M. Petr 37. (p.)
O. Chalupa 38.
M. Cafourek 77.
3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2023 14:30

13.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lány doma udolaly Hředle, těm nepomohl ani zlepšený výkon


Branky


37. M. Petr (p.) , 38. O. Chalupa , 77. M. Cafourek - 14. D. Bechner
8

V sobotu proti sobě zápas odehrály celky z Lán a Hředel. Domácí šli do zápasu v roli favorita, ale hosté dokázali předvést úctyhodný výkon a ostuda z toho nebyla. Lány dokázaly zápas otočit a zároveň rozhodnout během pouhých dvou minut a to ještě v prvním poločase. Zápas doprovázela kontroverze a napětí, které bylo vyvoláno rozhodnutími hlavního arbitra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostující gól a rychlá otočka

Zápas začali o něco lépe hráči domácích Lán, kteří si dokázali hned v úplném úvodu vypracovat šanci prostřednictvím Chalupy, kterého ale zvládl vychytat bravurní Bečirovič v brance Hředel. Míč však vyrazil pouze před sebe a domácí hráč měl šanci v podobě dorážky, prostřednictvím které ale pouze nastřelil tyč. V tu chvíli začaly první momenty, které se nelíbily hostujícím hráčům, jelikož zákroky Kedroně na Bechnera zůstaly bez povšimnutí. Hředle mimo to hrozily pouze z ojedinělých brejkových situací. Paradoxem tak bylo, že to byli právě oni, kdo se dostal do vedení. A. Vitner našel dlouhým pasem rozběhnutého Bechnera, který se dokázal skvěle uvolnit a poslal míč za záda brankáře Javůrka - 0:1.

 

Další šance hostů přišla jen o pár minut později, když se tentokrát A. Vitner ujal role zakončovatele a prověřil brankáře domácích, který  tentokrát zvládl pohotově zasáhnout. Poté se do hry začali dostávat také domácí z Lán. Ti si, po mnoha neodpískaných faulech z jejich strany, což je nezbytné podotknout, dokázali vypracovat šanci prostřednictvím velmi rozporuplně penalty, která se zahrávala po ruce Pelce. Rozhodčí situaci viděl jen z velké dálky, rozhodl však ve propěch domácího týmu. Pokutový kop následně s klidem proměnil Petr - 1:1. Hned o tři minuty později byl ve sporné situaci seslán k zemi hředelský Sláma, ale rozhodčí zákrok neposoudil jako nedovolený a hra pokračovala. Z útoku, který možnému faulu nadcházel, padla druhá a ve výsledku rozhodující branka, když se dokázal prosadit Chalupa -2:1. Tímto výsledkem poločas také skončil a spokojenější tak do šaten odcházeli domácí, hosté si naopak do druhé poloviny odnášeli jednobrankové manko.

Šance na obou stranách a pozvrzení

Druhý poločas začal tlakem Hředel, které se snažili zápas vyrovnat a potencionálně i kompletně otočit. Do šance se nejdříve dokázal dostat Bechner, jeho střelu ale gólman Javůrek v klidu zneškodnil. Následný pokus A. Vitnera se nesl ve velmi podobném duchu. Poté se do šance dostal ještě Sláma, jehož zakončení hlavou skončilo jen těsně vedle domácí svatyně. Nezaviněné zranění mladičkého M. Vitnera bylo tím posledním, čím se hostující klub zapsal do dění zápasu. Od 60. minuty byl na hřišti jen jeden tým, a to tým domácích. Gólové šance Petra a Slezáka brankou neskončily a dobrá zakončení Kedroně s Buršíkem vychytal připravený Bečirovič.

 

Do obrovské šance se krátce nato dostal Rus, zakončení ale ani on nezvládl dotáhnout až do konce. Další v pořadí by opět Slezák, který chtěl svou přihrávkou najít jednoho z připravených spoluhráčů, ale našel pouze hostujícího Mrázka, který míč nešikovně trefil do vlastní tyče, od které se ale, naštěstí pro Hředle, odrazil pryč od branky. V 75. minutě se do šance dostal ještě Mušálek, který také nezvládl překonat hředelského gólmana a potvrzení tak přišlo až v 77. minutě, když se dokázal prosadit Cafourek - 3:1. Poslední situací, která stojí za řeč, pak bylo bodlo Slámy, které ale korigující branku nepřineslo. Zápas tak skončil výhrou domácích Lán, Hředle se naopak musely obejít bez bodů.

 

Fotogalerie od Davida Svobody.



Ohlasy k zápasu



FK Hředle
Jan Sklenář - trenér: První poločas jsme odehráli solidně. Po úvodní domácí tyči, jsme hráli přesně to, co jsme chtěli a dostali jsme se do vedení a mohli přidat i další zásah. Domácí jsme k nějakým výrazným šancím nepouštěli a to i přesto, že byli více na míči a měli optickou převahu. Vše rozhodla za mě nesmyslná penalta. Bohužel v této době už nikdo ani pořádně neví, co ruka je a co ruka není, každoroční změna tohoto pravidla z toho dělá jen a jen zmatky. I tak si myslím, že toto se jako ruka prostě nepíská. Za minutu na to další sporný zásah nezásah hlavního arbitra a domácí vedli. Druhý poločas jsme začali dobře a k vyrovnání chyběl jen kousek. Po hodině přišlo zranění Martina Vitnera, ztratili jsme zcela střed hřiště a od té doby to bylo už jen na jednu branku a bylo jen otázkou, jak dlouho nás nechá Javor a domácí hráči ve hře. Po delší době, i přes prohru, jsme na hřišti soupeře neodehráli špatnou partii, ale nepočítal jsem s tím, že budeme hrát i proti rozhodčím. Nemám ve zvyku hledat chyby jinde než u nás, ale co dnes předváděl rozhodčí Stejskal, který snad chtěl nechat zlikvidovat hlavně Bechnera, protože zákroky Marka Kedroně či Cafourka byly minimálně na hodně tmavou žlutou a ono nic. K inkasovaným dvěma brankám jsem se již vyjadřoval. Vedení zápasu způsobilo i velké napětí v hledišti, které pak vyvrcholilo hodně nechutnými výlevy domácích fanoušků na naše hráče. Když jsem žádal pomezního Týčeho, aby s tím něco přes pořadatele udělal, dostalo se mi nazpátek jen arogantní odpovědi a úsměvu. Ano, respekt k rozhodčím být musí, ale musí být i respekt od nich k hráčům a realizačním týmům. Vím, že více týmům při zrušení jedné z B tříd jde o hodně, ale že to proběhne i na Lánech jsem opravdu nečekal. Na podzim ještě čekám jeden takový zápas, kdy nám opět nebude dobře, ale třeba se budu mýlit.



Sestavy


SK Lány
F. Javůrek [-] - J. Paluba [-] , M. Kedroň [-] (81. J. Matějka [-] ) , M. Cafourek [-] - O. Chalupa [-] (76. M. Reichl [-] ) , M. Kedroň [-] (88. J. Krátký [-] ) , M. Petr [-] , M. Slezák [-] , J. Bejbl [-] (54. J. Matějka [-] ) - P. Buršík [-] (60. L. Rus [-] ) , J. Mušálek [-]

FK Hředle
J. Bečirovič [-] - M. Vitner [-] (57. D. Minařík [-] ) , T. Vitner [-] , D. Bechner [-] , D. Mrázek [-] , J. Pelc [-] , O. Sedláček [-] , J. Sláma [-] , T. Čuda [-] , A. Vitner [-] (86. M. Sahaidak [-] ) , J. Vitner [-] (80. D. Brož [-] )

ŽK: 41. M. Slezák - 19. D. Bechner , 37. J. Pelc , 37. J. Bečirovič , 40. A. Vitner , 73. D. Mrázek .
Počet diváků: 103. Rozhodčí: STEJSKAL Miloš - TÝČE Vladimír, BROŽEK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 18:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 16:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 11:53

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 08:44

Tip: výhra domácích