2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 17:00

2.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Třebětice byly blízko senzaci! Olešník ale zachránil Řepa


Branky


28. D. Heller , 77. J. Řepa - 22. F. Nehyba
24

Pohádka ve fotbalovém prostředí. Tak by se dala popsat cesta Třebětic za poslední dvě sezony, když se tým z jihovýchodu jižních Čech dostal z 1.B třídy až mezi krajskou elitu. Los týmu Marka Černocha navíc přisoudil do prvního kola to největší jméno posledních let, Olešník.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvaadvacátá minuta slávy

Za slunného počasí se hrál pro dvě stovky diváků velice atraktivní fotbal, který musel bavit. Olešník, vedený nestárnoucím Davidem Lafatou, měl herní převahu od prvních minut, ale hosté plnili obrannou práci bezchybně. Navíc ve dvaadvacáté minutě přišel zatím ten nejkrásnější moment třebětického fotbalu. Na konci rychlého protiútoku hostí stál Filip Nehyba, který obstřelil brankáře Tomáška a stal se tak historicky prvním střelcem Třebětic v krajské přeboru mužů. Vedení ale trvalo pouhých šest minut, když Szó našel při standardní situaci kapitána Hellera a ten svojí hlavičkou vyrovnal. Olešník měl poté i šance na otočení skóre ve svůj prospěch, byť největší příležitost měli naopak hosté. Když ale Nehybův pokus skončil pouze na tyči Tomáškovi branky, skončil poločas remízovým výsledkem 1-1.

Hrdina Černý

Trenér Chlumecký byl o poločase v kabině Olešníku vyslyšen a domácí svěřenci od první chvíle mačkali ve druhém dějství hosty z Třebětic. Ti se drželi pevné obrany a hrozili z minima šancí. I ty ale dokázali pozlobit a v té největší vychytal Galla brankář Tomášek, který tak prokázal své kvality. Čas pomalu plynul a Olešník nemohl dlouho vyzrát na hostující mančaft. V 77. minutě ale přišla jediná skulinka v třebětické obraně. Domácí rozjeli kombinaci po ose Nohava, Szó, který následně našel Jana Řepu, na jehož obstřel Zejda neměl nárok. Letní posila ze "Čtyráku" tak vystřelila Olešníku tři body, když si domácí závěr už zkušeně pohlídali. Třebětice ale předvedly velmi sympatický výkon, za který se rozhodně stydět nemusí.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
FB Olešník: Zápas se odehrál za slunečného počasí před početnou diváckou kulisou, která sledovala oboustranně atraktivní utkání. I přes optickou převahu domácích, to byli právě hosté, co se ujali vedení, díky důsledné defenzívě a rychlému protiútoku- 0:1. Z letargie domácí vysvobodil skvěle kopnutým rohovým kopem Robert Szó, když po nacvičeném signálu neomylně našel hlavu našeho kapitána Dominika Hellera, který klinicky uklidil míč na zadní tyč- 1:1. Od tohoto okamžiku bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, ale skóre se do poločasu nezměnilo. Domácí po důrazné promluvě trenéra Chlumeckého, vrhli všechny síly do ofenzívy a vedení strhli na svou stranu po precizní kombinační akci po ose Nohava, Szó, Řepa kdy poslední jmenovaný se vyhnul ofsajdové pasti a neomylně obstřelil gólmana Zejdu- 2:1. Závěr utkání si domácí zkušeně pohlídali. I přes náročné utkání zůstali první body doma. Nováček se sice ukázal, leč na zkušené hráče Olešníka to nestačilo.

FK Sokol Třebětice
Marek Černoch - trenér: Musím kluky za výkon pochválit. Drželi jsme se našeho taktického plánu a navíc jsme se po brance Filipa dostali do vedení. Bohužel jsme ale po zbytečné standardce inkasovali a do poločasu jsme ještě opět Nehybou nastřelili tyč. Druhý poločas na nás Olešník vletěl a ten prokázal svojí kvalitu, když dokázal využít jednu naši chybu, když jsme to vzadu otevřeli a otočil tak skóre ve svůj prospěch. Domácí tak zaslouženě vyhráli, ale my se nemáme za co stydět.



Sestavy


FK Olešník
P. Tomášek [-] - J. Toth [-] , D. Lafata [-] , D. Heller [-] , P. Nohava [-] , J. Řepa [-] (79. M. Pavlík [-] ) , J. Turek [-] (72. D. Tomášek [-] ) , R. Szó [-] (86. P. Knietel [-] ) , M. Miklík [-] (92. J. Píša [-] ) , L. Vojta [-] (60. M. Beko [-] ) , J. Kalášek [-]

FK Sokol Třebětice
V. Zejda [-] - F. Nehyba [-] , O. Černoch [-] , V. Švarc [-] (75. M. Kelbler [-] ) , J. Chvátal [-] (26. F. Solař [-] ) , M. Trávníček [-] , V. Novák [-] , P. Švarc [-] (72. R. Tříletý [-] ) , R. Nehyba [-] , V. Habr [-] (86. D. Kelbler [-] ) , L. Gall [-]

ŽK: 44. M. Miklík , 57. D. Heller , 67. J. Toth , 90. D. Lafata - 52. F. Solař , 89. M. Trávníček .
Hráči zápasu: J. Řepa - F. Nehyba .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: LEIŠ Filip - PEČENKA Miroslav, NEDVĚD Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Domácí pojedou v trendu posledních let a doma budou vyhrávat.

Tip: výhra domácích

Václav Plachta

Expert: Jan Matoušek
Tip experta: výhra domácích

Nováček soutěže se bude chtít ukázat a navázat na skvělou minulou sezónu. Olešník má, ale zkušený tým a zápas na domácí půdě si pohlídá. Tipuji výhru Olešníku 3:0.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích