5:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 15:30

8.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nepovedený začátek staroměstské nemrzel. Kozlovicím nasázeli na mokrém terénu bůra.


Branky


42. L. Boček , 46. A. Fojtík , 51. T. Baran , 52. L. Boček , 72. T. Baran - 4. J. Kabát
13

Sobotní odpoledne nabídlo ve šlágru kola souboj prvního týmu s druhým. Utkání nakonec dopadlo lépe pro domácí Staré Město. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí úvod opět nezachytili, do poločasu ale stihli otočit

Staroměstští vstoupili do šlágru kola ve skvělé pozici. V letošním ročníku ještě neprohráli a soupeřům navíc nasázeli 25 branek. Nováčku skupiny z Kozlovic se v sezóně také daří. Téměř tři stovky fanoušků tak čekaly na skvělý duel. Hned ve čtvrté minutě je ale hosté zaskočili. Přímý kop Martina Krpce Smolík pouze vyrazil před sebe k doraážejícímu Jakubu Kabátovi, který míč se štěstím dopravil do sítě - 0:1. Po úvodní brance se ve Starém Městě mohutně rozpršelo, což v následujících minutách začalo komplikovat snahu domácích, kteří se kombinační hrou chtěli dostat k šancím. Kombinace staroměstských na podmáčeném terénu vedla k nebezpečným kontrům ze strany hostí. V 15. minutě se po jednom z nich snažil ze střední vzdálenosti vypálit Matějka, leč vysoko přestřelil. O minutu později se rozjela rychlá akce domácích. Po rychlé spolupráci s Vyvialem pálil Fojtík. Skvělé reflexy ale předvedl golman Chlebek. V 18. minutě se opět ozvali kozlovičtí, když po rohu nebezpečně hlavičkoval Krpec. Fojtík se rozhodl Chlebka protáhnout i podruhé, když ranou z hranice vápna střílel nad jeho bránu. Hra se na těžkém terénu přelívala ze strany na stranu, po rychlé akci pálil hostující Piskoř, ale na Smolíka nevyzrál. Hra se po této šanci odehrávala především ve středu hřiště, přibývalo soubojů a fotbalovosti naopak ubylo. Domácí sice měli optický tlak, ale vážnější šanci si ne a ne vypracovat. To se změnilo až ve 42. minutě. Fojtík si skvěle píchl míč do vápna a lobem přes padajícího Chlebka připravil míč Lukáši Bočkovi. Ten už měl s dorážkou do prázdné brány lehkou práci - 1:1. To ale ze strany domácích nebylo všechno. V první nastavené minutě připravil po skvělé kombinaci na levé straně Forch míč na hranici šestnáctky Adamu Fojtíkovi, který střelou k levé tyči nedal Chlebkovi šanci - 2:1. To bylo z prvního poločasu vše.

Zjednodušení hry přineslo ovoce

V poločasové přestávce se odehrála jedna změna. Hostujícího Žáčka nahradil Lukáš Palko. Domácí šli do druhého poločasu s plánem hru na těžkém terénu zjednodušit a nenabízet soupeři možnosti k protiútokům. Sami chtěli naopak nějáké branky přidat. To se jim rychle podřilo. Po pěti nevýrazných minutách se hnali do protiútoku po levé straně hřiště. Zblokovaný centr si našel Tomáš Baran a v zakončení se nemýlil - 3:1. Za minutu našel po rychlém autu skvělým centr Šimek Lukáš Bočka a utkání bylo v podstatě rozhodnuto - 4:1. Kozlovičtí se už ve zbytku zápasu na odpověď nezmohli. Domácí naopak přidali ještě pátý gól. V 72. minutě se po střele Buchlovského k dorážce dostal opět Tomáš Baran a uzavřel stav utkání na výsledku 5:1.



Ohlasy k zápasu


První SC Staré Město
Radomír Hlaváč, trenér: Pořád stejná písnička. Nechytáme začátky utkání a už třetí zápas v řadě musíme dohánět náskok soupeře. To je teď náš největší úkol zlepšit to v dalších zápasech. Pozitivní je, že jsme schopni tyhle zápasy otáčet. Dnes se nám to podařilo do poločasu. Celou první půli jsme si ale zkomplikovali sami. Pravdou je, že naše hra je založená na snaze kombinovat už na vlastní polovině o což jsme se i snažili, ale kluci neodhadli stav hřiště, kde místy stála voda a kombinaci značně komplikovala, čehož soupeř využíval po našich ztrátách k nebezpečným kontrům. Do druhé půle jsme vstoupili s jasným pokynem dostat balón jednodušeji na polovinu soupeře a tam si dovolit s míčem větší riziko a po případné ztrátě se snažit o represink. To se nám dařilo, přidali jsme další branky a vytvářeli si další šance, které ale zůstaly bez efektu. Zasloužená výhra, skvělá návštěva, šest branek, co si více přát. Snad jen větší přízeň počasí. Škoda, že se takový zápas momentálně prvního s druhým nehrál na lepším terénu. I přes to si myslím, že se bylo na co dívat. A zase bych vzkázal fanouškům: „ Přijďte nás v sobotu podpořit do Petřvaldu v co největším počtu. Budeme vás tam potřebovat. Jste naším dvanáctým hráčem“.




Sestavy


První SC Staré Město
D. Smolík [-] - V. Kaňok [-] , P. Vyvial [-] (76. L. Pavela [-] ) , T. Baran [-] (82. J. Blažek [-] ) , D. Forch [-] , O. Šimek [-] (76. O. Vojkovský [-] ) , A. Fojtík [-] , V. Smilowski [-] , M. Dušík [-] (74. D. Papaj [-] ) , L. Boček [-] , J. Buchlovský [-]

FC Kozlovice
P. Chlebek [-] - J. Kabát [-] (5. J. Žáček [-] ) , M. Lušovjan [-] , J. Adamec [-] (63. J. Karban [-] ) , Z. Matějka [-] , T. Skurka [-] , M. Krpec [-] (71. D. Kabát [-] ) , J. Prudký [-] , M. Bednář [-] , Š. Krpec [-] , P. Piskoř [-]

ŽK: 15. M. Dušík , 68. D. Forch - 34. T. Skurka .
Počet diváků: 271. Rozhodčí: TOMAI Martin - HOŠEK Jiří, SMETANA Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Zpravodaj, Předseda klubu, Vedení klubu, Administrátor klubu, Funkcionář, Fanoušek, Fotograf - První SC Staré Město | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích