M. Skala 11. (p.)
V. Mencl 28.
M. Boukal 48.
T. Froněk 88.
4:5
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 17:00

6.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žákava zatratila během 5 minut dvougólový náskok a s Kolovčí padla. “Kdybychom si na těch 5 minut sedli na hřiště, vyšlo by to asi nastejno,” říká kapitán Soukup


Branky


11. M. Skala (p.) , 28. V. Mencl , 48. M. Boukal , 88. T. Froněk - 14. J. Lucák , 65. M. Lucák , 74. P. Vachtl , 76. J. Lucák , 78. P. Vachtl
26

Oba týmy umí dávat góly a dávají je rádi. Výjimkou nebyl ani zápas v Žákavě. Koloveč sice už 1:3 prohrávala, po chvilkovém žákavském blackoutu ale zápas otočila a odváží si 3 body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek zápasu byl vyrovnaný. Skóre se měnilo poprvé po proměněné penaltě domácího Michala Skaly, za chvíli ale bylo srovnáno. Ve 14. minutě dal zápasu opět nerozhodný stav Jakub Lucák. Koloveč pak sice hrála dobře, dalšího gólu se ale dočkali domácí. Ve 28. minutě se přesně trefil Václav Mencl a Žákava podruhé v zápase vedla. Ve zbytku poločase dominovala Žákava, která ale s šancemi nakládala prachbídně a namísto pohodlného vedení se šlo do kabin za stavu 2:1.

 

Trápení v koncovce ale protrhl chvíli po startu druhého dějství Matěj Boukal. Domácí neměli dost a chtěli střílet další a další góly. Na zadní vrátka ale nejspíše zapomněli. První varovný signál přišel v 65. minutě, kdy na rozdíl jednoho gólu snížil Milan Lucák. Pak ale přišla pětiminutovka, během které Koloveč nastřílela tři góly - postupně se o ně postarali střídající Pavel Vachtl, Jakub Lucák a znovu Pavel Vachtl. Domácí lehce opaření nesložili zbraně a podařilo se jim gólem Tobiáše Froňka snížit. Na víc ale čas nezbyl, a tak v divokém zápase zvítězila Koloveč.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Ondřej Soukup, hráč: Zápas se mi hodnotí těžce…prvních deset minut utkaní byli hosté lepším týmem, poté se hra vyrovnala. Soupeř sázel na dlouhé křižné balony, hlavně na rychlého Lucáka. My hráli po stranách, občas se možná snažili více kombinovat. Výkonově by byla asi spravedlivá remíza za první půli, nicméně jsme opět narazili na naši Achillovu patu a to je neproměňování ložených šancí…místo poločasu 5:2 to bylo pouze 2:1 a stále bylo o co hrát. Druhý poločas jsme začali dobře a po chvilce zvýšili na 3:1. Poté si vytvořili ještě 2 šance na zvýšení, ale bohužel neproměnili a místo toho, abychom uklidnili hru a trochu se stáhli, tak jsme se hnali stále zbytečně dopředu. Toho využil soupeř. Po sporném faulu s notnou dávkou štěstí, kdy propadl míč asi přes 3 naše hráče snížil na 3:2 a to ho nakoplo. 10 minut se ještě hrálo, ale pak přišla naše černá pětiminutovka. Soupeř nakopl balón dopředu a dal gól a hned 3x. Úplně jsme na chvilku přestali hrát a kdybychom si na těch 5 minut sedli na hřiště, vyšlo by to asi nastejno. Pak jsme zase čali drobet hrát, snížili, ale už bylo pozdě. Nejvíc nás mrzí, že jsme v podstatě pustili vyhraný zápas a to se nám nemůže stávat. Tím nijak nechci snižovat výkon Kolovče, která nesložila zbraně, vstřelila nám 5 gólů a na to už se venku vyhrává. Gratuluji soupeři ke 3 bodům a my se ze zápasu snad ponaučíme.

TJ Slavoj Koloveč
Martin Steinbrücker, trenér: Rozdělil bych to na třetiny. Prvních 30 minut jsme byli lepší, i když jsme prohrávali, ale hráli jsme, co jsme chtěli a jakš takš to vypadalo. Od 30. minuty ten zápas ale mohli domácí klidně rozhodnout, protože spálili 3-4 gólové šance. My jsme přežili poločas za stavu 2:1, ale ani vstup do druhé půle nám nevyšel a brzy jsme dostali třetí branku. Ale vzchopili jsme se, kluci zabrali. Apelovali jsme na to, že se nesmíme vzdát a naštěstí tam byla desetiminutovka, kdy jsme dali 4 slepené góly, což soupeře, i když pak ještě dokázali snížit, dorazilo. Pro oko nezaujatého diváka asi super, ale pro trenéry to byl mazec.



Sestavy


FK Žákava
M. Vykoupil [-] - S. Nekola [-] (80. T. Froněk [-] ) , V. Mencl [-] , J. Smazal [-] , Z. Plzák [-] (46. P. Malý [-] ) , M. Skala [-] , T. Nekola [-] (80. I. Kašpar [-] ) , O. Soukup [-] , M. Soukup [-] , M. Boukal [-] , L. Drugda [-]

TJ Slavoj Koloveč
V. Knopf [-] - M. Duchoň [-] , M. Záhrobský [-] (80. V. Šteffl [-] ) , J. Fiala [-] (60. P. Vachtl [-] ) , J. Lucák [-] (88. R. Duchoň [-] ) , M. Soupír [-] (46. P. Grajciar [-] ) , D. Soupír [-] , M. Lucák [-] , L. Tumpach [-] , F. Šlajs [-] , P. Kadlec [-]

ŽK: 64. L. Drugda - 11. V. Knopf , 16. M. Soupír , 79. P. Grajciar .
Počet diváků: 185. Rozhodčí: Šlauf Jiří - SCHNEIDER Josef, PAUR Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Kořenek

Expert: Ondřej Chrž
Tip experta: výhra hostů

Myslím, že jednoznačně vyhraje Koloveč

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: remíza