J. Vejvoda 13. (p.)
J. Vejvoda 18.
2:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 17:00

24.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žehrovicím došel dech, další prohra přišla v Lužné


Branky


13. J. Vejvoda (p.) , 18. J. Vejvoda - 86. V. Lukáč
12

Na podzim byly úspěšnější Mšecké Žehrovice, které nepoznaly v první polovině soutěže porážku. Jarní část je ale trochu jiná. Po dvou porážkách přichází další. Lužná vítězstvím nad aktuálně prvním celkem tabulky trochu zamíchala kartami v top trojce a nikde není psáno, že okres neovládne někdo jiný!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzká pecka

Kdo čekal pohledný zápas dvou týmů z top trojky okresního přeboru a líbivé ofenzivní snažení z obou stran, ten byl na omylu. Na první branku se nečekalo vůbec dlouho. Po deseti minutách byl k vidění souboj Bondareva s luženským hráčem ve vápně hostí a sudí Jan Beneš ukázal na značku pokutového kopu. Žehrovické straně se nedovolený zákrok nezdál, na rozhodnutí hlavního sudí to ale nic nezměnilo. Tíhu okamžiku na sebe vzal J. Vejvoda a s velkým štěstím propálil Falaře - 1:0.

 

O pět minut později po první brance přišla druhá. Přímý kop z levé strany mířil do ohně, kam vlétl J. Vejvoda a tentokrát hlavou překonal Falaře - 2:0. Hosté měli až moc absencí a je vidět, že to bez klíčových hráčů není ono. Druhá branka ale byla takovou fackou, která svěřence Jana Zíky nastartovala a herní projev aktuálně prvního celku tabulky byl o dost lepší.

 

A přicházely šance. Nepříjemný centr Nerody z pravé strany skončil menším závarem, který vyřešil až brankář Pavlíček. Zpoza vápna to zkoušel z jedničky Zázvorka, jehož povedená střela prolétla jen kousek nad břevnem. Kontaktní branku měl na noze Neroda, ke kterému propadlo autové vhazování, ale s dobrým zákrokem byl připravený brankář Pavlíček. Do druhé půle se tak nabízela otázka, zda sklapne Csaplárova past.

Kontaktní gól přišel pozdě

Do druhé poloviny byly karty jasně rozdány. Pokud chce Lužná zvítězit, musí přidat uklidňující branku. Naopak Žehrovice se potřebovaly dostat do utkání rychlým kontaktním gólem, pokud chtějí pomýšlet na tři body. Sparta nebyla ke splnění svého cíle vůbec daleko, ale proti byl Falař. Právě novic v žehrovické brance odchytal velmi dobrý zápas. Pokutový kop málem zneškodnil, poté si připsal důležité zákroky při nájezdech J. Vejvody, kterými držel svůj tým v naději na dobrý výsledek.

 

V další gólovce R. Pokorný nabídl loženku svému kolegovi v útoku, ale žehrovická defenziva za pět dvanáct zažehnala nebezpečí. Po hodině hry na druhé straně vyzkoušel pozornost Pavlíčka střelou zpoza vápna Bondarev a luženský brankář se musel hodně natahovat, aby jeho pokus vytěsnil. Bylo jen otázkou, na jaké straně padne gól, protože tutovky byly k vidění jak před Falařem, tak před Pavlíčkem. Další takovou nevyužil J. Vejvoda, který napálil odražený míč po rohu těsně vedle.

 

Málem se potvrdilo fotbalové pořekadlo nedáš, dostaneš. Do vápna se procpal Jindra, který zkoušel levačkou trefit prostor zadní tyče, ale Pavlíček reflexivně zasáhl a nadále držel čisté konto. Luženský brankář měl štěstí i při jedné z dalekonosných střel, která proplula jen těsně nad břevnem. Čas plynul a gól na obou stranách visel ve vzduchu.

 

J. Špička vyslal z vlastní poloviny do dalšího úniku J. Vejvodu, ale několikátý mini duel znovu vyhrál brankář Falař, který tentokrát nohou sebral Spartě další branku. Míč se však odrazil na kopačku čerstvého mladíka Stehlíka, ale ten odkrytou branku minul. A tak přišel trest na druhé straně. V 86. minutě se hosté dočkali. Centrovaný míč z pravé strany skončil na hlavě střídajícího Lukáče, který mířil přesně do protipohybu Pavlíčka - 2:1. Poslední minuty nabídly už jen neproměněný únik J. Vejvody. Závěrečný tlak se nekonal, a tak všechny body zůstaly doma.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, vedoucí týmu: Zasloužené tři body. Celý tým makal a zaslouží pochvalu za bojovnost. Akorát to naše neproměňování šancí nás stojí nervy až do konce.

SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Trápí nás zranění a dáváme to dohromady, jak to jen jde. Výsledkově bych to rozdělil na dvě části zápasu. První by byla do dvou inkasovaných branek a ta druhá po nich. Po druhé inkasované brance jsme měli více ze hry, ale neproměňovali jsme žádnou šanci. Bohužel jsme dali branku až na konci zápasu a pak už jsme neměli tolik síly. V zápase nás podržel brankář, který zlikvidoval pár samostatných nájezdů Pepy Vejvody a držel nás v naději na dobrý výsledek. Hrál první tým se třetím, ale moc pohledný fotbal to bohužel nebyl. Věděli jsme, jak hraje Lužná a přesně to se potvrdilo, my se na to bohužel nedokázali připravit. Hráčům bych chtěl poděkovat za to, že přišli, i když se zápas moc nepovedl.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - J. Vejvoda [-] , O. Pavlíček [-] (46. F. Hornof [-] ) , L. Havlíček [-] (61. J. Stehlík [-] ) , R. Pokorný [-] , J. Špička [-] , R. Grill [-] (82. M. Koloc [-] ) , J. Staněk [-] , P. Ambrůžek [-] , M. Pokorný [-] (91. J. Kolínský [-] ) , D. Vejvoda [-]

SK Mšecké Žehrovice
J. Falař [-] - M. Sammer [-] , S. Neroda [-] , P. Jindra [-] , J. Kolek [-] , O. Zázvorka [-] , J. Volf [-] , M. Pokorný [-] , K. Uher [-] (46. V. Lukáč [-] ) , M. Kmeť [-] , M. Bondarev [-]

ŽK: 53. L. Havlíček , 73. R. Grill - 17. M. Bondarev , 21. M. Kmeť , 60. J. Kolek .
Hráči zápasu: M. Pokorný - J. Falař .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: BENEŠ Jan - BOHATÝ Petr, SVOBODA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Nejzajímavější zápas víkendu a já věřím ve výhru Žehrovic.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza