4:1
(2:1)
34. D. Čížek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2023 10:15

7.kolo, Divize D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lanžhot bere další tři body


Branky


15. T. Milota , 45. T. Ravas , 55. T. Milota , 75. E. Burac - 34. D. Čížek (p.)
12

Domácí potvrdili roli favorita a berou tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Domácí sice hráli více s balonem, trvalo ale celou čtvrthodinu, než se dostali k ohrožení staroříšské brány. Nicméně hned to byla gólová šance. Totka poslal zleva balon ze standardky přímo na hlavu stopera Tomáše Miloty, který jej nasměřoval do sítě – 1:0. Krásná divácká návštěva čítající témě 700 hlav neviděla úplně pohledné utkání, nicméně mohli zatleskat, když se Buracovi podařilo vyprášit rukavice gólmana Dutky. Stará Říše se ale z ničeho nic dočkala vyrovnání ve 38. minutě. Po ztrátě balonu ve středu hřiště se hosté vydali do rychlého protiútoku, který hasil Pidruchnyi až ve vápně nastřelenou rukou, načež Stará Říše kopala penaltu. Čížek ji střelou k tyči proměnil, ačkoliv Odráška vystihl směr – 1:1. Domácí si přece jen vzali vedení do poločasu zpět. Pidruchnyi vyslal v poslední minutě první půle do brejku Burace, ten přetlačil obránce a v zakončení se srazil s gólmanem. Balon se odrazil k Tomáši Ravasovi, který uklidil balon do odkryté branky – 2:1.

 

Domácí si vedení pohlídali

Hosty gól do šatny nepoložil, do druhé půle nastoupili aktivně a měli dvě dobré šance, ani jednu ale nevtěsnali mezi tři tyče. To bylo ovšem poslední ohrožení domácí branky. Lanžhot se dočkal gólové pojistky v 56. minutě, kdy po rohu gólman Říše vyboxoval balon jen před sebe, odkud ho Milota uklidil podruhé do sítě, tentokrát nohou – 3:1. Po hodině hry Hílek prostřídal obě křídla a hru tím oživil. Čím se blížil závěr zápasu, tím šance domácích přibývaly. Čtvrtou branku dali domácí v 74. minutě. Střídající Šenk vystihl rozehrávku a dal balon před prázdnou branku Buracovi, který se nemýlil a mohl v klidu vystřídat – 4:1. V 81. minutě o sobě dal vědět i další střídající hráč Kollár, který napálil břevno. Dutka byl ústřední postavou svého týmu, v tom pozitivním i negativním světle. V 84. minutě ještě zneškodnil únik Ravase, v 87. minutě ale při dalším brejku mladého slovenského záložníka vyboxoval jeho lob již mimo pokutové území a byl sudím vyloučen. Z následného trestňáku a mely po něm mohl zkompletovat hattrick Milota, ale obrana v čele s náhradním brankáře si v malém vápně poradila. Stará Říše tak mohla být ve finále ráda, že odjela ze Šlajse jen s porážkou 1:4. 

TJ Sokol Lanžhot / web



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lanžhot
Jaroslav Hílek (trenér): Toto určitě nebylo naše nejlepší utkání. Po herní stránce, i po té běžecké to nebylo optimální, po ztrátách míče jsme byli pomalejší, málo agresivní při získávání míče zpět. Sice tam ty absence v záloze byly cítit, ale v takovém zápase se s nimi musíme umět vypořádat lépe. Bylo tam dost slabších individuálních výkonů, lehké ztráty balonů, ale nakonec jsme to utkání celkem dobře zvládli, a šancí ke konci bylo více než dost. Náš herní projev si ale představujeme mnohem kvalitnější. Věřím, že i kdybychom nedali gól do šatny, tak bychom měli celou druhou půli na to utkání zase zlomit. Ke cti nám je, že jsme silou vůle to utkání zvládli a odměnili ty lidi na tribunách dalšími brankami, i když jich tedy mohlo být ještě i více.

FSC Stará Říše
Lukáš Staněk (trenér): Viděli jsme, že domácí nejsou ve své kůži, jejich kombinace nebyla plynulá. Bohužel jsme toho nedokázali naplno využít. Byli jsme dopředu víceméně neškodní, akorát v úvodu druhé půle jsme tam měli dvě šance v pokutovém území. Obecně máme problém se střílením branek, a navíc jich spoustu dostáváme, což nás sráží. Dneska nám úplně nezachytal ani gólman, který byl v týdnu nemocný a možná se to na něm podepsalo. Jeho vyloučení v závěru už bylo celkem zbytečné, z mé pozice jsem neviděl, jestli to vyrazil deset centimetrů před vápnem nebo v něm. Mám na to svůj názor. Za toho stavu už to sudí pískat nemusel, zápas to neovlivnilo, jen nás to samozřejmě do dalšího utkání bude limitovat. Domácí si každopádně výhru zasloužili, gratuluji jim k výhře.



Sestavy


TJ Sokol Lanžhot
T. Odráška [-] - P. Mikúšek [-] , P. Balážik [-] , E. Burac [-] (75. N. Včelka [-] ) , M. Totka [-] , R. Svoboda [-] (65. T. Kollár [-] ) , T. Ravas [-] , D. Bogdalík [-] (65. P. Šenk [-] ) , A. Pidruchnyi [-] , L. Koprna [-] , T. Milota [-]

FSC Stará Říše
R. Dutka [-] - O. Tupik [-] (78. J. Pekárek [-] ) , T. Trojan [-] (62. V. Wiederlechner [-] ) , A. Svoboda [-] (78. J. Špalek [-] ) , J. Chramosta [-] , D. Čížek [-] , J. Cejpek [-] , O. Kvych [-] , R. Svoboda [-] (89. J. Tomek [-] ) , T. Lát [-] , M. Zarovnii [-] (62. J. Pospíchal [-] )

ŽK: 30. L. Koprna , 33. A. Pidruchnyi , 63. T. Ravas - 80. J. Špalek , 80. D. Čížek . ČK: 88. R. Dutka .
Počet diváků: 685. Rozhodčí: KŘÍŽ Karel - PŮČEK Martin, MACH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Pavel Novotný
Tip experta: výhra domácích

Lanžhot nedopustí překvapení a vyhraje 3:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích