0:1
(0:0)
61. F. Buryan (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2023 16:00

5.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Karetní mariáš v Bystřici. Sudí Gába rozdal ČTRNÁCT žlutých karet a DVĚ červené!!!


Branky


61. F. Buryan (vl.)
15

Nedělní utkání v Bystřici nabídlo 108 divákům plno emocí, střetů a karetních trestů. Lépe z něj nakonec vyšli hosté ze Starého Města, které těsná výhra posunula na čelo tabulky I.A třídy skupiny B.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Terén v úvodu komplikoval hru

Staroměstští jeli do Bystřice nad Olší potvrdit dosavadní výborný vstup do sezóny. To domácí Bystřici provázelo ofenzivní trápení. Před výkopem utkání již 180 minut nevstřelili branku a v uplynulých dvou kolech si připsali dva body za dvě bezbrankové remízy. Aby se scénář z uplynulých dvou kol nepokoval, musel alespoň jeden tým vstřelit gól. K tomu měla oběma týmům pomoct zhruba stovka diváků. Špatný terén na bystřickém hřišti jim však tuto práci ztěžoval. Úvodní minuty proto fotbal obou týmů nebyl příliš koukatelný. Přesto se ale oba týmy do šancí dostali. Hosté měli tři tutové. Největší z nich měl na noze Lukáš Boček, když po akci Tomáše Barana netrefil prázdnou bránu. Bystřičtí měli od poloviny poločasu hru po téměř pod kontrolou. Drželi sice míč, ale šance si nevypracovávali. Vyjímkou je akce ze 40. minuty. Na jeden dotek se domácí dostali až do šestnáctky soupeře, kdy mohl Baron zakončovat do odkryté klece. Do střely mu však skočil další obránce a pokus zablokoval. Domácí pak hrozili hlavně ze standartních situací, které s citem zahrával zkušený Ivan Martinčík. Ani z nich však branka nepadla.  A tak, jak už je v Bystřici zvykem, skončil první poločas bez branek. 

Vlastenec, dvě červené karty a zahozená penalta

Druhý poločas už byl z hlediska tvrdosti hry, emocí a událostí. Střídání sice místní diváci o půli neviděli, ale z kabin vyšly na hřiště dva vyhecované mančafty. Hra se zákeřnými fauly postupem času kouskovala a plynulost, a především kvalita utrpěla. Úvodních patnáct minut pohledný fotbal nenabídlo. V 61. minutě se však dostali staroměstští do vedení. Hosté předvedli hezkou akci po pravé straně, na jejímž konci se ocitl Tomáš Baran. Nejlepší staroměstský střelec a hráč minulého kola poslal ostrý centr do šestnáctky, kde si míč do sítě nešťastně srazil Filip Buryan - 0:1. Po inkasované brance se Bystřičtí snažili něco s utkáním udělat a zdramatizovat jeho závěr. Drama to nakonec bylo. Na tvrdosti však obě mužstva ubírat nehodlaly. V 75. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Tomáš Baran. Vyloučení po zápase okomentoval následovně: „Mrzí mě, že jsem v zápase oslabil tým a v dalším kole nemůžu kvůli červené kartě nastoupit. Na druhou stranu nechápu, jak můžou takové zápasy pískat mladí kluci, kteří nemají zkušenosti. Červenou kartu jsem dostal poprvé v životě a nesouhlasím s tímto rozhodnutím. Nepodporuji zákeřný fotbal, ale je to pořád kontaktní sport. Jestli se budou hráči vylučovat za to, že se srazí tělem, tak nevím, jak bych měl hrát v souboji o míč.“ Stejná situace nastala o dvě minuty později na druhé straně. Tentokrát byl za "nedbalé strčení soupeře v přerušené hře jako reakce na přestupek, který byl spáchán na provinivšího se hráče." vykázán sudím Gábou ze hřiště po druhé žluté kartě David Králíček. Do pohody mohli hosty v deseti dostat Vojtěch Smilowski a Jakub Buchlovský. Ani jeden však ve stoprocentní šanci nezakončil přesně. Trest mohl přijít v nastaveném čase. Po faulu staroměstských se kopala penalta. Výhodu pokutového kopu ale Jiří Pilch nevyužil a z domácího utkání odchází Bystřice bez bodů. Staroměstští si naopak upevnili pozici na čele tabulky a mrzet je tak může leda absence Tomáše Barana v dalším soutěžním zápase s Horní Suchou. 



Ohlasy k zápasu


TJ Bystřice
Ondřej Kreželok, náhradní brankář: Zbytečně vyhrocený duel, 14 žlutých karet, dvě červené, vlastní branka a neproměněný pokutový kop. To vše nabídnul duel proti týmu Starého Města. Na konci poločasu se kvůli zbytečnému faulu hostujícího Buchlovského zvedly emoce, které již hlavní rozhodčí do konce utkání nezvládl ukočírovat. Po hodině hry se navíc hosté dostali do vedení a my už jsme nedokázali reagovat. Tři zápasy bez vstřelené branky, k nápravě může posloužit nedělní derby na domácím hřišti se Smilovicemi. (zdroj: tjfotbalbystrice.cz)

První SC Staré Město
Radomír Hlaváč, trenér: Zápas se mi nehodnotí lehce. Určitě jsme rádi za výhru, ta se však rodila velmi těžce. Z obou stran byl na hřišti vidět respekt k soupeři. Úroveň zápasu také ovlivnil nerovný terén. I přesto jsme se v prvním poločase dostali do tří gólovek. Hlavně ta Lukáše Bočka, kdy po akci Tomáše Barana netrefil prázdnou branku. Domácí hrozili ze standartních situací a z náběhů ze stran za naši obranu. Druhá půle byla z obou stran vyhecovaná se spoustou faulů. Hra byla hodně rozkouskovaná a ztratila plynulost i kvalitu. My jsme si pomohli akcí po pravé straně, kdy si po centru Barana dali domácí vlastní branku. Závěr zápasu byl hodně dramatický. Nejdříve jsme šli po červené kartě do deseti my, za chvíli na to i domácí. Do klidu nás mohli dostat Vojta Smilowski a Kuba Buchlovský, ti ale ve stoprocentních šancích selhali. A tak zákonitě přišel trest. V nastaveném čase jsme faulovali ve vápně a kopala se penalta. Tu domácí neproměnili. Celkově byla naše těsná výhra asi zasloužená. Přece jen jsme si vytvořili více šancí než domácí. Herně to ale nebylo podle představ. Chyběl nám větší klid na míči a lepší pohyb bez něj. Taky jsme dost kazili jednoduché věci. Víme, že v dalším zápase máme co zlepšovat. Dobré je, že si to kluci uvědomují a chtějí v dalším domácím utkání proti Horní Suché předvést lepší hru. (zdroj: facebook.com/prvni.sc.staremesto)



Sestavy


TJ Bystřice
J. Galusík [-] - N. Sroka [-] , D. Marosz [-] , J. Pilch [-] , L. Baron [-] , J. Rusz [-] (81. A. Liberda [-] ) , D. Kantor [-] , D. Králíček [-] , J. Opluštil [-] , I. Martinčík [-] (57. Š. Krátký [-] ) , F. Buryan [-]

První SC Staré Město
D. Smolík [-] - V. Kaňok [-] , M. Dušík [-] (79. O. Vojkovský [-] ) , T. Baran [-] , L. Pavela [-] (70. O. Šimek [-] ) , D. Forch [-] , P. Glembek [-] (63. P. Vyvial [-] ) , A. Fojtík [-] , V. Smilowski [-] , L. Boček [-] (79. D. Papaj [-] ) , J. Buchlovský [-]

ŽK: 19. J. Pilch , 25. F. Buryan , 59. D. Králíček , 62. Š. Krátký , 68. J. Galusík , 75. J. Rusz , 83. L. Baron , 94. N. Sroka - 35. T. Baran , 38. J. Buchlovský , 77. A. Fojtík , 92. D. Smolík . ČK: 77. D. Králíček - 75. T. Baran .
Počet diváků: 108. Rozhodčí: GÁBA Martin - RITTER Jakub, HORÁKOVÁ Renáta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Zpravodaj, Předseda klubu, Vedení klubu, Administrátor klubu, Funkcionář, Fanoušek, Fotograf - První SC Staré Město | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů