3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2023 16:30

3.kolo, Divize D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Maraton bere tři body


Branky


12

Pelhřimovský Maraton nadělil tři branky Žďáru, který nezvládl ani druhé venkovní utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Úvodní minuty nabídly přítomným více jak třem stovkám diváků oťukávanou z obou stran. Ve 12. minutě ovšem vybojoval domácí útočník Mazáč rohový kop a hned z toho byla gólovka. Standardku rozehrával Homolka. Doslova za vteřinu dvanáct ale ukopl míč před Smejkalem, chystajícím se kře střele, hostující Fiala. V 18. minutě pelášil středem hřiště žďárský Sodomka, přihrál míč doprava svému spoluhráči, Pelhřimovští ale stihli finálku zmařit odkopnutím míče na roh. Po jeho rozehrání ale vedoucí branka nepadla. Ve 20. minutě tečoval střelu Niederleho protihráč a byl z toho roh pro domácí. Po centru Niederleho hlavičkoval těsně vedle Fialka. O minutu později přidržel u lajny Fialku žďárský Galia a byla z toho další standardní situace pro Pelhřimov. Centrovaný míč do šestnáctky lízl hlavou jeden ze žďárských fotbalistů a to znamenalo další rohový kop pro domácí. Ve velké šanci se po jeho rozehrání ocitl Fialka, hostující hráč ale stačil míč ukopnout na další z řady rohů. Ve 31. minutě si rohový kop vyzkoušeli i hosté. Centrovaný balón poslal před bránu Nedvěd, odhlavičkoval jej ale Homolka a posléze chytil domácí gólman Holický. O chvilku později měli žďárští fotbalisté výhodu další standardní situace, centr Nedvěda ale odkopl Hotovec a s následnou akcí hostí si domácí poradili. Ve 34. minutě se domácí poprvé zaradovali. Hotovec vyslal dlouhý míč dopředu na Homolku, ten jej přihrál zpět Niederlemu, který propálil obranu i gólmana hostí 1:0. Hosté mohli vyrovnat zhruba o tři minuty později, když pozorný hlavní sudí odpískal domácím ruku kousek od rohového praporku. Domácí obrana ovšem byla pozorná a vyrovnání nepřipustila. Ve 39. minutě Pelhřimovští zajásali podruhé, důrazný Smejkal vybojoval v šestnáctce míč a poté se střelecky prosadil Mazáč – 2:0. Ve 45. minutě ještě domácí zahrávali po faulu na Mazáče standardní situaci, byl z toho ale jen další rohový kop. S tím si ale následně hostující hráči poradili.

 

Domácí si vedení pohlídali

Téměř hned po změně stran zahrozili jako první Žďárští. Střelecký pokus ale lapil Holický. V 50. minutě musel do akce i hostující gólman Jícha. Domácí zahrávali rohový kop. Rozehráli jej nakrátko, centrovaný míč letěl do prostoru na zadní tyč, než ale stihli Pelhřimovští zakončit, chytil jej Jícha. V 59. minutě využili domácí brejkovou situaci ke vstřelení branky, přečíslili hosty ze Žďáru, následně Fialka přihrál zprava míč na volného Mazáče a na jeho střelu byl hostující gólman krátký – 3:0. V 69. se mohli do šance dostat i hosté, ale závar před Holického bránou skončil útočným faulem hostí. Minutu na to si Holický bez problémů poradil i se střelou Henzl která ale postrádala potřebnou razanci. V 73. minutě opět zasahoval hostující gólman Jícha, když vyrážel hlavičku Fialky. V 80. minutě uviděl žlutou kartu Hotovec, když nedovoleně zastavil unikajícího protihráče. Standardní situaci ale Žďárští nerozehráli zrovna ideálně, zakončili ji útočným faulem. V 82. minutě ještě střílí Honzl, míč ale tečoval hostující hráč a tak domácí zahrávali snad již stý rohový kop. Gólově jej ovšem opět nevyužili. Minutu před koncem utkání ještě hlavičkuje vedle Henzl ale to již bylo do konce utkání vše. Pelhřimov se tak zaslouženě raduje z první divizní výhry.



Ohlasy k zápasu


FK Maraton Pelhřimov
Richard Zeman (trenér): Tentokrát jsme důrazem, důsledností a poctivostí přinutili k chybám soupeře my. Výsledkem je přesvědčivý a zasloužený skalp druhého nejlepšího týmu loňské divizní sezóny. Kluci si šli od začátku za svým cílem, v úmorném vedru víc chtěli než soupeř.




Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - J. Fialka [-] (76. J. Honzl [-] ) , D. Viktora [-] , A. Hotovec [-] , T. Smejkal [-] , J. Homolka [-] , S. Zacha [-] (79. B. Hána [-] ) , M. Niederle [-] (76. A. Fikar [-] ) , T. Vacek [-] , T. Mazač [-] (73. F. Morava [-] ) , D. Jiřík [-]

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
T. Jícha [-] - J. Nedvěd [-] (63. D. Srnský [-] ) , R. Sodomka [-] , S. Švoma [-] , D. Krajčo [-] , J. Henzl [-] , T. Vokoun [-] , O. Horák [-] , M. Srnský [-] (55. J. Jiroušek [-] ) , P. Fiala [-] (16. D. Galia [-] ) , T. Trojánek [-]

ŽK: 80. A. Hotovec - 64. D. Krajčo .
Počet diváků: 320. Rozhodčí: NÁPRAVNÍK Jan - MAYER Jan, MALIMÁNEK Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Martin Mužátko

Expert: Patrik Soukup
Tip experta: výhra hostů

Tři body získají hosté.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích