V. Buřič 33.
D. Konůpek 72. (vl.)
2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2023 16:00

9.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. C, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby v Pečkách rozhodla vlastní branka


Branky


33. V. Buřič , 72. D. Konůpek (vl.) - 56. M. Starov
9

Pečky měly po šesti odehraných kolech 23 inkasovaných branek a v derby potřebovaly něco změnit. Plaňany chtěly navázat na výhru proti Velimi a v Pečkách bodovat. Derby před 200 diváky nakonec rozhodla vlastní branka z kopačky hostujícího Konůpka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pečky poslal do vedení Buřič

Od úvodních minut se hrál opatrný fotbal z obou stran. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a tak se hra odehrávala spíše mezi velkými vápny. Plaňany měli více balón na svých kopačkách, ale první šanci si vytvořili domácí. Zajíc ovšem nedokázal svou šanci využít. Ve 33' si na pěknou průnikovou přihrávku naběhl domácí Buřič, obešel brankáře Arnolda a pohodlně zakončil 1:0! O chvilku později mohl Buřiče napodobit T. Müller, ale v dobré pozici ještě hledal spoluhráče, který z těžkého úhlu mířil pouze do tyče.

Vyrovnání a pak vlastenec

Do druhého poločasu Plaňany zvýšily svojí aktivitu, ale domácí bránili pozorně. V 56' se domácím nepovedl odkop a vrácený míč propadl obranou, kde si ho našel Starov a nedal Mašínovi šanci 1:1! V dalších minutách si mohli domácí několikrát vzít vedení zpět, ale útočící hráči nedokázali zamířit přesně. V 72' se v pokutovém území hezky uvolnil domácí Hovorka, přihrál před bránu volnému Sovovi, kterému na poslední chvíli zabránil skluzem hostující Konůpek, ovšem tak nešťastně, že míč skončil v hostující bráně 2:1! V závěrečných minutách už si Plaňany nedokázaly vypracovat brankovou příležitost a Pečky můžou slavit zisk třech bodů z derby.



Ohlasy k zápasu


AFK Pečky
Zdeněk Buřič (trenér): Po posledním utkání jsme se rozhodli udělat nějaké změny, protože se dostávalo hodně gólů. Taktika tak byla podřízena pevnější organizaci obrany s rychlým přechodem do útoku. Obrana pracovala celkem dobře, soupeře jsme nepouštěli do žádných gólovek, s naší tvorbou hry směrem dopředu to už taková sláva nebyla. Měli jsme pasáže, ve kterých se hodně kupili nepřesnosti a často ztráceli míče. Hráči v nově složené záloze se drželi v první půli příliš vzadu a chyběli v prostorách, kde bylo třeba podpořit útočné snažení nebo sbírat odražené míče, během zápasu se ale jejich pohyb postupně zlepšoval. Derby s kvalitním soupeřem jsme tedy zvládli, a přestože to od nás nebyl úplně poutavý výkon, počítáme tři body to tabulky.

TJ Sokol Plaňany
Petr Šafránek (trenér): V Pečkách jsme chtěli bodovat a to se nepodařilo, takže jsem nespokojen. Úroveň derby mě také zklamala a my jsme tomu také přispěli svým výkonem. Očekával jsem větší náboj, nasazení a alespoň občas hru nahoru dolů a to v zápase vidět nebylo. Hrálo se oboustranně opatrně s tím, udělat co nejméně chyb a to poznamenalo úroveň zápasu. Pokud bych měl hodnotit výkon obou mužstev, tak si myslím, že po většinu zápasu jsme byli lepší ve středu hřiště, ale nedokázali jsme toho využít ve finální přihrávky, které by nás dostávali do šancí. Naopak vzadu jsme hráli na zbytečné riziko a toho domácí dokázali využívat a tam byli výrazně nebezpečnější než my. Pokud to shrnu, tak za hru ve středu hřiště bychom si bodovat zasloužili, ale Pečky měli více šancí a tak zásluha je na jejich straně. Nedělám to často, ale musím pochválit hlavního rozhodčího Benáka, od první minuty nastavil přísnější metr, pískal i drobnější zákroky či souboje a tím si bez problému udržel s přehledem kontrolu nad zápasem.



Sestavy


AFK Pečky
F. Mašín [-] - T. Křivský [-] , T. Müller [-] (62. M. Materna [-] ) , J. Pikner [-] , P. Sova [-] , T. Havelka [-] , T. Holub [-] , D. Brunclík [-] , M. Kaše [-] , V. Buřič [-] (50. R. Hovorka [-] ) , J. Zajíc [-]

TJ Sokol Plaňany
V. Arnold [-] - J. Kuchař [-] , Y. Nevdashov [-] , M. Volavka [-] , D. Žemba [-] , O. Shpuryk [-] , M. Starov [-] (79. J. Nedvědil [-] ) , F. Sosvor [-] , A. Vietrov [-] , D. Konůpek [-] , A. Motrunich [-] (86. K. Hanzálek [-] )

ŽK: 38. T. Křivský , 50. P. Sova - 58. D. Konůpek , 67. M. Starov , 87. A. Vietrov , 90. O. Shpuryk .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Benák Petr - ŠMEJKAL Jiří, SVOBODA Jindřich.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Kateřina Uhlířová

Expert: Miroslav Čepelka
Tip experta: remíza

Derby dvou klubů ležících v těsné blízkosti. Myslím, že Plaňany si minimálně jeden bod odvezou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích