P. John 10. (p.)
1:1
(1:1)
21. D. Halámek (vl.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 17:00

24.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Procházka přiváděl jesenické hráče k zoufalství


Branky


10. P. John (p.) - 21. D. Halámek (vl.)
12

Velmi těžká písemka čekala na svěřence Rostislava Hertla. Kněževes šla do duelu s Jesenicí v netradičním rozestavení, na které hráčí nebyli vůbec zvyklí, ale dle slov svého hrajícího kouče se s tím poprali velmi dobře. I tak ale museli čelit několika tutovkám Jesenice, která doslova pálila šanci za šancí a nedokázala skvěle chytajícího Procházku ze hry překonat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta a vlastní gól

Do zápasu vstoupila lépe Jesenice, která držela častěji míč na svých kopačkách a postupně hledala na svého soupeře recept. Hned několik hráčů Kněževsi nastoupilo se sebezapřením, o to těžší utkání je tak čekalo. Na závěr úvodní desetiminutovky byl k vidění v hostující šestnáctce přestupek proti fotbalovým pravidlům a domácí kopali penaltu. To na sebe vzal kapitán P. John a přesnou přízemní ranou poslal svůj tým do vedení - 1:0.

 

Z vedoucí branky se jeseničtí fotbalisté radovali přesně jedenáct minut. Ve 21. minutě přišla smolná vlastní branka Halámka a bylo srovnáno - 1:1. Co se týče ofenzivy, tak si toho hosté příliš nevytvořili. Ze svých nadějných pozic ohrozili branku soupeře jen sporadicky, ale na druhé straně bylo veselo. Procházka musel být neustále v pozoru a čelit hned několika velkým příležitostem Jesenice.

 

Velezkušený brankář nastoupil do zápasu po delší době, ale na jeho výkonu to nebylo vůbec znát. Skvělými zákroky držel své spoluhráče, kteří stále drželi nerozhodný stav. Pokud by utkání takto skončilo, jistě by se Kněževes nezlobila a velmi cenný bod by brala. Před oběma celky byl ale ještě druhý poločas.

 

Procházka čaroval

Do druhého poločasu byl úkol pro oba týmy jasný. Jesenice měla více ze hry, vytvořila si dost velkých šancí, ale problémem byla finální fáze. Špatná koncovka mohla jesenické hráče mrzet, stačila by jedna povedená akce soupeře a utkání by nabralo úplně jiný rozměr. Naopak Kněževes by brala remízu všema deseti. Domácí se dostávali do svého soupeře, ale problémem byla předfinální fáze a koncovka.

 

Jesenice reagovala na vývoj utkání a využila obrovskou sílu a zkušenost z lavičky. Postupné střídání oživilo hru, na plac nastoupil postupně čerstvý J. Pfejfer, Jeníček, Kotek a v poslední desetiminutovce také Pacourek. Šance byly, ale scénář z první půle pokračoval. Domácí fotbalisty přiváděl do hluboké deprese skvěle chytající Procházka, který si z jesenických hráčů dělal dobrý den.

 

Kněževes se do tolika šancí nedostávala, a tak posouvala čas očima a mohla plácat po zádech svého brankáře. Ten nakonec za svá záda další branku nepustil, na druhé straně se skóre také neměnilo, a tak tento zápas hraný spíše na kněževeskou svatyni skončil nerozhodně. Jesenice mohla litovat několika neproměněných tutovek, hosté naopak mohli spokojeně odpočinout v kabině a říct si, že tenhle bod nebyl rozhodně zadarmo.

 

Závěr utkání poznamenal nepříjemný souboj v hostujícím vápně, ve kterém byl atakován při souboji Kočička a jeho zranění si vyžádalo příjezd rychlé záchranné služby. Sudí Kozák, který se dopustil v utkání hned několika nepřesných rozhodnutí, tento zákrok jako penaltový ale neposoudil, a tak se pokutový kop nekonal. Jesenickému hráči přejeme brzké uzdravení!

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FC Jesenice
Petr John, kapitán: Zápas v Kněževsi pro nás nedopadl vůbec dobře. Měli jsme spoustu šancí, ale ve finální fázi to nebylo dobré. Soupeř srovnal díky naší smolné vlastní brance, a navíc mu zachytal brankář. Měli jsme velmi silnou lavičku, která šla do hry během druhé půle, ale ani to nepomohlo zápas zlomit. Stínem utkání je zranění Pepy Kočičky, pro kterého musela záchranka. Bod z Kněževsi je vzhledem k průběhu málo.

FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Pro zápas v Jesenici jsem zvolil jiné rozestavení. Hráli jsme 4-1-3-2. Na to, že na mě kluci při přípravě koukali, když jsem jim řekl toto rozestavení a hlavně co po každém postu vyžaduji, trochu skepticky, tak to zvládli dobře. Vzhledem k tomu, že čtyři hráči v základní sestavě nastoupili se zraněními, tak remíza byla pro nás maximum. Po delší době v brance nastoupil Petr Procházka a mužstvo vydatně podržel.



Sestavy


FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - D. Brda [-] (50. J. Pfejfer [-] ) , R. Bešík [-] , P. John [-] (65. D. Jeníček [-] ) , V. Fiala [-] (65. P. Kotek [-] ) , K. Pros [-] (82. M. Pacourek [-] ) , J. Mutínský [-] , M. Kovář [-] , D. Halámek [-] , J. Kočička [-] , T. Váňa [-]

FK Kněževes
P. Procházka [-] - M. Miksa [-] , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] (72. J. Žemlička [-] ) , J. Plaček [-] , R. Čihař [-] , J. Kříž [-] (60. D. Tancoš [-] ) , R. Hertl [-] (55. M. Johan [-] ) , P. Čihař [-]

Hráči zápasu: P. Procházka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - STROUHAL Jiří, KNAP Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Těžký zápas, který zvládne Jesenice.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích