2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.11.2023 17:00

14.kolo, MSFL , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Prajzaci odčinili prohru na Slovácku


Branky


7

Hlučínští fotbalisté v podzimní domácí derniéře brali tři body, když v pátečním utkání 14. kola Prajzáci porazili FC Slovan Rosice 2:1. Vítěznou branku vstřelil tři minuty před koncem Adam Zajíček. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě žluté a ven

Hlučín toužil prolomit dvouzápasovou sérii porážek a potěšit fanoušky domácím vítězstvím. Na těžkém terénu byly k vidění po jedné obrovské šanci na každé straně. Nejprve v 5. minutě se ocitl na malém vápně osamocený hostující hráč Kulík, ale naštěstí pro domácí minul. O minutu nato Zádrapa skvěle vychytal šanci Dostála, který zakončoval střílený centr Ptáčka. 10. minutě hlučínský stadion explodoval nadšením, když Mládek po individuální akci pálil přesně k tyči a otevřel gólový účet zápasu - 1:0. Jenže v 18. minutě bylo vyrovnáno, když domácí obrana nepohlídala centr do vápna, míč si našel osamocený Matula a zblízka pohodlně srovnal účty - 1:1. Brzy mohl Hlučínu vrátit vedení Dostál, ale Zádrapa jeho zakončení bravurně zlikvidoval. Ve 40. minutě šel Hlučín do početní výhody, neboť po nevybíravém zákroku uviděl druhou žlutou kartu Koláčný a šel předčasně pod sprchy. Hlučín o jednoho hráče v poli ještě zesílil tlak, ale defenzíva Rosic v čele s brankářem Zádrapou průběžné skóre 1:1 do poločasového hvizdu uhájila.

Dobývání přineslo ovoce!

Celý druhý poločas byl o dobývání hlubokého obranného bloku Rosic. Hlučín uzamkl soupeře na vlastní polovině, ale jakoby byla branka hostů zakletá. V 52. minutě Buchvaldek ve stoprocentní šanci přestřelil. Další tutovku spálil Smékal. Minuty ubíhaly a tlak hlučínské ofenzívy neustále zesiloval. V 79. minutě Zádrapu zachránil těžký terén, na němž míč zpomalil a on zachránil situaci na brankové čáře. O dvě minuty později Ptáček po Mládkově centru zblízka minul. V 84. minutě pak Holzerova pumelice orazítkovala tyč! Nakonec se zelenobílí dočkali zaslouženého vedení. Vysvobodil je tři minuty před koncem střídající žolík Zajíček, který zavíral střílený centr na zadní tyč a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:1. Poté propukla obrovská radost a úleva na straně hlučínských fotbalistů, kteří si do závěrečného hvizdu těsné vedení pohlídali a mohou slavit vydřené, ale o to sladší tři body.



Ohlasy k zápasu


FC Hlučín
Filip Smékal trenér domácích: "Málem jsem dostal infarkt, protože jsme zahodili osm stoprocentních šancí. Na velmi těžkém terénu jsme dobře kombinovali, do šestnáctky létala spousta centrů, ale bohužel jsme nezvládali koncovku. Zlomili jsme to až v závěru, kdy nám spadl kámen ze srdce. Tohle vítězství jsme potřebovali."




Sestavy


FC Hlučín
R. Murin [-] - T. Buchvaldek [-] (90. T. Kovala [-] ) , T. Cabadaj [-] (70. A. Zajíček [-] ) , V. Kolaska [-] , E. Aririerisim [-] , D. Mládek [-] , M. Praus [-] (61. D. Smékal [-] ) , J. Ptáček [-] , D. Tomšů [-] (70. V. Wala [-] ) , R. Dostál [-] (61. L. Kania [-] ) , J. Holzer [-]

FC Slovan Rosice
J. Zádrapa [-] - F. Matula [-] (70. E. Sedláček [-] ) , P. Goj [-] (85. J. Oborný [-] ) , D. Kotásek [-] , M. Novotný [-] (70. D. Přerovský [-] ) , J. Koláčný [-] , R. Buchta [-] , P. Novák [-] , T. Praks [-] (58. F. Němeček [-] ) , K. Kulík [-] , T. Zezula [-]

ŽK: 56. E. Aririerisim , 70. L. Kania - 29. J. Koláčný , 55. M. Novotný . ČK: 40. J. Koláčný .
Počet diváků: 185. Rozhodčí: PROSKE Zbyněk - TOMANEC Josef, DROZDY Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Boráň

Expert: Ondřej Mihalík
Tip experta: výhra domácích

Myslím si, že jednička, Hlučín bude chtít odčinit prohru na Slovácku.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 17:31

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 07:26

Tip: remíza