2:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 13:30

24.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Řevničov se postaral v Pavlíkově o překvapení kola!


Branky


21. O. Polcar , 76. O. Polcar - 53. J. Sedlák , 56. J. Murčo , 61. J. Murčo
12

Vítězná šňůra je u konce, po remíze s béčkem Zavidova přišla prohra v poháru a následoval domácí zápas s Řevničovem. Pavlíkov trápí marodka, což bylo při skládání sestavy znát. Sparta vycítila šanci na zisk velmi cenných bodů a i když se ji první polovina vůbec nepovedla, ta druhá byla úplně o něčem jiném a překvapení kola bylo na světě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na hřišti jeden tým

V prvním poločase dominoval Pavlíkov, který i přes absenci svého klíčového hráče Kalaše držel častěji míč na kopačkách a postupně se dostával do svého soupeře. Jako první zahrozil zpoza vápna L. Polcar, ale Tomeš jeho pokus k tyči dokázal vytěsnit na roh. Domácí to zkoušeli dalšími pokusy zpoza vápna, ale zakončení mířila mimo řevničovskou branku.

 

Ve 21. minutě to ale domácím klaplo. Ve středu hřiště si L. Polcar narazil míč s Vávrou a přesně načasovanou průnikovkou poslal za obranu O. Polcara. Jeho náběh se jen ztěží dal zachytit a pavlíkovský útočník zkušeně poslal míč kolem bezmocného Tomeše - 1:0. Krátce poté mohl stejný hráč vedení navýšit. Po nádherném rohlíčku od Krause ale trefil v náběhu hlavou pouze tyč a když se k němu míč vrátil, tak ze země mířil jen do Tomeše.

 

S první šancí přišli také hosté. Přímý kop ze vzdálenosti zhruba třiceti metrů zahrával Husák, ale veterán Mašek v brance Pavlíkova si s jeho pokusem poradil. Sparta si vypracovala i další pozice k zakončení, které ale postrádalo buď přesnost nebo razanci. Na druhé straně měl další gól na kopačce O. Polcar. To když se proháčkoval do vápna hned přes tři bránící hráče, ale jeho zakončení na zadní tyč něco málo chybělo.

 

Závěr poločasu nabídl obrovskou chybu při rozehrávce v zadních řadách Pavlíkova, kterou ale Řevničov nevyužil. První polovina utkání patřila domácímu celku, který šel do vedení, měl i dalších několik šancí, ale další branku nepřidal. Řevničovu trvalo než se rozkoukal a pokud chtěl bodovat, musel ve druhém dějství zabrat.

Pohádková osmiminutovka

Jak první poločas skončil, tak ten druhý začal. Fatální chybu v defenzivě vyrobil i Řevničov, ale O. Polcar nedokázal zadarmo získanou příležitost využít. Domácí měli další zajímavé příležitosti, ale naložili s nimi prachbídně a byli potrestáni. A znovu chyba v obraně, které se dopustil pasivním přístupem Řezáč, kterého obral o míč čerstvý Jan Sedlák a svůj únik proměnil - 1:1.

 

O tři minuty později vyšvihl Fujera učebnicovou průnikovku do náběhu na Murča, který šel sám na Maška a přesnou střelou k tyči mu nedal žádnou šanci - 1:2. Řevničovu se vstup do druhé poloviny povedl a velmi rychle otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Blízko k brance byl také Beneš z přímého kopu, ale proti jeho povedené střele přes zeď tygřím skokem zasáhl nestárnoucí Mašek a zcela zaslouženě si mohl vychutnat potlesk domácího publika a obdiv svých spoluhráčů!

 

A stále to nebylo všechno! Po hodině hry totiž udeřila Sparta potřetí. Fujera dostal nahrávku ze středu hřiště do levé strany, píchl míč za obránce na Vaita a ten přesným centrem našel na zadní tyči v náběhu Murča, který měl snadnou pozici - 1:3. Teprve až třetí inkasovaný gól fotbalisty Pavlíkova probral. Domácím došlo, že pokud chtějí vyhrát, musí přidat. Pavlíkovští si začali vytvářet zajímavé pozice, ale chybělo jednodušší řešení, které by vedlo ke kontaktní brance.

 

Ta ale přišla v 76. minutě. K Heklovi, který oživil hru, se dostal odražený míč po standardce, místo zakončení ho posunul vedle sebe na O. Polcara a ten přesnou trefou zadělal na dramatický závěr - 2:3. Krátce po kontaktní brance mohl na druhé straně přidat uklidňující gól Jan Sedlák, ale po vysunutí Fujerou mířil z dobré pozice hodně vedle. Pozornost Maška vyzkoušel ze střední vzdálenosti Čech, ale matador v pavlíkovské brance se překonat nenechal.

 

Pavlíkov vyrovnat nedokázal a především kvůli své finální fázi přišel o body. Řevničov byl naopak produktivní, ve druhé půli se zvedl a odměnou mu jsou velmi cenné tři body!



Ohlasy k zápasu


SK Pavlíkov
Lukáš Polcar, záložník: Zápas doma s Řevničovem jsme měli možnost rozhodnout již v prvním poločase. Bohužel jsme z šancí, které jsme měli, dokázali dát jen jeden gól. Soupeř se v první polovině zápasu do ničeho nedostal a i to byl možná důvod našeho výpadku koncentrace na začátku druhé poloviny zápasu. Během cca deseti minut jsme inkasovali třikrát a poté stačili jen jednou skórovat. Nepromněňovani šancí a nedostatečná bojovnost nás stála další zbytečnou ztrátu bodů.

SK Sparta Řevničov
Jan Fujera, záložník: První poločas patřil soupeři, který byl o dost lepší, naopak my jsme byli hrůzostrašní. Pavlíkov naštěstí vedl o půlku jen o jednu branku. První čtvrt hodinu druhého poločasu jsme na soupeře vlétli, dali jsme rychlé tři góly a pak už jsme jen zalezli a bránili výsledek, což se nám naštěstí i přes jednu inkasovanou branku podařilo a bereme velmi cenné vítězství.



Sestavy


SK Pavlíkov
V. Mašek [-] - O. Kraus [-] , M. Škrlant [-] (78. L. Pešek [-] ) , A. Bureš [-] , O. Vávra [-] , P. Čech st. [-] (46. J. Koc [-] ) , D. Řezáč [-] , P. Chytrý [-] , O. Polcar [-] , V. Kononets [-] (60. L. Hekl [-] ) , L. Polcar [-]

SK Sparta Řevničov
P. Tomeš [-] - M. Tóth [-] , J. Murčo [-] , M. Beneš [-] , D. Jun [-] (46. J. Sedlák [-] ) - J. Fujera [-] , L. Vait [-] (77. L. Přibyl [-] ) , J. Husák [-] , J. Čech [-] - O. Hanzlík [-] (46. J. Sedlák [-] ) , M. Kočí [-] -

ŽK: 58. A. Bureš - 40. D. Jun , 75. M. Kočí .
Hráči zápasu: V. Mašek - J. Murčo .
Počet diváků: 155. Rozhodčí: BENEŠ Adam - ŠEFARA Milan, SVOBODA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Pavlíkov ztratil už v Zavidově a teď v týdnu prohrál pohár s Lišany. Věřím, že se vrátí zpět na vítěznou vlnu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích