3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 16:30

3.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Video: Hepo první domácí utkání zvládlo. Góly i pohlednými akcemi bavilo diváky.


Branky


33. D. Knor , 63. P. Bílý , 76. J. Krpec - 83. O. Švrček
9

Sobotní odpoledne přineslo duel mezi nováčkem soutěže Hepo Petřvald a hosty z Tiché. Utkání dopadlo první tříbodovým ziskem domácích v I.A třídě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí poslal do vedení Knor

 

Po dlouhých dvaadvaceti letech se vrátila I.A třída na hřiště petřvaldského Hepa. Zatímco ambiciózní TJ pomýšlí na postup do divize, Hepo si účast v I.A třídě vybojovalo v loňského sezoně. První šance na body v nové sezóně na hřišti Kozlovic těsně nevyšla, i přesto se na hřiště druhého z petřvaldských mančaftů přišlo podívat 164 diváků. První velkou šanci si ovšem vypracovali hosté z Tiché. Po centru Martina Tománka přišel nejistý zákrok jednou rukou od domácího brankáře Janči. K dorážce se ovšem tichavští nedostali. Kapitán Marek naopak včasným odkopem rozjel rychlý protiútok petřvaldských, který musel před Sobkem hasit až hostující golman Pikulík. Tichavští bavili pohlednými kombinacemi. Po jedné z nich se ocitl sám před odkrytou bránou Štěpán Svoboda. Třiadvacetiletý útočník ale Jančovu bránu úplně přestřelil. Po úvodní desetiminutovce přišel s šancemi na řadu domácí Petřvald. Po rohu zahraném na krátko přišel načechraný centr do vápna hostí, který domácí obrana odvrátila pouze k nohám mladého Sobka. Ten ale svou tvrdou střelou Pikulíkovu branku minul. Ve 14. minutě zahrávala roh také Tichá. Svoboda zahrál standartní situaci centrem na hranici malého vápna, odkud se míč dostal k volnému Kociánovi, jehož střela opět Janču neohrozila. I přes napadání hostů se domácí Hepo snažilo o rozehrávku na krátko. Petřvaldští se tímto byli schopni dostat hluboko na polovinu soupeře. Na této úrovní zajímavý prvek ale skončil pouze u zblokované střely z kopačky Jana Uhera. První karetní trest utkání přišel ve 22. minutě, když hostující Tománek sundal skluzem na vlastní polovině domácího Krpce. Rozhodčímu utkání Pavolu Jantošovi, který svým vzhledem i přehledem na hřišti připomínal slavného Pierlugiho Collinu, to ale neuniklo. O tři minuty později přišla zajímavá standartní situace na druhé straně. Po přímém kopu Kociána nepřesně hlavičkoval kapitán Fajčák. Po této šanci se to tlaku dostali zase domácí a vyplatilo se. Ve 33. minutě vybojoval po nepřesné rozehrávce na půlce hřiště míč Dominik Knor. Přihrávkou na levou stranu na volného Kostku celou akci rozjel a po ose Kostka-Sobek-Večeřa a opět Kostka pak celou akci zakončil - 1:0. Tichavští na inkasovanou branku reagovali šancí o šest minut později. Po střele Kunčíka ale předvedl skvělé reflexy domácí brankář Janča. Těsně před prvním poločase ještě zlikvidoval únik domácích nadvakrát skvělými zákroky Vlastimil Pikulík. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí. 

Sobkovy šance domácí nemrzeli, výhru pečetil Krpec

Poločasová přestávka nabídla jednu změnu na straně hostí. Místo Lukáše Kunčíka se do hry dostal dvougólový žolík z minulého kola Ondřej Švrček. V 50. minutě přišla velká příležitost Hepa. Domácí na čtyři doteky zcela vyřadili všechny tři tichavské řady. Za obranou se ocitl v gólové šanci Sobek. I přesto, že jeho lobu už začali někteří diváci divoce tleskat, míč o pár centimetrů minul Pikulíkovu pravou tyč. Petřvaldští svými akcemi nadále bavili. "Underlap" na pravé straně resultoval v nástřel před bránu z kopačky Uhera. Před brankou stojící Sobek ale na míč nedosáhl. Když to nejde zblízka, půjde to z dálky – řekl si nejspíš šestnáctiletý Viktor Stavař, když svým dalekonosným pokusem v 56. minutě jen těsně minul Pikulíkovu branku. O dvě minuty později se pěknou individuální akcí prezentoval kapitán Filip Marek, kterého zastavil až před vlastním vápnem za cenu žluté karty Radim Švrček. Hosté byli podruhé potrestáni v 63. minutě. Kostkův centr umístil hlavičkou do protipohybu gólmana Pikulíka Petr Bílý - 2:0. Hra se poté na deset minut zcela uklidnila. Po autovém vhazování z otočky centroval před bránu střídající Ondřej Švrček. Daniel Fajčák ale na jeho centr nedosáhl. Za tři minuty tichavští litovali potřetí. Na krátko rozehraný rohový kop se následným centrem snesl až na hlavu Jaromíra Krpce, který neměl se zakončením nejmenší potíže - 3:0. Tichavští se po gólu vrhli do útoku. Snažili se držet míč na svých kopačkách, ale nepřesnosti je brzdili v postupu směrem k Jančově bráně. Po jedné ze ztrát upaloval na branku Sobek. Domácí útočník ale ani svou třetí velkou šanci nevyužil. Hosté se dočkali až sedm minut před koncem základní hrací doby. Po přímém kopu Kociána hlavičkoval Ondřej Švrček. Po jeho zakončení vypadl doposud výbornému Jančovi míč do sítě - 3:1. Kromě pár rychlých brejků ze strany Hepa se už více neudálo, a tak rozhodčí Jantoš ukončil utkání za stavu 3:1. 

 

Sestřih Utkání:

Zdroj: youtube.com/@fotbalskticha

 

Záznam Utkání:

Zdroj: youtube.com/@malyfotbalostrava2481



Ohlasy k zápasu



SK Tichá
Daniel Kula, trenér: Byli jsme ohledně prvního venkovního utkání optimističtí, ale výkon nás vrátil tam, kde to v loňské sezóně skončilo. Tedy Bystřice, Jablunkov.. Nemůžu tady hodnotit individuálně každého hráče, takže obecně. Nejsme zatím schopni se srovnat s většími prostory venkovních zápasů, je tam špatný výběr místa, nedostatečný pohyb, možná i jiné nastavení než v domácích utkáních. Přes ty negativa vyzdvihuji výkon Radima Švrčka, pro něj relativně na novém postu středního obránce. Los nám určil, že následující tři utkání sehrajeme doma a budeme muset hodně přidat na výkonu, abychom mohli udržet skvělou bilanci z našeho hřiště. (zdroj: fotbalskticha.cz)



Sestavy


TJ Petřvald
J. Janča [-] - D. Knor [-] , J. Krpec [-] (80. J. Karkoška [-] ) , V. Stavař [-] , M. Sobek [-] (86. V. Zajíček [-] ) , J. Uher [-] , P. Bílý [-] (66. T. Budina [-] ) , O. Kostka [-] (86. V. Schack [-] ) , J. Sztymon [-] (80. O. Cudrák [-] ) , F. Marek [-] , J. Večeřa [-]

SK Tichá
V. Pikulík [-] - R. Švrček [-] , D. Kocián [-] , L. Jiřík [-] (66. M. Srněnský [-] ) , L. Kunčík [-] (46. O. Švrček [-] ) , Š. Svoboda [-] (83. A. Čuport [-] ) , L. Lindovský [-] (69. P. Kerekeš [-] ) , M. Tománek [-] , D. Fajčák [-] , L. Tuček [-] , T. Kocián [-]

Počet diváků: 164. Rozhodčí: JANTOŠ Pavol - KLIMEK Tomáš, KNISPEL Jáchym František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza