3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Staroměstští vstoupili do sezóny vítězně


Branky


8

Sobotní odpoledne nabídlo ve Starém Městě u Frýdku-Místku zajimavý souboj. Ambiciózní Staré Město nakonec vstoupilo do sezóny výhrou nad nováčkem z Kopřivnice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní nervozitu prolomil Baran

Kopřivničtí, povzbuzeni suveréní jízdou za postupem, kterou v novojičínské I.B třídě předvedli minulou sezónu, zajížděli k utkání prvního kola ve druhé nejvyšší krajské soutěži na horkou půdu Starého Města. Domácí se nijak netají ambicemi na brzký postup do krajské přeboru, a tak v letním přípravném období výrazně posilovali. Šest letních posil a kádr nového kouče Radomíra Hlaváče se staroměstským fanouškům, kterých na úvodní duel dorazilo skvělých 340, uvedl ve velkém stylu. Tým nového kopřivnického lodivoda Pavla Macíčka, který nahradil zkušeného kouče Bedricha, přitom do zápasu nevstoupil vůbec špatně. Hned v úvodních minutách se do vyložené šance dostal druhý nejlepší střelec loňské I.B třídy sk. D Tomáš Socha. Ten si ale pod tlakem neseřídil mířidla a branku Smolíka minul. Kopřivničtí nadále využívali aktivního presinku a vystihovali chyby v domácí rozehrávce. Větší příležitost než ta Sochova z toho ovšem nevzešla. Na první pohled patrná úvodní nervozita na kopačkách staroměstských ale domácí nepoložila. Ve 30. minutě se otevřel skóre loňský nejlepší střelec domácích Tomáš Baran - 1:0. Úvodní branka domácí před početným publikem ještě nabudila. Domácí si připravili několik slibných šancí. Zuby si však vylámali na skvělém kopřivnickém brankáři Filipu Halamíčkovi, který své obraně vydržel až do posledního hvizdu prvního dějství krýt záda. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro staroměstské. 

Domácí si závěr pohlídali

Do druhého poločasu Kopřivnčtí vstoupili beze změn, ale s úmyslem brzy vyrovnat, dostat domácí hráče pod tlak a těžit z jejich chyb. Záměr Pavlu Macíčkovi zhatil hned v 50. minutě dvacetiletý Lukáš Boček, který tak podruhé překonal Halamíčka - 2:0. O tři minuty později bylo pro domácí diváky ještě veseleji. V závaru se nejlépe zorientovala letní posila z Vratimova Vojtěch Smilowski a dal tak domácím definitivní klid - 3:0. Zápas se poté v podstatě dohrával. Domácí hru bezpečně kontrolovali a drželi míč na svých kopačkách. Kopřivničtí se sice snažili prosadit po rychlých brejcích, ale bez gólového efektu. Jeden z kandidátů na postup tak vstoupil do sezóny vítězně. Nováčka z Kopřivnice porazil v poměru 3:0.



Ohlasy k zápasu


První SC Staré Město
Radomír Hlaváč, trenér: Do prvního zápasu sezóny jsme šli s velkým odhodláním uspět v něm a zároveň předvést výkon, který se bude divákům líbit. Prvních dvacet minut ale byla na některých hráčích vidět lehká nervozita. Z té taky pramenily některé nepřesnosti a neproměnění slibných brankových příležitostí. Po první vstřelené brance jsme se uklidnili a náš výkon šel nahoru. Vyšel nám i vstup do druhého poločasu kdy se nám rychle podařilo vstřelit dvě branky. I v dalším průběhu zápasu jsme si vytvářeli slušné příležitosti k navýšení skóre, ale ty jsme nevyužili. V závěru utkání měl soupeř, který hrozil hlavně z brejků a standartních situací několik nebezpečných akcí, které se nám podařilo v jednom případě i se štěstím ubránit. Naše vítězství je dnes zcela zasloužené a je nám odměnou za předvedenou hru. Doufáme, že jsme potěšili i diváky, kteří přišli v hojném počtu a řekli si o jejich další přízeň. Kluky musím dnes pochválit za předvedený výkon. Teď jde o to, zda jsme schopni dnešní výkon podávat opakovaně. (zdroj: Facebookové stránky První SC Staré Město)

FC Kopřivnice
Jiří Kocián, kapitán: Bylo to naše první utkání v I.A třídě, věděli jsme, že nás na úvod nečeká lehký soupeř. St. Město ukázalo svou kvalitu a nutno říct, že vyhráli zaslouženě. Zápas nám ukázal naše nedostatky, na kterých musíme určitě zapracovat. Teď máme před sebou první domácí zápas v sezóně, na který se musíme připravit a rozhodně zlepšit náš výkon. (zdroj: webové stránky klubu FC Kopřivnice)



Sestavy


První SC Staré Město
D. Smolík [-] - V. Kaňok [-] (77. J. Blažek [-] ) , P. Vyvial [-] (68. L. Pavela [-] ) , T. Baran [-] (68. O. Vojkovský [-] ) , J. Buchlovský [-] , P. Glembek [-] , A. Fojtík [-] , V. Smilowski [-] , M. Sušovský [-] , L. Boček [-] (80. D. Papaj [-] ) , M. Dušík [-] (80. D. Forch [-] )

FC Kopřivnice
F. Halamíček [-] - M. Socha [-] , P. Horák [-] , J. Kocián [-] , T. Socha [-] , P. Vrba [-] , P. Babinec [-] (68. T. Gazda [-] ) , M. Janša [-] (23. D. Hruška [-] ) , D. Varga [-] , A. Kelnar [-] (68. V. Hlaváč [-] ) , D. Strnadel [-]

ŽK: 23. V. Kaňok , 55. P. Vyvial - 41. P. Horák .
Počet diváků: 340. Rozhodčí: TOMAI Martin - ČECHÁČEK Jan, SIKORA Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích