0:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2023 15:00

12.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kuřim napravila porážku z minulého kola - FOTO


Branky


9

Dvanácté kolo krajského přeboru přivedlo na Vojtovu lídra tabulky a nejvážnějšího uchazeče o postup do divize FC Kuřim. Ta v minulém týdnu nečekaně klopýtla 0:1 doma s Ráječkem, takže fanoušci obou týmů čekali, co to s favoritem soutěže udělá v dalším kole. Musíme uznat, že prakticky nic. Hosté měli zápas pod kontrolou a Morenda měla jen asi dva, tři náznaky, kdy to mohla narušit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pokud se vzhledem k solidním herním projevům obou týmů v předchozích zápasech dala čekat technická partie, tak to bylo jinak. Fotbalovou kvalitu přebíjela bojovnost a nasazení. V prvním poločase se Morenda do gólové příležitosti nedostala. V 15. minutě ale vytvořila před brankou hostů pořádný závar a míč poskakoval v malém vápně. Nakonec to hosté odvrátili ale i cenu zranění brankáře Adama Smrčky. Po špatném došlápnutí z výskoku si zranil koleno a musel střídat. Akci ale ukončil náš kapitán Ondřej Kubík po tvrdém dojetí do obránce, za což uviděl žlutou kartou. Kuřim byla směrem dopředu aktivnější, od začátku dávala najevo, že na Vojtově chce výpadek s Ráječkem napravit. V prvním poločase sice měli hosté územní převahu, ale domácí branku ohrožovali většinou střelami zdálky, protože blíž k brance je pozorná obrana v nepouštěla. S jedinou výjimkou. Ve 21. minutě domácí ztratili míč v rozehrávce před vlastním pokutovým územím, balón do něj propadl a Petr Musil propálil míč do sítě. O pár minut později vypadala hlavička Lukáše Šťastného nenápadně, ale s tečí brankáře Toma Fialy si našla tyčku.

To, co asi Kuřim chtěla na Vojtově hrát a v prvním poločase se jí to moc nedařilo, se hostům povedlo už v prvním útoku ve druhém dějství. Rychlý brejk s několika přesnými přihrávkami zakončil přesnou střelou z pravé strany ke vzdálenější tyči má David Petřík. Po druhé brance měli Kuřimští několik možností k pojištění náskoku. V koncovce ale nebyli důslední a dvakrát je vychytal Fiala. A mohli jsme potrestat. V 62. minutě se David Abdulai protlačil přes chybující obranu na malé vápno, ale slaboulinkou střelou spíš míč přihrál na brankové čáře bezbranně stojícímu obránci. Škoda, bylo to v době, kdy domácí zvyšovali obrátky a před brankou hostů začalo být rušněji. Naopak tečku za zápasem udělal nádherný volej Adama Rolinka, kterým po dlouhém přetaženém centru z pravé strany vymetl protější šibenici.

Report: SK Moravská Slavia Brno



Ohlasy k zápasu


SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster (trenér): Chtěli jsme navázat na minulé zápasy, kdy jsme hráli dobře kombinačně, dostávali jsme se do šancí, proměňovali jsme je a měli jsme z toho body. Kuřim samozřejmě byla jasným favoritem, ale věřili jsme si, že ji minimálně potrápíme. Ale přijelo k nám velice kvalitní a připravené mužstvo, které si po tom průběhu tři body zasloužilo. My jsme tam měli nějakou šanci na dva jedna, kterou jsme bohužel nevyužili, a navíc pak velmi rychle dostali krásný gól na 0:3 a bylo po zápase. Na Kuřimi bylo vidět, že po první prohře hodně chce vyhrát. Škoda, že jsme dostali tak zbytečný první gól. Pokud bychom udrželi minimálně do půlky stav 0:0, a myslím, že to bylo v našich možnostech, oni by možná nervózněli a zápas se mohl vyvíjet jinak. Ale to je opravdu jen možná…

FC Kuřim
Svatopluk Habanec (trenér): Chtěli jsme být od začátku aktivní, získávat míče a prosazovat se po křídlech a vytvářet si šance. Ale poločas byl jen 1:0. Vyšla nám akce na začátku druhé půle a byl to velice důležitý gól na 2:0. Myslím, že tím jsme zápas rozhodli. Pak přišla vlastně jediná taková komplikace, když domácí Abdulai mohl snížit na 1:2. Nestalo se tak, naopak dali jsme třetí gól a zápas jsme v pohodě utkání dohráli za držení míče. Teď nás čekají poslední tři zápasy a my z nich chceme vytěžit co nejvíc bodů, jako vklad pro jaro. Určitě nebudeme tajit, že chceme jít do divize.



Sestavy


SK Moravská Slavia Brno
T. Fiala [-] - O. Kubík [-] , S. Čus [-] (63. D. Baránek [-] ) , M. Drenka [-] , O. Havelka [-] - L. Matyska [-] (83. R. Suchomel [-] ) , L. Gruber [-] (77. D. Marcinov [-] ) , M. Essuon [-] , D. Síleš [-] , V. Čech [-] - D. Abdulai [-]

FC Kuřim
A. Smrčka [-] (18. M. Lošťák [-] ) - J. Pluháček [-] (82. F. Vlček [-] ) , A. Rolinek [-] , P. Musil [-] (62. O. Ullmann [-] ) , J. Motyčka [-] (62. A. Bartoš [-] ) , D. Koreň [-] , J. Pospíšil [-] , L. Šťastný [-] , M. Pitel [-] , P. Halouzka [-] , D. Petřík [-] (82. T. Kupský [-] )

ŽK: 15. O. Kubík - 15. M. Pitel , 28. J. Motyčka , 70. J. Pospíšil .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kučera Josef - BÁBÍČEK Radek, JELÍNEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 11:27

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 22:34
Petr Florián

Expert: František Furch
Tip experta: výhra hostů

Kuřim se nenechá podruhé za sebou zaskočit a vrátí se na vítěznou vlnu.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 17:39

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 18:52

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 21:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 09:08

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 06:53

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 18:55

Tip: výhra domácích