. minutě zase ukličkoval Sztymona na levé straně Rusnok. Míč si následně zasekl a vystřelil. Jeho nebezpečná rána mířila jen několik čísel vedle pravé tyče. V 70. minutě se pak skvělým zákrokem blýskl Janča. Po rohovém kopu Izaiáše zakončoval nohou Hruška. Janča se ale dokázal rychle vymrštit na zem a míč nohou zastavit. O devět minut později zase Hruška pálil z pravé strany. Ani tentokrát ale na Janču nevyzrál. Velkou šanci na čtvrtý gól měli hosté v 82. minutě. Rychlý brejk táhl po pravé straně Cilieček. Situaci dva na jednoho vyřešil přihrávkou na nabíhajícího Rusnoka. Rusnok se štěstím překonal i Janču, ale míč z úhlu do branky dostat nedokázal. Obrovská tutovka tak zůstala nevyužita. Definitivní pojistka tak musel přijít až 89. minutě. Cileček vyslal na steč Tomáše Izaiáše. Ten si nejprve poradil s bránícím hráčem a následně dokázal míč procpat kolem padajícího Janči - 1:4. 

 

 

Sestřih Utkání:

zdroj: youtube.com/@malyfotbalostrava2481

 

Report zaslal Tomáš Kovalčík



Ohlasy k zápasu



FK Baník Albrechtice
Robert Taussig, asistent trenéra: V sobotním utkání jsme zavítali na hřiště nováčka do Petřvaldu na Hepo. Stále nás trápí nemoci a zranění. Nevstoupili jsme do utkání dobře. Hned v úvodu jsme po ztrátě míče pustili domácí do rychlého brejků a ten domácí využili ke vstřelení gólů. Pak přišla další pohroma ve zranění brankáře Křistka a střídání. Pak jsme přebrali iniciativu a šli za vyrovnáním. Po centru do šestnácky se k doražce dostal sváteční střelec Přeček a vyrovnal. Po dalším rozehraném rohu se ke střele dostal Martin Žyla a dorážkou jeho střely nás Cileček dostal do vedení. Dokonce poločasu jsme měli ještě několik šancí a nevyužili jsme ani tři brejky dva na jednoho. Druhý poločas jsme opět začali aktivně a podařilo se nám hned v úvodu vstřelit třetí branku Izim. Domácí se snažili vstřelit branku a zkorigovat výsledek, avšak měli jen pár závarů. My opět zahazovali spousty šancí! V poslední minutě jednu z mnoha svých šancí nakonec Tomáš Izaiáš proměnil a vstřelil svůj druhý gól v zápase a korunoval svůj dobrý výkon. V utkání jsme zaslouženě zvítězili. Výsledek mohl být mnohem vyšší, kdyby jsme aspoň 50% z šancí proměnili. (zdroj: facebook.com/fkbanikalbrechtice)



Sestavy


TJ Petřvald
J. Janča [-] - M. Sobek [-] (89. V. Schack [-] ) , J. Uher [-] , D. Knor [-] , T. Budina [-] (46. V. Stavař [-] ) , P. Bílý [-] , L. Barčák [-] (82. J. Goldbricht [-] ) , O. Kostka [-] (69. V. Zajíček [-] ) , J. Sztymon [-] , F. Marek [-] , J. Krpec [-]

FK Baník Albrechtice
V. Křístek [-] (11. B. Gradek [-] ) - O. Přeček [-] , T. Izaiáš [-] , J. Rusnok [-] , M. Šimák [-] (82. L. Vagner [-] ) , D. Cileček [-] , D. Žyla [-] , M. Žyla [-] , D. Hruška [-] (85. J. Porembski [-] ) , J. Kociolek [-] , D. Uher [-]

Počet diváků: 100. Rozhodčí: HRDINA Lukáš - SEIDLER René, SÝKORA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Zpravodaj, Předseda klubu, Vedení klubu, Administrátor klubu, Funkcionář, Fanoušek, Fotograf - První SC Staré Město | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra hostů